reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Olusia - Ja też bym już chciała podchodzić , bo w sumie trochę czasu minęło już od ostatniego transferu. Ciekawe czy uda mi chociaż przed wakacjami jeszcze podchodzić. Wszystko zależy od tych wirusów , badań no i czy będę miała długi czy krótki protokół :baffled:. No nic zobaczymy.

reklama
Montana8 - zapytaj dokladnie o to mrozenie - ja juz pisalam ze mialam podobna sytuacje w pierwszej stymulacji trzymali moje zarodeczki do piatej doby z 15 zaplodnionych komoreczek zostaly 4 blastki z czego tylko jeden transfer bo 3 nie przetrwaly rozmrazania dlatego za drugim razem uparlam sie na trzydniowe - zamrozili mi 4 najlepiej wygladajace w trzeciej dobie - jeden wlasnie rosnie w moim brzuszku. Do piatej doby zostawili 9 i zaden nie dotrwal, wiec sama widzisz ze w moim przypadku blastki sa slabe i tak jak piszesz najlepsze dla zarodeczkow jest mamusi brzusio:)

Zula - to koniecznie pisz jak sie sprawy maja a my bedziemy za trzymac kciuki i zeby @ juz wiecej nie przylazla przynajmniej przez nastepny rok...

Kasik - moc fluidkow dla twojej kruszynki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jo.M. kochana a powiedz mi pytalas sie o te komorki NK gdzie mozna je wykonac?

Ja czekam na 1 czesc moich badan ktore robilam tydzien temu, ale to jeszcze okolo tygodnia, a w tym tyg robie kolejna serie... jak juz tyle czekam to chce prawdzic co moge ...

Olusia - Wiesz co to właśnie było moje najważniejsze pytanie i nie zapytałam z tego wszystkiego już gdzie to można zrobić bo immunolog w ogóle nie kazał mi się bawić w te wszystkie badania NK itp. I trochę mnie to zbiło z tropu i już więcej nic nie pytałam. Ja te badania chcę zrobić mimo że lekarz powiedział że w naszym przypadku on nie widzi takiej potrzeby ale jak już tyle kasy na te badania wydałam to chcę do końca być pewna także muszę zabrać się za jakieś poszukiwania co i gdzie można zrobić.
A Ty co za badania robiłaś?

Jo.M robilam takie badania jak :

- koagulant toczniowy
- p/c przeciwko antygenom łozyska
- p/c antygenon jajnika
- homocysteina
- chlamydia
-p/c p beta 2 glikoproteinie

Chcialam zrobic mycoplazme i uroplazme ale mowila mi baba ze to wymaz jest wiec juz zglupialam...

Chce zrobic 2 czesc badan, m.in ( toxo, cytomegalie, panel tarczycowy, p/c kardiolipidowe ) - to mialam robione wiec nie wiem czy mam powtarzac te badania jak byly dobre?, czynnik V leiden, mutacja genu MTHFR ale tego nie robia tez na zelaznej.. hmmm

Cześć dziewczyny:-).
Jestem po wizycie u mojego doktorka i mam sliczną foteczke mojego dzidziusia. Moje dziecie według usg ma 6 mm, tętno 135 udezreń na minutę i jestem według usg w 6 tyg. 4 d. ciazy, według kalendarza natomiast dziś jest 7 tydz. i komu tu wierzyć???. Na chwilę obecną wszystko jest w jak najlepszym porządku. Termin porodu 18.10.2014 :-). I od dziś jestem juz oficjalnie w ciaży - karta ciażowa załozona.

reklama
Do góry