reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Annemarie jestem po transferze 2 dniowego kropka, w 10 dpt beta 73 w 12 dpt 138, jedtem na l4 bo plamiłam prze 4 dni. W piątek idę do lekarza szukać kropeczka. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć to był mój 7 transfer. A teraz chyba zaczynam odczuwać zmiany w moim organiźmie, normalnie przesypiam 70% dnia i cały czas chce mi się jeść :szok:

A kiedy byl transfer ?

reklama
Transfer miałam 28.08. Wiem że każdy przechodzi ciążę inaczej, ja jestem pierwszy raz na takim etapie i nie wiem czego się spodziewać. Biorę luteine i estrofen więc to przez to mogę mieć większe problemy.

elfka slaby zarodek to klasy C a najgorsze to klasy D. Ogółem jakość zarodka to nie tylko klasa(A,B,C,D) ale i ilość blastomerów. W 3dobie powinien mieć od 6 do 8 blastomerów. Czyli idealny zarodek na tą dobę to 8A, bardzo dobry zarodek to 8B, słabsze zarodki to 6A, 6B. Zarodki nie rozwijają się liniowo, więc 6B może w ciągu 2h się podzielić i być 8B. Naprawdę słabo rokujące to 4A,4B, 8C,8D, 6C,6D. Zatem chyba nie był to slaby zarodek :-p jeżeli było to 8B.U mnie 3 zarodki w 3 dobie były 8B ale tylko jeden został piękną blastocystą. Ale to już inna para kaloszy:-p

elfka bierzesz progesteron on powoduje zamkniecie wejścia szyjki ipodwyzszona temperaturę. Może tez powodować senność i mdłości. Tylko beta prawdę Ci powie:-p a do tego czasu nie nastawiaj się na tak ani na nie.

No mam nadzieje ze ten misiac bedzie na prawde udany :)

Ja dzis miałam położna i waga rosnie idealnie, położona bardzo zadowolona ze przyrost stabilny, corka jak to ona mowi ma silne i zdrowe serce, cos tam mierzyła cm na brzuchu o tez ok, cisnienie idealne wiec generalnie wszystko na plus.
Dostałam papier z terminem porodu i moge latac spokojnie do 9 miesiaca wiec wpadne do pl w październiku i pewnie w listopadzie :)

Najki daj znac !

reklama
Do góry