reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jak ja bym wam opowiedziała co słyszałam od teściowej to by się wam włos na głowie zderzył. ...kiedy poronilam chciałam się wypłakac, potrzebowałam chwili żałoby a mama ciągle mnie rugala ze nam przestać Ryczec ze trzeba żyć dalej ze oni już nie mogą patrzeć jak ciągle płacze. Ona straciła ciążę w 5 miesiącu, moja siostra zmarła jak miała 6 mcy na śmierć lozeczkowa myślałam że ona najbardziej mnie zrozumie. Na szczęście mega nas wspiera i pomaga w in vitro. Ale jak w piątek odebrałam betę 0 i ja mam tak ze musze problem przespać. ...spać aż minie. Mama dzwoni w sobotę ja zasada odebrałam a ona do mnie ...czemu taka smutna jesteś. ? Więc się jej pytam ...a z czego mam się cieszyć ? No i się obraziła. ....o teściowej to musiałabym osobny wątek założyć. Nie trawie baby mamy z nią minimalny kontakt.

reklama
lilia, jesteśmy na etapie dodatkowych badań, bo takie transfery na 'ślepo' powodują tylko stres u żony. Musi się z tym pozbierać, w czym mam nadzieje pomogą jej wizyty o pani doktor - fachowo przygotowanej, na pewno bardziej niż ja, bo moje metody już nie wystarczają. Ale jest w sumie nieźle.

Nie wiem, co jest w tych wynikach z invicty - a żona odbierze je przede mną, więc musze być przygotowany na każdą ewentualność. Poza tym, i tak już powtarzamy dla pewności te badania z krwi w GC, ale na wyniki też się czeka.

No i w toku jest konsultacja immunologiczna.

Tym z Was, które mają problemy w kontakcie z rodzicami/teściami nie zazdroszczę, zwłaszcza, jeśli kiedyś te kontakty były bliskie i serdeczne. To frustruje. Ja ze swojej strony musze napisać, że z jednej strony w mojej naturze jest raczej stonowane dążenie do tych kontaktów, ale mamy naprawdę wielkie szczęście, że mamy zrozumienie z obydwu stron. Zdarzają się sytuacje z pytaniami typu 'dlaczego jesteś taka smutna', ale to wynika z pewnej prostolinijności osoby pytającej. Reakcja jest podobna jak u jolki - i już było po wigilii posprzątane po takim pytaniu. Ale ja staram się to zaakceptować i uszanować. No i w zwykły dla siebie sposób rozważam z reguły to co chcę powiedzieć pod kątem możliwego odbioru. Dlatego wolę pisać niż rozmawiać, mam więcej czasu na zastanowienie i dobór słów :-)
Moja dalsza ciocia mawia: Kożdy mo jakigoś ptoka, a cołki wic we tym, coby znolyźć do niego pasowno klotka.

:-) w tym także jestem niereformowalny :-)

Ostatnia edycja:
Jolka to oznacza że nas organizm nie przyswaja kwasu foliowego a także duże ryzyko hiperhomocyteinemii która jest jednym z przyczyn poronień. Panel niepłodności żeńskiej w invicie powiela się z badaniem nawykowych poronień. Lekarze bagatelizują te nasze badania jak nie miałyśmy poronień ale my doświadczone przez los i tak już w okrutny sposób, zajdąc w ciąże chciałybyśmy dotrwać spokojnie do 9 miesiąca. Lekarze doszukują sie przyczyn dopiero po 2 poronieniu,a można tego uniknąć i badać się wcześniej,

Ja dzieki tym badaniom biorę acard 5, prevenit intensiv i Inofem aby obniżyć potencjalne ryzyko wzrostu homocysteiny a wcześniej barał tylko kwas foliowy 5 mg. Do tego wiem że heparyny, dokładniej fragminu nie odstwię do końca ciąży.

lookator - to dobrze, że robicie badania, bo być może coś wyjdzie co będzie odp. na wcześniejsze niepowodzenia i będziecie mogli z tym czymś walczyć. Trzymam za Was kciuki, powodzenia.

Jo,M moja kolezanka czekala na wyniki ok 3 tyg...:tak:

Lilia
czyli staraczka ma brac mega3 a nie omega 3?:tak:

Asia looo matko czy ta twoja mama ma empatie? jak moze w takiej chwili takie cos powiedziec do swojej corki? to jakas masakra....nie dziwie sie ze jest tobie przykro.. jak tak mozna? az w glowie mi sie nie miesci....:-(

Migotka
widze ze twoja mam podobnie sie zachowuje co u Asi.. nie wyobrazam sobie zeby moja mama tak mi powiedziala, jeszcze wtedy kiedy najbardziej powinna nas zrozumiec, wspierac i byc z nami...:-(

Solostar przykro że nie crio nie wyszlo... trzymaj sie!:-(

Lookator Twoja żona ma mnóstwo szczęścia ze jesteś facetem który drazy temat, siedzi na forum, interesuje się. Mój mnie co najwyżej ochrzania ze siedzę na forach i ze się stresuje nie rozumie tego ze dzięki forum mam większą wiedzę i odpowiedzi na wiele pytań. Mam wrażenie ze osoby na forach więcej wiedzą niż niejeden lekarz. Mój mąż jeździ na wizyty. robi badania które mu każe zrobić i tyle. ....podobno to i Tak dużo bo niektóre dziewczyny się skarżą ze ich mężowie nawet badań nie chcą robić bo w ich rodzinie nigdy nie było niepłodności i one ich latami namawiają. Dramat

reklama
Do góry