reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Aga ja mam AMH 0,79 i to jest wynik z września więc pewnie już mniej. Co prawda mam prawie 13 lat więcej od Ciebie ale to chyba nie ma znaczenia. Podczas pierwszego podejścia miałam 3 dojrzałe komórki i żadna się nie zapłodniła. Przy drugim zn3ndojrzałych komórek zapłodniły się 2 i dotrwały do blastocysty ale niestety nie zostały ze mną. Tak więc przy niskim AMH też można mieć wartościowe komórki. Ja brałam końskie dawki leków bo Menopur 300 j przez 9 dni. Czułam się w miarę ok, trochę brzuch był nabrzmiały i pod koniec kłuły jajniki ale do wytrzymania.

reklama
Kasik, my to jednakowe dawki zastrzyków dostawałyśmy, w porównaniu do innych dziewczyn, to rzeczywiście końskie:)) Ja menopur i gonapeptyl po 300j. Tylko ja dużo dłużej niestety.

Co do gonapeptylu, ja wyjmowałam ok. 10 min wcześniej przed zastrzykiem, ale kiedyś wyjęłam i od razu podawałam i nie było różnicy. Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych, tzn. dobrze się czułam.

Hej hej witam sie w piątkowy poranek :-)

MARZEC:

17/19: Anulla28 - wizyta kontrolna
17: dorotav - kolejna wizyta u immunologa
17/18: kikifish87 - wysoka beta
18: Esiek - wysoka beta
18: Juhasek - wysoka beta
18: Dove28 - wysoka beta
18: Mammoni - wysoka beta
18: kasik36 - wizyty kontrolne
18: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem
18:
lenkabar - czwarte spotkanie z dzidzią
19: Bzibziok - drugie spotkanie z dzidzią
19: _Infinity_ - kontrola + wyznaczenie daty crio
19: Foote - pierwsze USG
20: Olusia7982 - wizyta kontrolna
24: Uda się - wysoka beta
24: Asita - wizyta kontrolna przed stymulacją
27: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa

Ostatnia edycja:
Asita, proszę weż mnie w tabelce umieść pod znakiem zapytania, bo nie wiem czy pojadę w poniedziałek -17.0, czy w środę - 19.03. Nie wiem czy dostanę @ i póki co mam nadzieję, że uda mi się jednak przeciągnąć ten czas na środę, bo sama nie chcę jechać w poniedziałek. Także sama do końca nie wiem kiedy pojadę i powiem Wam dzień wcześniej i poproszę o trzymanie kciuków:-)

Aga, 6 pęcherzyków, to nie jest mało. Podczas stymulacji może pojawić się więcej. Mi w ciągu 2 dni urosły dodatkowo 3 pęcherzyki. Poza tym nie liczy się ilość ,tylko jakość i dziewczyny Ci to potwierdzą. Poza tym nie ma sensu więcej produkować, skoro w rządowym i tak zapładniają tylko 6, a co z resztą to musisz decydować.

Aga ale to chodziło o wszystkie pęcherzyki widoczne, nie dominujące. Jak na Twój wiek to rzeczywiście nie za dużo ale o tym świadczy Twoje niskie AMH. Dlatego nie masz co czekać, tylko szybko działać :-)

Anulla
ja też brałam Menopur o Gonapeptyl przez 9 dni a Ty ile? Wcześniej pisałaś jeszcze o jakimś sterydzie ale to chyba nie w związku ze stymulacją? To ten Metypred, na który chciałaś receptę?

reklama
Kasik, tak to ten steryd:) To ma związek z endometiozą - z tego co się orientuję, bo żaden lekarz mi nie powiedział o co z nim chodzi. Będę teraz to się wreszcie dopytam. A stymulacja, to ja w tej chwili nie pamiętam ile brałam te zastrzyki - chyba 14 albo 15 dni. W takich jednostkach - 300j. Musiałabym dokładnie sprawdzić w domu i chyba tak zrobię po powrocie.

Do góry