reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Dziś powiedziałam w pracy o ciąży, chociaż i tak się wszyscy domyslali wcześniej, a niektórzy twierdzą, ze wiedzieli, no cóż nie mam pojęcia czym mogłam zdradzić się :), ale to nieważne :)

Mieliśmy dziś pożegnanie emerytki, więc ja i mój maluszek się najedliśmy, oczywiście winko tez spróbowałam. Pijecie| piłyście czasami winko, ponoć dobrze i nawet potrzebne jest na krwinki. ?

A tak wogóle to wcale nie czuje się ciążowo, nic mi niedolega, brzuszek malutki troszkę jest, ale nie wiem czy to ciążowy już czy tylko z zawartością tłuszczyku :p A jak jest u Was?

reklama
Cześć babeczki!
Jakoś pusto u nas.
Żużaczku niestety nie pomogę Ci. Nie wiem ile tego koperku pić można ale myślę, że 3 filiżanki dziennie to raczej można. Ja, jak Emmie wyskoczą jakieś krostki na buźce, używam Pentacrem i naprawdę szybko pomaga. Polecam.
Zmykam bo niunia płacze.

Cześć Martuska. Jakoś długo wytrzymałaś, u mnie w pracy w 3 miesiącu juz poznawali, tez nie wiem po czym, po odechu podobno. Wczoraj odwiedziłam swoja szkołę, z przyjemnościa patrzyłam, jak koleżanki i koledzy szaleja po klasach, sprzatając, robiąc gazetki, zakładając dzienniki...a nam wsiorawno, a nam wsio rawno.
Mam beznadziejne wyniki morfologii, a w dodatku napisali mi, że w neutrocytach sa ziarnistości toksyczne...próbowałam sprawdzić w internecie, co to za dziwo, ale przeczytałam tylko, że to objaw cięzkiego zakażenia bakteryjnego lub zatrucia. Lub problemów onkologicznych...Ponieważ skierowanie pisał mi mój beznadziejny rodzinny, napisal tez, żeby zrobili ob, choc podobno ob w ciąży nie jest miarodajny...i ob wyszło na 55, a norma jest 20...
Nie wiem, co na to lenczewski, mam nadzieję, że mnie nie wystraszy...Dziś mam wizytę, jadę o 13. Napisze, czego się dowiedziałam. Boże, jeszcze te 2 miesiące jakoś donosic...
:mad:

Kalina co do OB to racja, ja miałam skierowanie na to badanie, ale w esculapie ta kobietka co krew pobiera powiedziała mi, ze nie zrobi mi tego wyniku, bo w ciazy OB zawsze wychodzi paskudne i po co mam sie denerwowac. tak ze głowa do góry!!
Napisz koniecznie co Lenczewski Ci powiedział i pozdrów go ode mnie (od Agnieszki Babulewicz ;))
Mój syn juz w domku, wczoraj po raz pierwszy zobaczył braciszka - nie zauwazył go ;D Witek spał na naszym łózku a Boucha poleciał od razu do kołyski i taki zaskoczony pyta :a gdzie Witek? A Witek obok lezy. :D :D. Cały czas się dziwi jaka maluch ma delikatna skórę.
No a Witek ciagle ma zóltaczkę. Co prawda w piatek mijaja dwa tygodnie, ale juz zaczynam sie niepokoić. :-[

Sorry, późno wróciłam, więc dopiero teraz piszę. Odprawiłam dzieci do szkoły, w końcu to pierwszy wrzesnia ;D
Lenczewski jest w porządku, choć trochę mi nagadał...Powiedział, że takich rzeczy juz sie nie pisze na wynikach, ale skoro napisali, to oznacza, że czyjeś oko coś tam wypatrzyło. Dostałam augmentin na 7 dni od razu z clotrimazolem na zaś. Podejrzewamy nerki, ale nie ma czasu czekac na posiew, bo chodzi o to, żeby dać antybiotyk szybko...Augmentin ma podobno szerokie spektrum, więc co by mi nie było, ma to zlikwidować. Podobno bezpieczne dla dzidziusia?
Ciekawsze rzeczy wyszły z cisnieniem. Zaczęła mi dziewczyna w rejestracji mierzyć i akurat przyszedł Arciszewski i jak zobaczył 154 na prawie 100, to z wrażenia sam mi jeszcze zmierzył dwa razy! Zwiększyli mi dopegyt 3 x dziennie i mam ścisły reżim łóżkowy, jak nie chcę sie hospitalizować na patologii.
Tak więc widzicie jak wylądowałam- w łóżku, z bateria leków- jeszcze żelazo i magnez, augmentin, dopegyt, jak to mały wytrzyma??
Na szczęście z nim wszystko dobrze. Wazy kilo 75, wielki łobuz, termin Lenczewski wyznacza mi na 28 październik, z miesiączki mam 31 tydzień, a z usg 34!
Jak to mozliwe, że ten maluch tak urósł, przytyłam tylko 8 kg.
No, trzymajcie sie. Będę pisać i chyba z listopadowych sie na październikowe mamy przeniosę! ;D

Już się martwiłam Kalina o Ciebie, ale dobrze że z dzieciaczkiem jest wszystko w porządku. ;D
Augmentin jest bezpieczny i w ciąży i podczas karmienia. Osobiście musiałam przyjmować go jakieś 3 miesiące temu (zapalenie płuc miałam :p ) i Emmie nic się nie stało i mam nadzieję, że dla Twojego maleństwa nie zaszkodzi.
Lecz się i leż tak jak lekarze przykazali. ;D
Pozdrawiam.

Dziś nad ranem podczas wstawania do ubikacji zaczęłam krwawić z nosa. Przeraziłam się okropnie. Czy to ma jakiś ujemny skutek w ciąży?

Pliss, bo nie daje mi to spokoju, nie spię już od paru godzin :(

reklama
martuska krwawienie z nosa podczas ciazy jest najzupelniej normalne i nawet te dziewuszki które nigdy tego nie miały, podczas ciązy mogą krwawic. Zwiazane jest to z przekrwieniem błon sluzowych. Podobnym normalnym objawem jest lekki katar lub opuchlizna zatok czesto mylnie łaczona z alergią.
Pozdrawiam Cie serdecznie i spij spokojnie

Do góry