reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kto po in vitro?

Marcikuk- 100 lat !!! Wszystkiego Najlepszego:) widzę , ze podobnie jesteśmy urodzone bo ja z 3 czerwca;)) i na urodzinki mamy bank holiday:-)
Pamiętasz jak ja byłam zestresowana moimi bolami podbrzusza . Po 14 tc wszystko przeszło a do tego czasu meczylam sie bardzo.
Nie myslalas o tym żeby pójść gdzieś prywatnie do polskiego gin . Ja jak rozmawiam z polskimi gin to mówią ze badanie ginekologiczne powinno być co miesiąc dwa i tak w Polsce robią . Nie zawsze USG wszystko pokaże , dokładny stan szyjki itd. Np moja koleżanka w 7 miesiącu ciąży tu w UK była akurat w polskiej klinice i pani jej powiedziała ze zaraz moze urodzić bo takie ma rozwarcie i kazała jej leżeć cały czas , dała zwolnienie z pracy . Jak koleżanka poszła dzień pózniej tu na wizytę to powiedzieli ze wszystko w porządku i moze pracować . Ona i tak leżała i udało jej sie jeszcze miesiąc donosić a i tak o 6 tyg szybciej urodziła . Dlatego uważam ze chociaż raz na jakis czas warto iść do polskiego gin.

Gieniek - ja cały czas trzymam kciuki za twoje 2 malenstwa ale i tak wiem ze wszystko będzie dobrze :-)

Sylha- u mnie tez są tak ułożone ze jedno na drugim ;-)

reklama
Lola - no i wzajemnie, wszystkiego najlepszego, szczęścia, radości, pozytywnego myślenia, bezproblemowej ciąży i czego sobie zapragniesz. No to troszke mnie nastraszylas ta kolezanka, musze sie rozejrzec za jakims polskim ginekologiem w pobliżu.
No to teraz zaczelas sie chyba cieszyc ciaza co? A czujesz juz ruchy?

last time - czytaj co miliaa pisze i zasypuj nas tu kawałami. Niech sie dziewuszki śmieją i w ciążę zachodzą. A jak sie w ciąży dużo bedziemy duzo smiac to i dzieci szczesliwsze beda.

Anioleczek zycze wam, aby kolejne lata waszego malzenstwa byly coraz piekniejsze, abyscie zawsze sie wspierali i zycze wam aby wasza rodzinka sie powiekszyla bez stresu, nerwow. My z moim M mamy 10 rocznice za 3 tyg!

Marcikuk, Onlyone - dziękuje za życzenia . :-)

Marcikuk- Czuje od paru dni takie delikatne bąbelki w brzuchu :-)
Czekam cały czas na bardziej intensywne :-)
Pomysl nad klilkoma wizytami u polskiego gin bo naprawdę angielscy lekarze maja zupełnie inne podejście do wszystkiego i dla nich wszystko zawsze jest w porządku. Jednak ginekolog to ginekolog a nie jakas położna a wiesz bliźniacza ciaze trzeba bardziej kontrolować . Jako ze masz te plamienia co chwile to poszkabym na twoim miejscu jakoś teraz i potem jakoś w 7 miesiącu. Moze musisz brać znowu progesteron ? Ja dopiero teraz miałam odstawić zupełnie jednak jeszcze po jednej luteinie biorę .
Ja w lipcu wybieram sie do polski i tam znowu pójdę do ginekologa.

Ostatnia edycja:
Lola spóznione, ale szczere życzenia urodzinowe-żeby zdrówko dopisywało, szczęścia nie zabrakło i spełniły się wszystkie marzenia:-)
Czujesz delikatne bąbelki-czyli powoli zaczynają dzidzie o sobie znać:-DDoczekasz się tych intensywniejszych niedługo:tak:

Anioleczek - no to masz najszczesliwsza rocznice slubu! Wszystkiego najlepszego!
Lola - Tobie rowniez skladam najserdeczniejsze zyczenia. pieknej ciazy i zdrowych dzielnych i silnych dzieciaczkow.

marcikuk - wszystkiego naaaaaaaaj.. najpiękniejszych dwóch serduszek :tak:

dziewczynki - powiedzcie czy któraś z was miała jakieś blado różowe plamy w okolicach 20 dpt? ja dziś rano zauważyłam bardzo bladą różowo białą plamke.. ale później już nic. cały czas sprawdzam i jest czysto ale strasznie się przestraszyłam :szok: nie widziałam jeszcze maluchów/cha na USG za wcześnie było :( czekam do pon. 11/06. Od dziś lekarz kazał mi zmniejszyć dawkę luteiny do połowy i tak sobie pomyślałam że to może od tego ta plamka...? Czekam na telefon lekarza :( Powiedzcie kochane czy wam się coś takiego zdarzyło...

Lekarka mi odpisala,ze te moje ostatnie krwawienia po transferze mam traktowac jak okres. Ludu, czyli skoro mam czekac na @ i odczekac jeden cykl to transfer byc moze pod koniec lipca , tak sobie wyliczylam.

reklama
Do góry