reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

szyszka87 bluzgać nie będę :rofl2:, ale urwanie głowy masz u mnie jak w banku :laugh2:. Beta to beta, zrobisz i wynik jest w 100% wiarygodny, a sikacze oszukują. Poświęć ten weekend swojemu hobby, idź na spacer, poczytaj dobrą książkę, może jakieś zakupy, a w najgorszym wypadku wyżyj się na mężu ;-), mi to zawsze poprawia humor;-).
Trzymam kciuki za poniedziałek.

reklama
Szyszka, słuchaj doświadczonych koleżanek.

I nie rób żadnych sikaczy. Niech Cię ręka boska broni!!!!!!!

Mnie teścik nie kusił, chociaż leżał i czekał na swoją kolej. A że to był prezent od Genny i ona mnie namawiała, żebym w końcu zrobiła po pozytywnej becie, to uległam namowie. I przy becie 154 mega czuły bobo test, wykazujący ciążę po 3 dniach od zapłodnienia, pokazał jedną kreskę. I co?! Testy są do niczego!!!!! Tylko beta prawdę Ci powie.

Octavi - zaciskam kciuki bo ten Twój cykl naprawdę optymistycznie wygląda.

Sylwia - ratuj!!!! normalnie zgłupiałam... Byłam wczoraj u Jerzak i ta mi mówi, że mam złą insulinę bo powinna suma tej po 1 godzinie i tej po 2 godzinie dawać max 80 a ja mam 115 i przepisała mi glucophage 500 przez tydzień jedną na noc a potem 2 na noc. I zgłupiałam o ostatnio byłam z tatą u diabetologa (mój tata też ma po 1 tabletce brać), że musi mierzyć cukier na czczo i nosić glukozę w żelu przy sobie bo bardzo niebezpieczny jest cukier poniżej 70 a po tej tabletce to może mu tak spać (ojciec ma ok 100 na czczo zwykle. A ja mam bez tabletek na czczo 70-75!!!!! Czy to nie jest niebezpieczne, żebym brała te tabletki? Jak zapytałam o to Jerzak to ona mi mówi, że one cukru nie obnizają tylko insulinę. Już nic z tego nie wiem.... Doradź coś proszę.
A zmieniając temat imię super:) I strasznie fajnie mi się czyta dobre wieści od Ciebie. Cały czas masz u mnie &&&&&&&&&& zaciśnięte.

Sham - ze złych wieści mam potwierdzone PCO, torbiel endometrialną i złe przepływy z jednej strony w tkankach macicznych a z drugiej na granicy... &&&&&&&&& za pozytywną betę

olllka - ja w Gyncentrum podchodziłam do dofinansowanego in vitro z fundacji - teraz mam jeszcze 11 mrozaków więc muszę tam zostać:( miałam o nich dobrą opinię dopóki nie weszło państwowe dofinansowanie - teraz wygląda tak jakby nie ogarniali takiej liczby pacjentek...

Zula, Ja miałam glukofasz pomimo cukru idealnego, on nie obniża poniżej normy, tylko ostrzegam, że jak nie zjesz czegoś co 3-4 godziny, zacznie Cię mdlic.
Powodzenia

szyszka to my razem będziemy testować w poniedziałek, ale powiem Ci że nadal nie moge uwierzyć że tak długo wytrzymałaś :)
troche mam obawy czy to nie będzie za wcześnie bo to tydzien od transferu równo będzie !!
ale skoro lekarz powiedział że jeśli coś ma wyjśc to cokolwiek wyjdzie...

a ja byłam cały dzien wstolicy łaziłam po sklepach i teraz to nie wiem czy to mądre było, dzień minął psychika odpoczeła ale fizycznie padam !!
tylko spacerowałam... po sklepach :)ale kilka dobrych godzin !! a może dzieki temmu macica lepiej sie ukrwila dla maluszka ktory juz tam jest... no albo go nie ma...

Sham podaję kilka interesujących pozycji : JEDZENIE, KTÓRE LECZY B. Jakimowicz-Klein, DIETA Z INDEKSEM GLIKEMICZNYM O. Lauritzson i U. Davidsson, LECZNICZE DIETY W. Jackowska, ZAMIEŃ CHEMIĘ NA JEDZENIE (nie naukowa lecz pisana przez matkę) J. Bator, cała seria Jean Carper (ale nie brać pod uwagę, tego, co pisze o suplementach): ZDROWE SERCE, KSIĄŻKA KUCHARSKA, STOP STARZENIU, NASZ WSPANIAŁY MÓZG, CUDOWNE KURACJE, APTEKA ŻYWNOŚCI,
D. GROTTO 101 PRODUKTÓW DLA ZDROWIA I ŻYCIA. Polecam też Tabele kalorii i wartości odżywczych produktów spożywczych i CZY WIESZ, CO JESZ K. Bosacka i M. Kozłowska- Wojciechowska i oczywiście co miesiąc SHAPE.

reklama
Do góry