reklama
Maaagdzik- bardzo mi przykro.
kiki - jeśli miałaś crio na sztucznym cyklu to owu powinna być zablokowana. Możesz czuć oczywiście bóle jajników takie jak podczas owu (ja też tak miałam ale owu nie było). No chyba, że jest jakaś opcja, że dziwnie zareagowałaś na leki.
lolitka - normalnie czułam to, że Twoje dłuższe nie odzywanie się musi oznaczać pozytyw. Ale się cieszę,
kiki - jeśli miałaś crio na sztucznym cyklu to owu powinna być zablokowana. Możesz czuć oczywiście bóle jajników takie jak podczas owu (ja też tak miałam ale owu nie było). No chyba, że jest jakaś opcja, że dziwnie zareagowałaś na leki.
lolitka - normalnie czułam to, że Twoje dłuższe nie odzywanie się musi oznaczać pozytyw. Ale się cieszę,
kikifish87
Fanka BB :)
zula-tak wiem, o to mi chodzilo ze mam teraz dni na ktore przypada owulka i czuje od wczoraj bol macicy i jajnikow
mammoni- mam nadzieje ze jest juz ok, napisz co u ciebie.
mmm-ja nigdy nie czulam mdlosci po estrofemie, ale roznie to bywa ty akurat mozesz tak reagowac.
mammoni- mam nadzieje ze jest juz ok, napisz co u ciebie.
mmm-ja nigdy nie czulam mdlosci po estrofemie, ale roznie to bywa ty akurat mozesz tak reagowac.
Ostatnia edycja:
Juhasek87
Maaagdzik strasznie mi przykro:-(
Piękna pogoda się szykuje dziś 15 stopni, więc jade z Mężem na meczyk;-)
Piękna pogoda się szykuje dziś 15 stopni, więc jade z Mężem na meczyk;-)
Foote
Mammoni mnie też w nocy chwyciły skurcze, były tak bolesne że aż się trzęsłam, zadzwoniłam na pogotowie i pani doktor powiedziała, że jak zalecana dawka przez lekarza nie pomorze to mogę wziąć kolejną. Mam nadzieje, że u Ciebie już wszystko ok.
Hej dziewczyny dawno mnie nie było i nie jestem w stanie nadrobić zaległości. Jestem po nieudanym ICIS i crio. Obecnie lekarz przepisał mi Diphereline sr 3,75. Jestem ciekawa czy któras z Was miała to przepisane i czy może pomogło to w implantacji zarodka. Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki.
Hej dziewczyny dawno mnie nie było i nie jestem w stanie nadrobić zaległości. Jestem po nieudanym ICIS i crio. Obecnie lekarz przepisał mi Diphereline sr 3,75. Jestem ciekawa czy któras z Was miała to przepisane i czy może pomogło to w implantacji zarodka. Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki.
Witaj! Akurat ja jestem teraz w trakcie długiego protokołu i w poprzednim cyklu dostałam Decapeptyl depot - a to ta sama substancja. Ma na celu wyciszenie jajników, by później można było rozpocząć stymulację. Wiem też, że te zastrzyki bierze się przy leczeniu endometriozy (ale to przez kilka miesięcy), by zablokować przysadkę i wydzielane hormony, aby nie było miesiączki (trochę się orientowałam w tym fakcie, bo to mój plan B jak tym razem mi się nie uda). Ale chyba te zastrzyki nie wpływają na implantację.
W moim przypadku chyba ten zastrzyk coś pomógł, bo tym razem mam 7 pęcherzyków rosnących bardzo równo (wczoraj 14mm), a poprzednio szłam krótkim protokołem i miałam co prawda więcej pęcholi, ale różnej wielkości (od 14 do 23mm) i się nie udało. Mój lekarz mówi, że lepiej jak pęcherzyki rosną równo i tym razem idziemy nie na ilość, a na jakość. A co z tego będzie? Zobaczymy. Punkcja prawdopodobnie w środę.
Esiek
Cześć
witam wszystkie nowe/powracające dziewczyny - hej
maaagdzik - wiadomo - ehhh
Ja z kolei chyba nawet nie dotrwam do testowania 18.03 - bóle krzyża jak przed @ dopadły mnie już wczoraj, okres powinnam dostać wtorek,środa także już na nic nie liczę. Cycki - bez bolesne, klapnięte
także ;/
Nawet już dziś trzasnęłam dwie kawki bo nie widzę sensu w tym.
Ale optymistyczna niedziela nie ? ;-)
witam wszystkie nowe/powracające dziewczyny - hej
maaagdzik - wiadomo - ehhh
Ja z kolei chyba nawet nie dotrwam do testowania 18.03 - bóle krzyża jak przed @ dopadły mnie już wczoraj, okres powinnam dostać wtorek,środa także już na nic nie liczę. Cycki - bez bolesne, klapnięte
Nawet już dziś trzasnęłam dwie kawki bo nie widzę sensu w tym.
Ale optymistyczna niedziela nie ? ;-)
reklama
dzięki za informację, trochę mnie uspokoiłaś. lekarz stwierdził, że mogę mieć początki endotermiozy i dlatego tez zarodek mógł mieć wpływ na implantację. Dlatego tez przepisał mi dipherelinę. oczywiście działa ona również jako wyciszenie jajników i tak jak napisałaś. Nie mogę jednak nigdzie doczytać czy komuś pomógł w pomyślnym zakończeniu IVF. jestem teraz po drugim zastrzyku i prawdopodobnie będę miała jeszcze jeden. (taki zastrzyk robi się raz na 4 tyg.) mam nadzieję, że w kwietniu będzie to mój ostatni zastrzyk i będę mogła podejść do stymulacji.
Podziel się: