reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam tak samo.... Byłam na serduszkowej i wszystko było ok ale po dwóch tygodniach umowilam się na kolejną i serduszko już nie biło... A ja nie miałam żadnego krwawienia ani nic.... Gdyby nie ta wizyta to też pewnie bym jeszcze pochodziła ludzac się ze wszystko ok... A tak zostało to wykryte w miarę wcześniej i obyło się bez lyzeczkowania

reklama
Dario, on chce się zgodzić na in vitro, ale przy pewnych ograniczeniach - które każda z nas, która przeszła hiperstymulacje albo criotransfer to wyśmieje..

Brak selekcji - jedziemy z pierwszego jajeczka, jakie uzyskujemy i żadnego mrożenia. I o refundacji też możemy pomarzyć. Dzisiaj na FB wypowiedziałam się za Komorowskim, bo chociaż on nie będzie z tym robić problemów i ktoś mi zarzucił, że całe państwo składa się na moje in vitro (bo przecież refundacja wynosi grube miliony) i że ta osoba też chce, żebym ja się zrzuciła mu na samochód. Walka z debilami, których ten problem nie dotyczy. Prawdę mówiąc nie miałam ochoty tłumaczyć tej osobie ile tak naprawdę wynosi refundacja i ma się nijak do innej zapomogi, jaką uzyskują inni Polacy.

Swoją drogą wpadłam też na komentarz pod zdjęciem Dudy i jego córki w stylu "dziewczyno, módl się, żebyś nie miała problemów z płodnością, bo tata Cie do więzienia wsadzi".. paranoja z tym co się dzieje..

całe panstwo sklada sie na nasze in vitro....przeciez to skandal....jak wogole ktos tak moze mowic to chyba osoby bez serca i jakich kolwiek uczuc....pedze za dwa tyg do Urn i głosuje na pana komorowskiego....bo jesli wygra duda bedziemy zyc w kraju o zasadach ze sredniowiecza....bo lekarze ktorzy beda chcieli mi pomoc pojda za to siedziec...debile...niech wkoncu rozdziela kosciol od polityki a nie !!!! az mnie krew zalewa,..... raptem refundacja jest od 2013 roku i wielki problem juz...a jak nasze podadtki ida na ich pensje na patologiczne rodziny i na ludzi w wiezieniu ja nic niemowie a jest tak od XXXX lat.....

sham a ja jestem na etapie czekania na @ i potem bede miala histeroskopie i zadrapanie endo i transfer w okolicach poczatku lipca....mam jeszcze 2 zarodeczki 1BB

sykatynka 3 mam za Ciebie kciuki i za kropka :)!!

Boze ale teraz jestem obsrana bo ja mam usg 5 tygodni po transferze czyli w 9 tc a potem dopiero w Polsce zrobie w 12....

Emenems nie martw się ani nie stresuj, to że nam się to przydarzyło nie znaczy że przydarzy się tobie, dbaj o siebie, odpoczywaj i nie stresuj, a będzie dobrze!

Boze ale teraz jestem obsrana bo ja mam usg 5 tygodni po transferze czyli w 9 tc a potem dopiero w Polsce zrobie w 12....

Wyluzuj. Wszystko jest u Ciebie OK :tak: Ja przy pierwszej ciąży to jak już zaszłam to odstawiłam to forum żeby się nie stresować.
Na 9 tc to już serducho jak dzwon będzie a potem to już z górki :) Dasz radę! Potem ja będę się Ciebie wypytywać o objawy jak zajdę a przecież zajdę :tak: bo oczywiście zapomnę jak to było i ja będę obsrana :-D
,
Także my wszystkie tutaj obsrańce jesteśmy :-D:-D:-D

Kate: nie truj dzieciatka wedlinami kobito. Wedliny to tablica mendelejewa. Wyeliminuj to dziadostwo wogole z jadlospisu. Lepij na chleb polozyc: awocado, pomidor, humus domowy, paste jajeczna, paste rybna albo sama rybe, pasztet domowej roboty z kurczaka, miod z tahini itd. Jest tyle rzeczy do jedzenia: byle nie wedliny

Kate: nie truj dzieciatka wedlinami kobito. Wedliny to tablica mendelejewa. Wyeliminuj to dziadostwo wogole z jadlospisu. Lepij na chleb polozyc: awocado, pomidor, humus domowy, paste jajeczna, paste rybna albo sama rybe, pasztet domowej roboty z kurczaka, miod z tahini itd. Jest tyle rzeczy do jedzenia: byle nie wedliny

To jak muzyka dla moich uszu hahaah:D

reklama
A takie domowe wedzone? Ktore tesciu robi bez chemii? Czy wedzenie tez szkodliwe??

Awokado z pomidorkiem mniam, mniam!

Do góry