Witam. mam pytanie odnosnie kosiniakowego . Nie pracowałam przed ciążą i w czasie ciąży . Urodziłam 18wrzesnia . Byłam złozyc papiery o kosiniakowe ale niestety nie chca mi przyjac poniewaz potrzebuja danych ojca dziecka ktory pracuje za granica miedzy innymi PIT i zarobki tylko problem polega w tym ze nie mam z ojcem dziecka kontaktu i nie chce miec jedynie zgodzilam sie na potwierdzenie ojcostwa i zeby nim byl , alimentow rownierz nie chce od niego ogolnie ciezki temat. Podczas skladania wlasnie chca ode mnie abym dala im zaswiadczenie o zarobkach jego za granica i zebym wystapila o alimenty . Co mam zrobic? Nie dostane kosiniakowego bez dokumentow ojca ktory jest za granica i nie wiem gdzie dokladnie? Pozdrawiam prosze o wyrozumialosc
reklama
A jak ojciec dziecka zarabia rocznie 200tys na złotowki?TO również mi się nie nalezy? Czy jak to działaTak, nie dostaniesz. Takie są zasady. Trzeba było nie robić uznania ojcostwa
olka11135
Fanka BB :)
A jak ojciec dziecka zarabia rocznie 200tys na złotowki?TO również mi się nie nalezy? Czy jak to działa
Nie o to chodzi tutaj. Kosiniakowe nie ma progu dochodowego, tak samo jak 500+ ale jeżeli rodzic pracuje zagranicą to trzeba sprawdzić czy ta nie pobiera świadczeń. Stąd są potrzebne dokumenty ojca, żeby urzędy po między sobą to sprawdziły
R
Różyczkowa
Gość
Nie mogą odmówić przyjęcia wniosku, ewentualnie mogą wezwać do uzupelnienia. Brak informacji o ojcu nie może być też powodem odmowy przyznania.Witam. mam pytanie odnosnie kosiniakowego . Nie pracowałam przed ciążą i w czasie ciąży . Urodziłam 18wrzesnia . Byłam złozyc papiery o kosiniakowe ale niestety nie chca mi przyjac poniewaz potrzebuja danych ojca dziecka ktory pracuje za granica miedzy innymi PIT i zarobki tylko problem polega w tym ze nie mam z ojcem dziecka kontaktu i nie chce miec jedynie zgodzilam sie na potwierdzenie ojcostwa i zeby nim byl , alimentow rownierz nie chce od niego ogolnie ciezki temat. Podczas skladania wlasnie chca ode mnie abym dala im zaswiadczenie o zarobkach jego za granica i zebym wystapila o alimenty . Co mam zrobic? Nie dostane kosiniakowego bez dokumentow ojca ktory jest za granica i nie wiem gdzie dokladnie? Pozdrawiam prosze o wyrozumialosc
A.Patrycja
Fanka BB :)
Ale sobie utrudnilas życie tym ojcostwem :/ nie dostaniesz kosiniakowego bez jego papierów, niestety.
Podziel się: