reklama

Kto po in vitro?

Czemu nie mogłaś mieć świeżego transferu? Byłaś przestymulowana?
Lekarz czy ty zdecydowałaś, że część zarodków zamrożono wcześniej? Mój obecny lekarz stwierdził, że nie powinnam czekać z mrożeniem, że zarodki które obumarły w 4 dobie w brzuchu mogły przetrwać. Ale byliśmy w rządówce, nie mieliśmy wiele do gadania. Nie wiem jak Artemida do tego podejdzie...
Tak...pobrali mi 14 kom...a moj estradiol wyniosl...9500...wiec nie bylo mowy o transferze. Kiedy zadzwonil embriolog to sam zdecydowal i mi oznajmil ze 2 kom zamrozili w 3 dobie a z reszta czekaja do 5 doby...

reklama
dr Grettka pracował w Provicie ale i tam cudów nie było. Podobno jednak podejście po pacjenta lepsze niż u reszty z GynC.
Wiem bo poszłam do Provity specjalnie dla niego a teraz przeszłam do Gyncentrum. Ale znam przypadek gdzie inni lekarze mówili że nie ma szans a jedynie dr Grettka dał nadzieję ale cudów też nie obiecywał, Dziś dziecko ma roczek

Dziewczyny a udaje się wam coś mrozić? Ja już jestem po 3 próbach więc powinni mi zapłodnić wszystko i wszystko co zostanie powinni zamrozić. Czy mrożą zarodki inne niż blastocysty? Bo u mnie do blastek dotrwały tylko 2 :(
Ja miałam podane 2 3-dniowe zarodki, i 2 zaroki 3- dniowe zostały zamrożone. Jeden został do dalszej hodowli, gdyż wykazywał nieprawidłowości i chcieli sprawdzić czy utworzy się prawidłowa blastocysta. Jednak nie rozwijał się prawidłowo i nie został zamrożony.
W sumie to lekarz z nami nie konsultował kiedy zamrozi zarodki, zostaliśmy tylko o tym poinformowani.

Wiem bo poszłam do Provity specjalnie dla niego a teraz przeszłam do Gyncentrum. Ale znam przypadek gdzie inni lekarze mówili że nie ma szans a jedynie dr Grettka dał nadzieję ale cudów też nie obiecywał, Dziś dziecko ma roczek
Ja osobiście wychodzę z założenia, że lekarz cudu za nas nie wykona niestety. On może zwiększyć lub zmniejszyć dawkę leku. Może powiedzieć że przedłuża stymulację, albo ją przerwać. Myślę, że gdyby nie dr Cz, u której miałam podglądanie gdy nie było dr M, to mogłabym nie mieć tylu dojrzałych komórek co miałam. Bo kazała przedłużyć stymulacje o 2 dni, a dr M planował już jej zakończenie i punkcje. Ale ostatecznie myślę że sprawa rozgrywa się w laboratorium i wiele zależy od embriologów. Mi w GynC zarodki się rozwijały i obumierały. Na forum GynC dziewczynom niewiele zarodków docierało do mrożenia. Przynajmniej w rządówce, a tam mrozili blastocysty tylko. Dziewczyny teraz, po rządówce, mrożą wcześniej i są z tego dzieci...

kobity - ktos napisal Jaskolcia Acard ma takie działanie jak clexane i fragmin.

NIE NIE NIE. clexane i fragmin maja takie same dzialanie. Acard to wogole inny lek dzialajacy na cos innego i stad tez jest bez recepty (to zwykly kwas askorb)

Ja to napisałam. Acard nie jest heparyną, ale również zapobiega zakrzepom kw, dokładnie tak jak fragmin. W Invimedzie przykładowo, stosuje się tylko acard. A heparynę tylko przy wykrytym v-leiden.

sil - to zbyt duze uproszczenie:) mozna byloby z tego zdania wywnioskowac ze to zamienniki - a te leki sa dalekie od bycia zamiennikami. heparyna ma znacznie wieksze i tez inne zastosowanie w stosunku do aspiryny. :)

nie bedziemy wnikac w szczegoly - wazne zeby podkreslic ze to nie sa te same leki i powinno sie i jedne i drugie brac niezaleznie od stwierdzonych defektow krwi

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry