reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kto po in vitro?

jolka, i tak się za późno tu pojawiłem, ale wychodziłem z założenia - że 'lekarz wie lepiej'.

Ta wysoka homocysteina to może być przyczyna problemów.....
Ale nie jestem sam z siebie taki mądry - tą wiedzę nabyłem dzięki forum, a zwłaszcza nieocenionej Kate :-)

Ostatnia edycja:
reklama
GizaS ja miałam trzy dniowy zarodek lekarka powiedziale ze to pierwszy raz w ich klinice się zdążyło żeby zarodek się zatrzymał :( a może macie jakieś rady jakie witaminki mam jeszcze brać przy endometriozie? Dodam ze brałam inofolic, kwas foliowy, q10, witamine D3, akard, metypred, euthyrox, magnez i żórawine. Z góry dziekuje.

lookator o to to nie :-p homocysteine to dziewczęta tu rozpracowały, chyba Kasik36 jako pierwsza drążyła temat..Wspólnymi siłami same wszystkich wyleczymy:-p oczywiście z tobą w naszym TEAMie:-)

Moja lekarka która byliśmy tacy zachwyceni bagatelizować sporo rzeczy co mnie wkurza. Wszystko zwala na moja nadwagę. Nawet jak schudłam 28 kg . Jak hej napisałam ze mam taki wynik tej homocysteiny to mi odpisała do kolejnego podejścia Proszę jeszcze schudnąć. No ok schudne

missdior dziewczyny polecają olej lniany,a w oleju mamy dzienne zapotrzebowanie na koenzym q10. Nie znalazłam nic istotnego odnośnie omegi, wręcz facet który wymyślił te związki ostatnio stwierdził, że tak średnio z ich dobroczynnym działaniem..
Co do femibionu i witamin, okazuje się ze witamina B6, brana razem z B1 utrudnia jej wchłanianie,a witamina B1 odpowiada za implantacje.
Co do oeparolu, to polecam, po pierwszym opakowaniu(5tabl/doba) bardzo mi się wszystko poprawiło:-) więc naprawdę działa.
Ja biorę dużo suplementów, nawet rozpisalam sobie co i kiedy...Ale mój styl życia wcześniej był raczej "wyborowy" a nie zdrowy, więc trochę witaminek nie zaszkodzi.

Co do endometriozy wiatmina B6, E, koenzymQ, C.

solostar moim zdaniem zatrzymanie się zarodka po 3 dobie to "normalna" rzecz, gdyby nie to wszystkie miałybyśmy blastocysty. A tak naprawdę tylko nieliczne przetrwają do 5 doby. Jeśli czynnik jest damski, zarodki zdegenerują przed 3 dobą. Jeśli czynnik męski to zdegenerują po 3 dobie.

dorotav - wielkie sorry za niedocenienie Twoich zasług. Kłaniam się naprawdę nisko i proszę o wybaczenie :-)

Natomiast zupełnie z innej beczki - to nadawałoby się do jakiegoś badania socjologicznego (nie jestem) - nowe forumowiczki - witam annemarie! - a priori zakładają, że nie ma facetów między użytkownikami :-)
Wiem, że stanowię tutaj pewne odstępstwo i aberrację, ale zawsze jednak tu jestem :-)

Ostatnia edycja:
kiki i jak wyniki bety? chyba że gdzieś były i mi umknęło, to przepraszam..

Migotka, Ying- ying udanych wizyt:-)
bubu520 trzymam kciuki za wysoką bete:-
)

STYCZEŃ

23: ying -ying - przygotowanie do criotransferu
23: bubu520 - wysoka beta!
23: migotka - początek stymulacji

24: coleta - wizyta przed stymulacyjna
26: Olusia - podglądanie maluszków
30: calineczkaa - początek stymulacji
30: Hess - początek stymulacji

LUTY