reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

No to czytając was powinnam się upierać że chce 2 zarodki i się nie przejmować bo naprawdę dobrze się czuję:-) Może nalegam bo w tedy z 3 przyjął się jeden i dla tego tak walczę

reklama
zula_5 to prawda po punkcji lub po transferze jestem na fragminie albo fraxiparynie.. poki co biore aspiryn cardio i kwas foliowy i nic poza tym... wiec mysle ze bede na zastrzyki skazana caly czas jesli uda mi sie zajsc w ciaze...

Olusia, po mojemu tak jest że ten antykoa coś tam ;-) jest ok, w końcu ten test z węża czy tam żmii jest prawidłowy i wg tego pdf z diagnostyki jest ok. A nie masz w tym swoim szpitalu jakiejś dobrej lekarki która by Ciebie i przy okazji nas oświeciła ?

Olusia, nie jeśli, a na pewno !!!!!

Dorotka musze pomyslec ktory lekarz moglby mi odpowiedziec na moje pytania.. hmm chyba znam jedna osobe... chociaz ona jest z mojego oddzialu ale lekarka super... tylko ona nie jest ginekologiem ani immunologiem... ale moze bedzie wiedziec co i jak....

zula- a no to tescie ładnie cie załatwili:baffled: szkoda wyjazdu, ja z checia teraz bym gdzies wyjechala:tak:
olusia mam nadzieje ze wyniki okaza sie ok, jak tylko masz kogo to sie dopytaj, nie bedziesz sie niepotrzebnie martwic

kikifish87 musze musze zapytac sie lekarza oby tylko mi odpowiedzial na pytania.... :-)

Zula no to niezle tesciowie ciebie urzadzili.. ale na pewno polecisz jeszcze tam gdzie chcialas leciec... ;-)

Cześć dziewczyny. Jestem nowa i niestety nigdy nie używałam żadnego forum więc z góry przepraszam za wszelkie gafy :).
Właśnie zaczynam swoją przygodę z in vitro. Z tego co zdążyłam się zorientować to mam długi protokół. Z mężem staramy się od ponad dwóch lat. Miałam niedrożne jajowody, które zostały udrożnione w maju tamtego roku, ale od tego czasu nic :(. W związku z tym, że w najbliższej klinice czas oczekiwania na refundacje to rok, zdecydowaliśmy się zapłacić, nie chcemy już czekać. Jestem zielona w tym wszystkim, nie wiem na co zwrócić uwagę, o co pytać. Jutro mam zacząć brać tabletki anty i między 15-stą a 18-stą tabletką zgłosić się na kontrolę. Jak dalej będzie to wszystko wyglądać? Czego mam się spodziewać? Ile mniej więcej wydam na leki?
Boję się hiperstymulacji, jak brałam clostilbegyt moje jajniki bardzo szybko i mocno reagowały. Już w tej chwili mam w lewym jajniku 8 pęcherzyków- choć lekarz powiedział, że to norma.

reklama
Lenkabar tak to prawda ze miałam krwiaka . Mój miał 6cm długości 3 szerokości i 2cm w poprzek . Wymiary miałam podane w 3d. U mnie zaczęło sie w 6 tyg tak jak u ciebie plemieniem wieczorem i silnym krwotokiem w nocy, byłam pewna ze to juz po wszystkim ale szczęśliwie dzidzia walczyla. Diagnoza krwiak pozakosmowkowy zalecenia odstawić zastrzyki clexane , odstawić progesteron w czapkach a brać lutke podjezykowa i lezenie plackiem. Wizyty co 10 dni . Potem jeszcze 2 silne krwotoki i brązowe plamienia przez chyba 2mc( skończyły mi sie gdzieś 20 lutego) . Pamiętaj ze najmniejszy wysiłek moze spowodować najgorsze. Jedz zdrowo tak by unikać zaparć , nie przeziębienie sie bo kaszel tez moze zaszkodzić :( ja leżałam naprawdę plackiem , tylko toaleta i prysznic raz na 2 dni (szybki w letniej wodzie). Picie i jedzenie miałam przy łóżku naszykowane . Moze dzieki temu tak szybko sie oczyścił bo czytałam ze dziewczyny z takim krwiakiem jak mój to nawet 3mc leżały . Z takim jak twoj to około 6 tyg. Pamiętaj ze duzo zależy teraz od ciebie. Trzymam kciuki żeby skończyło sie tak jak u mnie :))

Do góry