reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kp : mm czyli laktacyjno-butelkowe dyskusje

ja podaję wode przegotowaną, u nas karmienie jest trudne.. Patryk to straszny głodomor, dostaje najpierw pierś, opróżni ją i nadal głodny.. To zrobie mu 60ml mm i potem nadal ssie smoczka jakby wogóle nie jadł.. po 15min daje mu trochę wody.. zastanawiam się czy to nie za duzo jak na ponad dwutygodniowe dziecko.. ale jak mu nie dam to nie zaśnie..

reklama
Dziewczyny ja jeszcze w szpitalu. Karmie mm i odciagam / przystawiam mała do piersi, ale pokarmu mam mało jeszcze. Jakie mleko modyfikowane polecacie? Tutaj dają bebilon chyba, dopytam, ale może macie jakieś lepsze czy coś polecacie? Może dziś się uda wyjść (wczoraj się nie udało bo mała miala podwyższone crp) i sobie uświadomiłam, że musimy mleko kupić.

Dziewczyny ja jeszcze w szpitalu. Karmie mm i odciagam / przystawiam mała do piersi, ale pokarmu mam mało jeszcze. Jakie mleko modyfikowane polecacie? Tutaj dają bebilon chyba, dopytam, ale może macie jakieś lepsze czy coś polecacie? Może dziś się uda wyjść (wczoraj się nie udało bo mała miala podwyższone crp) i sobie uświadomiłam, że musimy mleko kupić.

położna polecała Bebilon i NAN, my używamy Bebilonu i mały nie ma problemów z kupkami. po Enfamilu miał zapcia. ludzie też chwalą Babydream z Rossmanna, ale ono nie ma probiotyków w składzie i trzeba dodatkowo krople podawać. ogólnie to zależy od dziecka, jedno mleko będzie tolerowało, a inne nie.

U nas w szpitalu dawali bebiko i my na początku też dawalismy ale było trochę problemów z brzuszkiem a teraz dajemy hipp bio combiotic i jest super. Kupki zolciutkie i min 5 dziennie

U nas w szpitalu dawali bebiko i my na początku też dawalismy ale było trochę problemów z brzuszkiem a teraz dajemy hipp bio combiotic i jest super. Kupki zolciutkie i min 5 dziennie

To wszystko zależy od dziecka u Nas po hipp młody chlustał mlekiem bo ulewnie to nie było dosłownie tym wymiotował po bebilonie lepiej trochę ale u Nas dopiero bebilon pepti pomógł na wszystko kolki ulewania i zaparcia odeszły w niepamięć

a nie ma biegunki przypadkiem? bo po mm podobno powinno być do 5 kupek maksymalnie, a przy kp to nawet po każdym karmieniu.
tzn. tak czytałam, więc nie mam pewności oczywiście.

No właśnie nie wiem czy to nie biegunka ale te kupki nie są całe rzadkie tylko wyglądają normalnie.... Ale my karmimy piersią a mm po cycu i to nie po każdym....
Ale za szybko pochwaliłam, że jest super bo Mała teraz jak się naje to ulewa nawet po kilkukrotnym odbiciu :-(

Ostatnia edycja:
reklama
A u mnie walka z kolkami - nie są może bardzo silne (nie ma ciągłego płaczu), ale męczą Zosię i potrafi nie spać kilka godzin w ciągu dnia.
Karmię na żądanie - wychodzi średnio co 2-3 godziny, czasami (jak przyśnie na dłużej), to 4 godziny.

Dziś była położna, Zosia ładnie przybiera, ma już 4,190 kg ;) Spróbowałam dać Jej rumianek na kolki (tak poradziła położna), ale średnio chciała pić - wypiła może 20 ml i krzywiła się - widocznie smak nie pasuje.

Ale warto nawadniać dziecko w takie upały.
Co do wody, to ja piję "Mama i ja" - Zosi na razie nie daję wody, spróbuję z tym rumiankiem

Do góry