butterfly1331
Moderator
Głowa do góry, tak naprawdę potrzebujesz jednej. Staraj się myśleć pozytywnieDzwoniłam do kliniki i z 8 komórek tylko dwie zapłodnili bo reszta była niedojrzałychmam zle przeczucia ehh
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Głowa do góry, tak naprawdę potrzebujesz jednej. Staraj się myśleć pozytywnieDzwoniłam do kliniki i z 8 komórek tylko dwie zapłodnili bo reszta była niedojrzałychmam zle przeczucia ehh
Też mam nadzieję, że nie wróci i czeka Cię spokojnych 8 miesięcyDziekuje ze pytasz. Ale krwawienie nie wrocilo i mam nadzieje ze juz nie wroci strasznie sie wystraszylam. Ale zebym nie wiedziala ze jestem w ciazy to bym myslala ze dostalam @ i to taka obfita.
A co do sluzu to zacznij pomalu sie przyzwyczajac bo u mnie teraz to normalne.
Mój mąż robił pakiet- kariotyp, CFTR i AZF. Za te trzy badania tyle zapłaciliśmy. Gdy dzwoniliśmy do diagnostyki,to jeszcze więcej nam powiedzieli.Motylku za co ty placilas tyle kasy moj m robil za 450 w diagnostyce
A na poronienia robi sie mutacje v leiden i przeciwciala antykardiolipinowe
Bliźniaków nie bedzie, przed chwila zadzwonili do mnie że został jedenciekawe czy przetrwa do jutra chociaż...
Zaczynam wierzyć i będę walczyła do końcaJa mialam pobranych 9, przetrwal 1. Jestem w 9tygodniu. Wiem, ze to poczatek dopiero, ale udac sie udalo. Uwierz w kropka [emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To teraz uwierz w tego jednego kropka i badz dobrej mysli oby byl waleczny jak kropek husanBliźniaków nie bedzie, przed chwila zadzwonili do mnie że został jedenciekawe czy przetrwa do jutra chociaż...
A no to tak za te 3 to sie zgodze my w diagnostyce za azf i karotyp 8 stowek placilismyMój mąż robił pakiet- kariotyp, CFTR i AZF. Za te trzy badania tyle zapłaciliśmy. Gdy dzwoniliśmy do diagnostyki,to jeszcze więcej nam powiedzieli.
Zaczynam wierzyć i będę walczyła do końcaa w którym dniu miałaś podanego ?
dziękuję Ci Lolitko z całego serca, zrobię tak jak piszesz.Ivo - juz mowie.... U Ciebie jest ladnie.
1. Trzeba leciec dlugim protokolem - krotki sie nie sprawdzil i nie powtarzaj go. Pierwsza stymulka byla idealna, z idealna liczba zarodkow i ich jakoscia
2. Dlugi protokol powtorz jak przy pierwszej czyli BEZ ANTYKOW.
3. Stymulacja najwyrazniej ci odpowiadala przy czystym fsh czyli zadnych mieszanek w postaci menopuru na poczatku stymulki. Lec czystymy jak gonal czy puregon. Menopur tylko przed sama punkcja by ladnie dojrzaly komorki. Widac ze dawka poczatkowa powinna byc nie mniejsza niz 250-300 czystego fsh.
4. O ile to mozliwe, rob ta stymulke tam gdzie robilas pierwsza. Lab najwyrazniej odpowiadal twoim komorkom i przy tym pozostan
5. Miedzy stymulkami MINIMUM 3 MIESIACE odstepu. Zadnych skrotow. Jajniki musza odpoczac. Ponadto musisz miec pule pecherzykow ktore nie byly maltretowane poprzednimi stymulkami a pecherzyki dojrzewaja ok 90 dni.
6. Masz cienka otoczke na zarodkach - to bardzo dobrze. Tego sie trzymajmy. Przez min 3 miechy jedz produkty o niewysokim indeksie glikemicznym zeby tej otoczki nie zapsuc. Daj kopniaka komorkom i podfaszeruj sie Q10 w duzych dawkach (jak pisalam min 300g). Moze to pomoc podzialowi zarodkow
Pamietaj tez, nie ma przepisu na cuda. Ten sam organizm moze zareagowac inaczej na te same protokoly i dawki. Ale jak sie zastosujesz do powyzszego, to masz duze szanse na udan stymulke.
Jesli ta stymulka bedzie ladna jak pierwsza, kaz labowi czekac do 5 doby (jesli min 6 ladnych zarodkow w 3 dobie - nie transferuj w 3 tylko czekaj do 5).
Tak na marginesie - ja na 7 punkcji TYLKO RAZ mialam blastocyste. I mialam ciaze z zarodkow w 3 dobie i mialam ciaze w blastki (bardzo slabej i tylko jednej). Mam 2 synow tylko dzieki samodzielnemu prowadzeniu stymulek i wszystkiego (bo poki liczylam na lekarzy to mialam zmarnowane 4 stymulki)
jak cos to pisz