reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Edenlayn w którym jesteś tygodniu? Ja dopiero w 9 nie mam mdłości ani wymiotow, piersi też mnie nie bolą. Jedynie od niedzieli dokucza mi ból w okolicy prawego jajnika, ból się nasila przy nagłej zmianie pozycji, kichaniu albo smianiu się czy też tak miałaś? Lekarka kazała mi brać no-spe niby jest odrobinę lepiej.

Kichanie to koszmar w piereszym trynestrze ;D hahahah na zgiętym brzuchu proponuje :)
Mi piersi do dzis nie bola i słabo rosną ( 39 tydzien)

reklama
Emenems dzięki bo myślałam że coś jest ze mną nie tak z tymi piersiami, U wszystkich moich koleżanek to właśnie po piersiach było widać, że są w ciąży. Jednej to nawet się ogromne rozstępy zrobiły.

Edenlayn w którym jesteś tygodniu? Ja dopiero w 9 nie mam mdłości ani wymiotow, piersi też mnie nie bolą. Jedynie od niedzieli dokucza mi ból w okolicy prawego jajnika, ból się nasila przy nagłej zmianie pozycji, kichaniu albo smianiu się czy też tak miałaś? Lekarka kazała mi brać no-spe niby jest odrobinę lepiej.

Kachna 18 tydzien.
Ja mdlosci juz mialam od 7 tyg po tygodniu prawie wyladowalam w klinice z odwodnienia. Wiec ,zazdroszcze ze nie masz :-D
Co do boli w okolicach jajnikow to ostatnio dopadl mnie ale z lewej strony , bylismy z M akurat na zakupach. Jakby kolka . Musialam usiasc. Bo stac nie moglam. Klocia beda sie pojawiac bo u nas szybciej macica rosnie i czasami organy nie sa gotowe do tak szybkiego rozciagania sie jak to bywa u pojedynczej ciazy gdzie ten etap jest powolny . U nas to jest zazstraszajace tempo. Mnie brzuch rosnie w oczach. Ja juz w 2 miesiacu nie moglam zapiac spodni , wiec zostaly mi legginsy. I juz rozgladam sie za nowymi ciuchami bo moje mnie juz cisna i gumki.
Ja np jestem drobna i skora nie nadaza sie rozciagac wiec brzuch ciagle jest twardy. I z tego pojawily sie tez pierwsze skurcze choc powinny sie pojawic dopiero po 20 tyg . wiec juz stracha sie najadlam na wizycie u poloznej , gdzie widzac skorcze wygonila mnie do gina a ten troche uspokoil. Kazal magnez brac i mowil ze bedzie dobrze,szyjka 4cm . No i pokazal u jednego siusiaka a mialy byc 2 dziewczynki :p No i niespodzianka :-D Parka :happy:
A co do piersi.. Do dzis mnie tez nie bola. A zaczely rosnac dopiero w 3 msc. Ale do dzis sa ogromne jak moj M to mowi i biustonosze tez musialam juz wymienic niestety. Kazda z nas jest inna wiec kazda bedzie inaczej to przechodzic. Jednej rosna , drugiej nie. Jedna ma wymioty druga nie. jedna tyje druga nie . No i tak ciagle :p Ja juz przytylam 3.5 kg.. patrzac na forach powinnam 16-25... masakra 25 :????? To wieksza polowa z mojej wagi przed ciaza ale pisza ze to jest w granicach normy. Z cora przytylam 6 za calej ciazy a tu nawet jeszcze polowy nie ma a juz mam na plusie 3.5 :p Wiec co to bedzie dalej ?!

Ostatnia edycja:
Edenlayn, parka? jaki czad- super!!! :)

anika,
jest dobrze! 3mam kciuki i dawaj znać :)

Aisha,
gratulacje! :)

Bosz ja w ogóle nie lamentuję, nie płaczę :p Jedyne co mi szkoda to jeśli to dobry trop to tej kasy i stresów.. no, ale wszystko jest po coś... Mam jakąś dziwną siłę walki, jakby to był dobry kierunek... :)

reklama
Edenlayn, parka? jaki czad- super!!! :)

anika,
jest dobrze! 3mam kciuki i dawaj znać :)

Aisha,
gratulacje! :)

Bosz ja w ogóle nie lamentuję, nie płaczę :p Jedyne co mi szkoda to jeśli to dobry trop to tej kasy i stresów.. no, ale wszystko jest po coś... Mam jakąś dziwną siłę walki, jakby to był dobry kierunek... :)

Tak, Moniusia synek i coreczka :tak:
Tez sie cieszymy bo moj M ma juz core , w sumie dwie bo moja tez wychowuje wiec jak uslyszal ze beda 2 na prenatalnym do mu mina zrzedla ze beda 4 i babiniec hihi. Wiec teraz jest w siodmym niebie a lekarz mu siusiaka samego fote zrobil specjalnie zeby mial dowod bo moj M nie mogl uwierzyc. Zreszta ja czulam od poczatku ze bedzie parka. Czekalam na usg jeszcze za 2 tyg bo kolejne prenatalne. I czulam ze wtedy pokaze siusiaka hihi ale ze teraz lekarz musial wykonac usg ze wzgledu na skurzcze to nam juz powiedzial :p Wczesniej to byl 12 tydz. w dodatku ciagle sie wiercily i po godz lekarz juz byl tak tym z irrytowany ze odpuscil badanie wczesniej drugiego dzieciatka wiec uwazalam ze wtedy przeoczyl albo bylo za wczesnie. Bo Kate nawet pisala ze w 13 tyg siusiak dopiero rosnie :-D

I nie trac tej ochoty do Walki . Walcz ile sie da bo naprawde warto :tak:

Do góry