reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Asia_77, super, ostatnia doxy, to teraz 10 dni przerwy, potem małe bara-bara, łachudra i prawidłowy wynik, trzymam kciuki :tak:

agi79, cały czas trzymam kciuki, masz już wynik ? U mnie oprócz cały czas wzdętego brzucha - ciąży spożywczo-hormonalnej ;-) bólu jajników i wyrzutów gorąca to nic, zero przeczuć pozytywnych, raczej te negatywne, jeszcze 5 dni :baffled:

Jo.M, kochana :* piękny plan, to pewnie w styczniu razem podejdziemy od nowa. Co do dhea eljot no w aptece nie ma, w necie również, mój gin polecił infofem lub inofolic, 2x1 saszetka dziennie, ma w sobie myo-inozytol, który ma poprawić jakość komórek no ale jak każdy suplek 3 miesiące trzeba pić.

WRZESIEŃ

30: kasik36 - wizyta u doktorka
30: Aisa79 - wizyta serduszkowa
30: Aliria - wysoka beta !!

PAŹDZIERNIK

01: Ladygodiva - podglądanie przed crio
01: Agulla84 - genetyk

02: Anulla28 - spotkanie z kropkiem
03: Olusia7982 - badania prenatalne
03: liskka - wizyta u prowadzącego gin.

03: Luize - wysoka beta !!
03: dorotav - wysoka beta !!
04: Jazzabell - usg genetyczne

05: Lilu19 - dwie grube krechy na teście !!
06: olga29 - wysoka beta !!
07: Ladygodiva - udany criotransfer
08: kasik36 - wizyta u genetyka
09: kikifish87 - wizyta
09: yplocka1 - wizyta

13: Juhasek87 - wizyta pęcherzykowa
16: gos1512 - podglądanie podczas antyków

21: inka26 - immunolog
Ladygodiva - criotransfer
dlugowlosa - criotransfer

Komóreczka - criotransfer

LISTOPAD

Migotka25 - criotransfer

andzia.m - stymulacja
mmm - wizyta przed stymulacją

Blake - criotransfer
Asia_77 - criotransfer AZ

inka26 - criotransfer

Dorotav, te wyrzuty gorąca to moze dobry znak . Podobno temp ciała w ciąży sie podnosi, pytałam sie lekarki jak byłam na pierwszej wizycie z beta 14dpt czy moze to byc odczuwalne przeze mnie. Powiedziała ze tak, ze mogą sie zdarzać uderzenia gorąca a potem zimna.
Nie myśl o styczniu, tylko o 3 .10 i wysokiej becie.

liskka, kochana jesteś, tylko że moja temp ciała to maks 36,2 st. jest obniżona przez sterydy, a to gorąco to jest taki napad, siedzę sobie spokojnie oglądam tv i nagle czuje gorąco jak mnie oblewa, zaraz potem pocę się a chwilę po tym jestem sucha i zimno mi jest i muszę się ubierać albo przykryć bo zęby mi szczękają. Jak na razie to myślę i M też, że przez te dwa tygodnie jestem w ciąży z bliźniakami, a okaże się 3.10. Lepiej już się czujesz ?

JoM mi doktorek polecal zamiast DHEA Eljot - Biosteron, tez chyba trudnodostepny i ma rozne dawki od 5 do 25 mg, najlepiej kupic 25 mg. Jak nie znajdziesz to moge poszukac bo mam gdzies zapisany sklep internetowy za granica, gdzie pacjentki mojego doktorka kupowaly i dosyc szybko transakcja byla realizowana.

Dorotav, nie wiem jak to do końca jest z ta temp bo nigdy nie mierzyłam wcześniej. Myśle ze to jednak rożnie bywa :) trzymam kciuki za te napady gorąca i Zimna jako dobry znak :)

A ja właśnie sprawdziłam na necie wyniki badań i mam ciut niska hemoglobine i rdw. W kwietniu miałam robiona morfologia i miałam hemoglobine 12.2, teraz mam 11.9 a norma to 12-16. Pewnie dlatego czuje sie tak słabo. Dziwne bo biorę witaminki i żelazo .

Inka26
To jedziemy na jednym wózku...
Nie wiem co dalej zrobię, nie mam planu B.
Z jednej strony mam już dość szprycowania się tymi hormonami a z drugiej tak trudno powiedzieć sobie dość, koniec, zamykam ten rozdział.
Mam teoretycznie jeszcze 2 próby rządowe ale nie wiem czy znajdę siły...
U nas niepłodność idiopatyczna.

Witam sie wieczorowa pora :tak:

Jo.M
mysle ze 3 cykle pelne musisz odczekac czyli zaczniesz od nowa chyba w 4. ostanio sie zastanawialam czy podadza tobie anty jak masz niskie AMH.. ale widze ze jednak tak... ja bardzo zaluje ze j bralam... moglam na spokojnie odpoczac od wszystkich lekow przez te pol roku co mialam przerwy a nie faszerowac sie znow hormonami... i tego samego zdania jest moj ginek... co nie wyklucza tez tego co mowila pani dr Cz. ze jajniki trzeba wyciszyc.. ale skoro ja miewam lub miewalam cykle bezowulacyjne wiec podejrzewam ze pierwszy cykl po odstawieniu lekow bylby wlasnie takim cyklem a kolejne nie wiadomo...Gdyby teraz powtorzyla sie taka sytuacja to bym bardo powaznie sie nad nia zastanowila...:tak:

Dorotka nie mysl o styczniu bo 3 pazdziernika bedziemy cie cieszysz z twojej wysokiej bety !!:tak:

Juasek a moe powtorz jeszcze jutro dla pewnosci... jakie leki bierzesz?;-)

agi79 i jak wynik? :tak:

Olusia - Przy tej próbie też miałam anty ale tylko na 1 cykl. Teraz dostałam anty na 2 cykle nie tylko dla wyciszenia chociaż gównie tak ale też żeby jakieś krwiaki mi się nie porobiły po drodze. Mam mieć też inną stymulację i długi protokół ze względu że miałam wysoki progesteron w momencie podania zarodków i dr chce zastosować coś innego. Co wymyśli to zobaczymy. Prawdopodobnie dostanę trzecie opakowanie antyków skoro podejście ma być w 4 cyklu i tak mi się wydaję że powinno być w 4 czyli 3 cykle odpoczynku.
Dr Cz dała Ci antyki nie bez przyczyny skoro miewałaś cykle bezowulacyjne. Myślę że z tego powodu właśnie Cię wyciszała mimo wysokiego amh. A że przedłużało się to o kolejne miesiące to inna sprawa , po prostu było dużo procedur w tym czasie i nie dali rady Cię wcisnąć w kolejkę mimo że miałaś mieć wcześniej stymulację.

Dorotav - Żaden styczeń kobieto , nie ma szans , musisz zaciążyć teraz i już.

reklama
Witajcie dziewczyny. Dziękuję za kciuki i proszę o więcej. Beta 11,80 to mój 9 dzień po trransferze 5 dniowego zarodka, lekarz mówił ze ciąża jest tylko zmartwił się ze ta beta taka niska,mam powtórzyć badanie za 2 dni.Boję się bardzo, ale wierzę że będzie dobrze.Podczytywałam was na telefonie jak czekałam na wynik i byłam bardzo wzruszona ze tak licznie trzymacie kciuki.

Do góry