reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Już to widzę... miałabym tą wodę wszędzie tylko nie w tym baseniku :)
Bartusia wstawiam do muszli plastikowej, która Szymkowi służyła za piaskownicę, ale i tak wychlapuje wodę albo wylewa koneweczką, kubeczkami i czym popadnie.
W dużym basenie ma natomiast frajdę jak się go "wozi" za rączki po tafli wody, gorzej, jak się napije wody, wtedy jest panika.
A fryzjer... hm. Farbowałam włosy od 2003 roku u fryzjera, w kwietniu pierwszy raz zrobiłam to sama. Farbowanie u fryzjera/fryzjerów: 3+ w skali 5-cio punktowej...albo kolor nie ten, albo cena koszmar, albo wymywał się na czerwono-lisi mimo, iż farbuję brązami :baffled:Pianka jest rewelacyjna, no ale takiego :szok: wypadania śkutów nie może być.

reklama
Farba siedzi na włosach, teraz tylko na efekt czekać. Ale jest baaaardzo wydajna :tak: W pewnym momencie zastanawiałam się co mam z nią zrobić tyle jej było, a włosy mam długie, do połowy pleców.

Kropeczka a u mnie jest na odwrót, ja mam jasną karnację, a K. i Angela ciemną, tylko lekko ich słońce muśnie i już są murzyni :tak:
Mateuszkowa słodki blondasek :-)
Alusia na razie jest zadowolona, zawsze to jakaś odmiana dla niej. A jak tam po rozmowie z mężem ?

jestem i ja,
Olka śpi po zabiegu, zastrzyk rano to koszmar był bo nie dawała sobie zrobić dopiero jak wyszłam pielęgniarki ją na chama trzymały i w doopsko dały, na zabieg sie bała ale pojechała a po cały czas płakała z bólu az ją zmogło i śpi:sorry: Dobrze, że już po i jutro do domu.

A moja dieta jakoś trzymam choć tu nic takiego do jedzenia nie ma i na śniadanie musiałam się zadowolić bułką pszenną zamiast żytnią lub grahamką ale dopiero teraz śniadanie zjadłam bo nie miałam ochoty na nie z nerwów:baffled:
Acha i praktycznie całą noc nie spałam, do tego 2 - godzinna burza była, jestem wydętkowana.

Dorka ja też moim jak gorąco wodę wlewam ale albo do wanny albo mam taką wielką michę i Maks w niej siedzi

Iza mój też wylewal, dlatego z mopem czatowaliśmy, ale ile radochy było.. niestety na balkonie zbyt niebezpiecznie bo by się wspinał ..

Edytko no to masz Murzyny :D vel. Rumuny ;-) my wszyscy mamy jasna karnacje, ale opalamy się na czekoladowo, może mały też to odziedziczy ? nie wiem, bo smaruje go filtrami i jest delikatnie opalony tylko.. co do farby to tak, jest jej mega dużo a pudełko takie niepozorne :D :-D:-D

Gaja dobrze, że już po, biedna Oleńka :*** a Ty pewnie z tego stresu schudniesz..

a ja się zastanawiam nad plackami na roczek dla małego, miałam robić coś na zimno , ale boje sie, że sie to rozpłynie ( masy ) a przecież nie będę kroić po 1 kawałku i trzymać w lodówce :eek: dlatego chyba jakieś biszkoptowe z owocami i kruszonką może ?? no nie wiem.. :rofl2:

Gaja dobrze, że już jesteście po wszystkim.
Mateuszkowa myślę, że biszkopt będzie najlepszy. Włożysz na noc do lodówki to nie będzie potem problemu z krojeniem.

Kolor wyszedł super, dokładnie taki jak na opakowaniu. Włosy są błyszczące i miłe w dotyku. Polecam :tak:
Zdjęcia są :ninja2:

Witam w przelocie dopóki młody śpi.

Mateuszkowa
no popołudniu już się chłodno zrobiło, dziś nawet 20 stopni nie ma na termometrze. U nas się lato skończyło :(
Ale super macie basen w domu :-)

JaiKropeczka a może to nie po farbie wypadają Ci włosy.Może to taki okres,albo masz za mało witamin czy cuś...Kup sobie maskę w aptece WAX jest bardzo skuteczna:tak:

Gaja
super,że już po zabiegu. Czas szybko zleci i jutro w domku odsapniesz :)

Edysiek super,że zadowolona jesteś z farbowania:)

Jaikropeczka wedle życzenia :)

glucio 052.jpgglucio 050.jpg

jestem na hwilkę,
był T. i stwierdził, że jak ja spa tu nie mogę on by sie mógł od razu położy i spać - cwaniak.
Dorka ja raczej nie schudnę bo ruchu brak tu mam

reklama
Jola śliczny Synuś! ma cudny odcień włosów, pewnie nie jedna blondynka marzy o takim jasnym, naturalnym blondzie :) kur...de wydaje mi się, że to właśnie od tej farby...wcześniej też wypadały (wyczesuję je odkąd pamiętam, bo nie znoszę, jak się moje ciemne włosy poniewierają na kafelkach, więc po szczotce uruchamiam palce i wyrzucam do toalety) ale te ilości teraz są większe. Zobaczę za kilka tygodni, znów mam siwe odrosty więc zacznę się niebawem rozglądać za nową farbą.
aa! mów/pisz mi Kropka, :-D będzie Ci łatwiej ;)
Edysiek włosy naprawdę mają ładny kolor: głęboki i wyrazisty. Tylko że Ty farbowałaś od świąt w kwietniu drugi raz a ja już jestem bliżej trzeciego, a farba pewnie ze 3 dychy?
Gaja no nic, tylko niech T. bierze urlop i te kilka dni zrelaksuje się w szpitalnym spa. Na pewno nie zapomni urlopu dłuuugo.
Dorota jak ostatnio było tak gorąco, dałam do bitej śmietany tyle żelatyny ile w przepisie na Maxi Kinga od Gai, utrzymywała się znakomicie. Galaretce natomiast ujęłam 3/4 szklanki wody (na jedno opakowanie) i też przetrzymała upał. Ciasto znakomicie utrzymało się prawie 3 dni. U mnie urodzinki Bartusia w ten weekend, ale będzie lajcik, mały grill (tylko mięsko) 1 sałatka, przekąski (śledzie i faszerowane jajka) no i ciasto.
A u mnie dziś taka burza że :szok::szok::szok: piszą nawet o wsi w której mieszkam na wp. Grad wielkości kurzych jaj rozbił mi szybę w samochodzie...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dramat! w grządkach szkód też trochę, ale szybka kilka stóweczek, do tego klima która padła w ubiegłym tyg i się nazbiera.:wściekła/y:

Do góry