reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Editek no jesteś :-) widzę, że urlop udany - super! :-) no i dobrze, że pogoda dopisała, akurat trafiliście na żar tropików :D Ty masz tone prania po tygodniu ( tydzień byliście czy 5 dni ?? ) to co ja będe miała po 2 tyg hahaha ;D chyba wezmę proszek i ręcznie popiorę szmatki..zupełnie jak na obozach i koloniach kiedyś, kiedyś tam :-D:-D:-D:-D

Edysiek sto lat dla MAŁŻA :D upiecz muffinki a później wrzuć przepis :D

Iza a ja robię roczek z pompą i tyle , chciałam więc mam :-D jak byliśmy na ur. kuzynki małego w styczniu to było takie "zwykłe" przyjęcie, dwa balony i tyle :/ nawet tortu nie było tylko zwykły placek, jakoś mi to nie pasuje na tak ważną uroczystość :-) ale jakbym tylko miała skrawek działeczki to nie bawiłabym się w to wszystko tylko z marszu na grilla, torcik, jakieś sałatki i warzywa do mięs i może jakies lampiony bym powiesiła.. lubię i tyle :-D:-D

a u mnie dziś chłodniej - TYLKO 30 stop :D

reklama
Przywitam się tylko i uciekam. Mały kiepsko spał w nocy i jestem nieprzytomna.Teraz też chodzi i marudzi:(Do tego u nas dziś znowu pada :/ Ech humoru brak :(:(

I zamiast muffinek zrobiłam ciasto z porzeczkami, bo mamy ich mnóstwo. Przepis zamieściłam gdzie trzeba.
A na obiad zrobiłam zapiekankę (bo i tak piekarnik gorący). Korzystam z tego, że Angeli nie ma bo ona takich wynalazków nie jada ;-)

Kropeczka tak to ta farba a dokładnie to ten kolor Koloryzacja Sublime Mousse od L'Oréal Paris opinie ma naprawdę różne, ale jak dla mnie rewelacja.
Mój K. sam naprawia samochód, chyba że to już coś skomplikowanego więc to zawsze pieniądz w kieszeni.

Editek super, że wyjazd się udał :tak:

Halo ta ja :-)

Cos tam Was nadrobilam..........tyle na
Alusia fajnie,ze masz autko i 100 latek dla starszaka ;) moja zaniedlugo tez 3 urodzinki bedzie miec :)
Jolek swietne to zdjecie w paskownicy :-D

Jeeezuuu i juz zapomnialam o czym pisalyscie :confused2:

Gaja Twoja Olka miala migdaly wycinane? mnie tez to czeka.

W ogole mam dziecko znowu chore ,w niedziele dostala goraczki,trzymala ja do wczoraj to bylysmy wczoraj u doktorki ,no ale niby nic ,lek tylko na goraczke i dzisiaj do przedszkola ja zawiozlam bo rano nie wstala z goraczka ...nos troche zawalony i troche kaszlu :dry: mam nadzieje,ze nic wiecej z tego nie bedzie bo.............za tydzien jedziemy do polski!!! :-D:-D:-D nad morze!! tzn. nie konkretnie nad morze tylko do tych moich gosci co mialam a ktorych juz nie mam,bo pojechali dzisiaj rano,mieszkaja w Sztumie...nie wiem czy kto slyszal,bo ja nie wiedzialam,ze w Polsce sa takie miejscowosci jak Sztum i Ryjewo dopoki meza nie poznalam ,wlasnie on stamtad...NO wiec jedziemy w rodzinne strony mojego meza ale szwagier (facet siostry mojego meza) wie jak szybko dojechac do ladnej plazy... to zawsze rano mozemy sie zebrac i wyskoczyc nad morze a wieczorem wrocic do domu...dziecko polozyc spac i wakacjowac sie dalej :-D bo maja ladne mieszkanko z tarasikiem,mozna posiedziec itd.

Iza przypomnialo mi sie,ze farby bez amoniaku poszukujesz?? Loreal Casting.

U mnie nawet sie pogoda zrobila...cieplo mam ale bez rewelacji i wiary w to,ze utrzyma sie to slonce chociaz z tydzien :dry:

Jolita no w końcu jesteś :-)
Fajnie, że jedziecie do Polski i to jeszcze nad morze :tak: Oby pogoda była to się wygrzejesz i nałapiesz słoneczka, którego u Ciebie tak mało.
Zdrówka dla córci.

witam z domku już :)
Wreszcie bo już miałąm dosyć tego szpitala.
Tam normalnie do wc tylko siku chodziłam bo szpital powoduje u mnie mechaniczny zator i nie zrobię nic innego choćby mnie skręcało, a ledwo do domu wlazłam to od razu mnie na całego przeczyściło hehe. No i ćwiczenia już zaliczyłam haha:-D.
Olka już super, nic ją nie boli.

