reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Calineczka no masakrycznie długo...
Olusia sęk w tym że w labo nie powiedzieli mi że dostanę go na dniach bo zasłaniają się tymi 14 dniami. Prosiłam przez tel i mówiłam że to dla mnie bardzo ważny wynik ale 14 to 14. Pochlastam się. A cykle mam od 25 do 90 dni. Full wypas. Szkoda że mój gin wcześniej nie powiedział mi że będę musiała powtarzać to badanie bo przecież nie robiłabym tego na ostatnią chwilę :(

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy ja te witaminy b12, D, kwas foliowy i homocysteine to zbadam normalnie z krwi? chciałabym się przygotować tak jak nie które z was do następnego podejścia. Może w poniedziałek bym podjechała zrobić sobie je bo mam i tak kilka rzeczy do wykonania od pani doktor pierwszego kontaktu to przy okazji bym zrobiła.

Kurczę jak was tak czytam to ja jakiś matoł jestem straszny w tych sprawach :tak:

Ja się lecze w innej placówce niż wy a jak myślicie czy w tej INVICTA mogłaby zrobić panel na niepłodność? dziewczyny, które wykonywały te badania wcześniej przed promocją jaki był to koszt? bo szczerze mówiąc strasznie się miotam czy go już zrobić czy poczekać co lekarz powie? wiem tylko, że jak mój mąż usłyszy to mnie chyba udusi, że wymyślam :-)

Ostatnia edycja:
bunieczek29 ja bym nie robiła takich badań, ja miałam jakoś w pakiecie za grosze to badanie..
zaszłaś w ciąże, była to ciąża pozamaciczna wiec ani nie ma podstaw do badan bo to nie było poronienie kliniczne ( nie mylić z biochemicznym) ani nie wiadomo czy ciąża rozwinęłaby się prawidłowo.. ja bym poczekała do kolejnej próby i wtedy to zrobiła. A u was jaki problem jest? jeżeli była ciąża naturalna to najprawdopodobniej jajowód nie był drożny, jeżeli po ivf to przez silne skurcze macicy zarodek został wepchnięty do jajowodu..Więc ja wskazan do badan tego typu nie widzę:-)

Ostatnia edycja:
calineczkaa - ja na wizytę mam iść między 1-5 dc II @ ;-), ale daty konkretnej Ci nie powiem, bo u mnie @ są nieregularne i nigdy nie wiem kiedy dostanę.......ale na pewno nie szybciej niż po 30 paru dniach. Teraz czekam na I @. Szacuję, że wizyta wypadnie jakoś w połowie stycznia.
Nie zazdroszczę histeroskopii, ale lepiej się ze wszystkim uporać przed stymulacją, nawet jeśli miałaby być odłożona nieco w czasie.
Mnie jak minie hiperka idę do gina na USG, by zobaczył czy wszystko jest ok, bo Pałka powiedział, że wizyta kontrolna u niego nie jest potrzebna.... tak samo jak i leki nie były wcześniej potrzebne..... teraz będę dmuchać na zimne.

Kurcze, musimy się przed Zakopcem spotkać na jakimś piwku, a raczej kawce czy herbatce, żeby potem móc już balować na całego :-D

Kurcze, powiedźcie dziewczyny jakie mogę wydusić badania od obcego ginekologa, u którego będę pierwszy raz?? Pod kątem sprawdzenia czy po hiperce jest dobrze i generalnie po całych tych stymulacjach??
Nie chcę iść do mojego lekarza, który mnie skierował na in vitro, bo będę musiała za wszystko płacić, a od grudnia mam abonament lux med.

hess to ze masz badania w abonamencie to nie znaczy ze od tak sobie je zrobisz, lekarz musi wypisac Ci skierowanie i musi mieć do tego podstawy...i jeszcze jedna rzecz chyba jest ilość badan limitowana na wizytę, więc raczej ich nie dostaniesz..ja chciałam zrobić profil hormonalny to się okazało że na każdą z dolegliwości lekarz mógł mi, wypisać tylko jedno badanie..

Lilia u mnie dobrze , i wiesz co? martwi mnie to....przy poprzedniej stymulacji praktycznie od początku czułam jak puchnę....jak przy okresie ..działanie hormonów. Teraz zero , zupełnie nic...obawiam się ,że nie działają:-(

Migotka ja AMH robiłam w diagnostyce, tam czeka się 10 dni roboczych , ale miałam po 8. Więc myślę ,że Twoje też będą wczesniej. Ja tak molestowałam kobitę w laborze codziennymi wizytami ,że sama zadzwoniła do podwykonawcy ( bo robia to badanie tylko 3 laboratoria w Polsce) i upominała się o wynik:-)

reklama
kate_p7 - wiem, że muszę mieć skierowanie od lekarza, i że nie da mi wszystkiego w ciemno jak sobie zażyczę, dlatego tak się zastanawiam co by było najlepsze, choć w tej małej ilości. Kiedyś, w poprzedniej pracy byłam w lux medzie, więc wiem jak to działa ;-)
Do endokrynolog mam zamiar poprosić o tarczycowe badania i cholesterol, glukoza itp. Mam do tego podstawy to nie powinno być problemów.
A co od ginekologa?

Do góry