reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kreska testowa czy fabryczna?

4 cykl starań to odstawieniu tabletek anty. Przy pierwszym synu miałam cykle 36 dyniowe a o ciąży dowiedziałam się w 41 lub 42 dniu cyklu. Teraz od odstawienia tabletek cykle 30 dniowe, raz zdarzyło się, że trwał 33dni. Dziś rano taki test - 38 dzień cyklu. Miesiączki jak nie było tak nie ma. W pierwszej ciąży jedynym objawem był właśnie brak miesiączki. Zero bólu piersi, mdłości, bólów brzucha itd. Tym razem piersi bardzo delikatnie pobolewają, są pełniejsze i nic więcej mi nie dolega. Nie mam możliwości jechać w ciągu najbliższych dni na betę więc zostają testy. Nie wiem czy spisać już ten cykl na straty czy czekać bo jest szansa, że cykle wróciły do stanu z przed 1 ciąży. Co myślicie o tym teście? Lekki cień czy fabryczna? Test odczytany o czasie. Nie zalany i nie leżał przez długi czas

Załączniki

• Screenshot_20230920-093232~2.png
    Screenshot_20230920-093232~2.png
    617,2 KB · Wyświetleń: 706
reklama
Jak dla mnie kresta testowa/fabryczna. Nie wybarwila sie.
Pytanie jeszcze czy jest sens powtarzać testy. Przy pierwszej ciąży zrobiłam tylko jeden i były dwie grube kreski, ale cykle były zdecydowanie dłuższe. Teraz nie wiem czy cykle wracają do starej długości i jest możliwa ciąża tyle, że test zrobiony jednak zbyt szybko

Test jest wiarygodny 14 dni po ostatnim stosunku.
Kochamy się z mężem regularnie bez względu na to czy dni są płodne czy nie. Jeśli ostatni stosunek był wczoraj to mam czekać kolejne dwa tygodnie? To się chyba mija z celem... nie jestem w stanie określić kiedy była owulacja bo tak jak pisałam możliwe, że cykl znowu się wydłuża...

Ja bym powiedziała ze coś tam majaczy i może być na rzeczy, zrób test za 2 dni u zobacz czy jest ciemniejsza ☺️a jak będzie możliwość to udaj się na betwi
Wiadomo, że testów nie powinno odczytywać się po czasie ale ciekawość jest silniejsza 😅

Załączniki

• IMG_20230920_151750676.jpg
    IMG_20230920_151750676.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 334
reklama
Do góry