Jolu tak Olka miała migdał trzeci wycinany:tak:
Ala mi starcza spokojnie tai 400 ml na 2 tygodnie bo ja tylko brzuch, uda i ramiona tak męczę 2 x dziennie całe ciało tak 2 x w tygodniu smaruję.
Editek super, że urlopik udany, zazdroszczę troszku opalenizny bo ja już nie umiem się opalać męczy mnie te słońce już:sorry2:

Później popiszę więcej bo mi komp okupują

Jola miło, że jesteś :-D super z urlopikiem, oby tylko pogoda dopisała..ale w sumie jak towarzystwo jest sprawdzone to i w deszczu będzie relaks

Gaja dzisiaj to się wyśpisz co??? :-D:-D

weidera zrobiłam, uff.. ledwo daje rade na tej duchocie:baffled:

Edyśku życz mężowi TAAAAAKIEJ ryby :-) jeśli uda mi się wytrzymać bez farbowania do urlopu, to tuż po nim lecę po tą Twoją piankę. Bo ja jakiś dzikus jestem: 3 siwe i lecę się farbować, no ale słońce też robi swoje, bo cały dzień jestem na działce toteż skutecznie mnie rozjaśnia na czubku głowy :baffled:
Dorota a ja wręcz przeciwnie - w nosie mam pompe dla roczniaka, starszy będzie to sam się upomni. Szymek tak wymyślał, że wszystko przerabialiśmy: Mc'donaldy, figlo-parki i cuda na kiju. Jeszcze nie raz ciężko westchniesz przy organizacji urodzin :tak:oczywiście mam na myśli smak urodzin "w portfelu". U nas niby-grillek a kilka stów i tak ubędzie.
Nie uważam też że to jakaś poważna uroczystość, (takie same ważne urodziny jak każdej bliskiej mi osoby) może posiadanie kolejnego dziecka zmienia światopogląd?
Jola mąż z północy a Ty? odpocznij u nas, a upał niech Ci bokiem wyjdzie ;;;)) moja mama stwierdziła wczoraj, że ona jednak woli zimę...upał odbiera jej siły i chęci do wszystkiego :tak:(dziś 33 w cieniu, wczoraj 36)
Jolek odeśpij dziś i wracaj do nas. Jak tam marsz po piachu? rozpoczęty czy czekasz na dogodny termin/chęci?
Gaja ja też mam tak jak Ty i co najgorsze - nie tylko w szpitalu, ale wszędzie poza domem...:baffled: nadrabiaj tu zaległości :tak:

wy tu o urodzinach, ja tez robię młodym bez pompy i roczki i następne, zawsze jest tort i jakies pizze, na roczek to ewentualnie zamiast pizzy robiłam jakiś bardzej obiadowy zestaw i wsio. Już mi to zwisa co kto powie, czy obgadaja czy nie, ja teraz zawsze mówię, że zapraszam na torta i pizzę - ot wygodę cenię a i też nie zależy mi aby do późna goście okupowali moje mieszkanie. Chamska jestem nie? Ale po prostu mnie takie imprezy męczą:sorry2: I sama jeżdżę tylko do brata a do szwagierki prezent niosę po urodzinach i do niej nie chodzę bo tam zawsze rodzina jej męża jest a niespecjalnie za nimi przepadam i jej to kiedyś powiedziałam i od tej pory ona nawet nas nie prosi bo wie, że i tak nie przyjdziemy:tak:

I też żadnych urodzin dla przedszkolakowych kolegów i koleżanek Oli nie robię, bo to bez sensu robić 2 imprezy jak co niektóre mamy robią a Miłosz nawet nie chce poza rodziną nikogo z klasy zapraszać więc mam problem z głowy. Kogo stać niech robi, mnie np na takie super urodzinki nie stać i uważam, że samo wykonanie torta upamiętnia ten dzień.

Oczywiście tak jest u mnie i każdy wg swojego zdania wyprawia;-)

reklama
Hejka
I ja jestem dopiero wieczorem heh ały dzień sprzątałam i parałam ale poradzialam sobie:-)a jak! hehe
Potem pojechalismy zobaczyć nad to jezioro niedaleko domu co zawsze jeździmy pod namiot czy juz tam sezon się zaczął i spoko.
Mały wlazl do wody i nie chciał wyjść z niej heh a tam nad Białym to tak średnio wchodził on chyba nie lubi tłumów bo tam w tygodniu troszkę mniej narodu:-D on lubi ludzi ale w ciszy chyba:-D:baffled: godzinę nie wychodził z jeziora.
I znowu szykuje się wyjazd na weekend chyba :-). Dobrze że to nie daleko bo tylko 60km.

Kropeczko ja własnie też mam te włosy takie wypłowiałe ze słońca, muszę przefarbować a miesiąc temu byłam u fryzjera:baffled: zawsze chodziłam co 3 miesiące, ale kupię sobie tą piankę co Edysiek podała i przefarbuję żeby nie straszyć:-).

Gaju to dobrze że już w domku chyba już się nie mogłaś doczekać ćwiczń hehhe

Edysiek a Wy nie wyjeżdżacie teraz pod namiot na weekend?:-)

Mateuszkowa i co lało u Was u mnie pokropiło hihihi

A tak wogle to od jutra idę biegać z bratem on biega co drugi tydzień i akurat ten biega dobre i to dla mnie zobaczymy czy dam radę niby to tylko 2 km w jedną stronę najwyżej będę szla :-Dhahaha

Do góry