reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kto po in vitro?

no facetem niestety nie jestem:-) pomimo wszystko chetnie sie do Was dolacze.Nie mam niestety klawiatury z polskimi literkami ,dlatego pisze co nieco karkolomnie;-)

reklama
Lookator - przykro nie mogę się doczekać jak pojawisz się na wątku ciężarówki po ivf, to dopiero będzie zamieszanie ;-)

Hope, Annemarie - witajcie :-)

Asia77 - współczuję ostatnich Twoich przeżyć, nie trać wiary, wszystko będzie dobrze, zobaczysz :-)

Solostar - przykro mi

Kiki - trzymam kciuki i przesyłam fluidki ciążowe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kate -oby @ przyszła jak najszybciej

Asia, kochana ja ciebie błagam, Ty już nic nie czytaj o nowotworach, tym bardziej, że na razie diagnozy nie masz, tak sobie myślę, że po prostu mega mocno się oczyściłaś, a zastrzyki jeszcze to bardziej przyspieszyły, ja też byłam pełna paniki kiedy dostałam krwawienia po poronieniu, lekarz mi wytłumaczył, że to endometrium porządnie się oczyściło, mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie. Mąż Cię "wziął" taką jaką jesteś więc przestań krakać. Trzymam kciuki u rąk i stóp zaciśnięte za prawidłowy wynik histo.

Olusia, cały czas jestem, nie piszę bo nie mam nic do pisania ale na bieżąco Was czytam, płaczę razem z Wami, cieszę się razem z Wami, wszystko przeżywam i chyba trochę nie daję rady psychicznie, więc troszkę sobie odpoczywam od forum, a że jestem uzależniona więc podczytuję tylko. Jak się czujecie moje robaczki ?

kate, kochana nigdzie nie znikłam, siedzę w krzakach i liże rany.

solostar, przykro mi że się nie udało rozmrażanie, mój zarodek też zdegenerował kiedy miałam mieć crio w zeszłym roku, też mówili, że im się takie coś nie zdarza, że to jakiś mini procent który niestety na mnie trafił.

GizaS, trzymam kciuki za malucha, niech się zadomawia w swoim nowym lokum, co do ananasa, to ja wychodzę z założenia że jem go aż do dnia teoretycznego zagnieżdżania. Dobrze rozumiem że z heparyny bierzesz fragmin i to on jest tym najlepszym tak ?

Jolka, ja wiem, że lekarze tak mówią, że nadwaga może utrudniać zajście w ciążę, ale to jest mocno naciągane, kilka moich koleżanek ma ok 30kg nadwagi i zero problemów, takie gadanie to wtedy jak już się nie ma żadnego pomysłu jaka mogłaby być przyczyna, bo gdyby tak wziąć wszystkie przeszkody typu papierosy, alkohol, nadwaga to ludzi na świecie by nie było.

annemarie, witaj na forum, napisz coś o sobie, jaki problem, gdzie podchodzicie do ivf ?

lookator, czy ja o czymś zapomniałam, albo coś mi umknęło że mi dziękujesz ? ale to fajne uczucie i nie ma za co ;-)

A ja po wizycie u doktorka, endo 7,5mm, jajniki czyste, wszystko w porządku, mogę startować z kolejnym podejściem, co do położenia się do szpitala to doktorek jest za, jeśli będzie miejsce w szpitalu to mam iść, i wtedy stymulka w następnym cyklu, jak nie będzie to zaczynam stymulację, dla pewności, że łachudra przyjdzie o czasie i nie będzie żadnych niespodzianek dostałam estrofen i duphaston na 10 dni, jak skończę ten zestaw łykać to po 2 dniach @ ma przyjść.

Ostatnia edycja:
missdior oeparol(olej z wiesiołka+lniany) to wystarczy, koenzymQ, witaminaD, B6, B12, przed i po ET femibion. Ja wczesniej brałam, oeparol,B6,B12, femibion albo zwykły kwas foliowy i wit.D i zaskoczyło, ale czy to od tego..?? B12 zbija homocysteine, razem zkwasem foliowym, żeby ją dobrze zbić trzeba brać B6( poprawia rozrost endometrium), witamina E ( na oprne endo), C na ogniska zapalne jak jest endometrioza. Femibion, ma folian więc latwiej się wchłania niż kwas foliowy, ma wszystkie istotne witaminy. Koenzym an jakość jajeczek. D na równowagę hormonalną, ponoć B6 tez pomaga uzyskac rownowagę. Inofolic kwas foliowy zwykły plus dodatkowy składnik ktorego nie pamietam zbija tez TSH. Dużo by pisać...Jak jajeczka są naprawdę kiepskiej jakości to DHEA.

solostar przykro mi :( moje blastki też nie przetrwały rozmrażania.
dorotav pisze" mój zarodek też zdegenerował kiedy miałam mieć crio w zeszłym roku, też mówili, że im się takie coś nie zdarza, że to jakiś mini procent który niestety na mnie trafił." Mi zdarzyło się to dwa razy w poprzedniej klinice teraz dobrze nie pamiętam chyba 3 blastki się nie odmroziły i w grudniu znów sytuacja się powtórzyła z jedną blastką to mam chyba wyjątkowego pecha, ciekawe co jest tego przyczyną.

annemarie witaj !

kiki jak wyniki? czekam niecierpliwie

missdior23 oeparol ma w składzie olej z wiesiołka.

reklama
Do góry