reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

No co za "stara rura" a nagla grypa zolodkowa? nie sadze zeby ktos chcial Cie z nia w pracy widziec.Idziesz w nocy na balety,bezalkoholowe,rano wygladasz jak zoombie i jest hellowen. Rano do rodzinnego,ze cala noc nie spalas ,bo spedzilas upojne godziny z glowa w wc itp.:-) :):happy2::tak:
Heh...dobry przepis na grype zoladkowa ha ha ha bede wszystkim sprzedawac ten przepis:))

reklama
Najki bierzesz juz tyle leków że możesz dołożyć jeszcze magnez :-) a tak na poważnie lepiej brac od poczatku. Ja biore dawkę 350mg a i tak od czasu do czasu odczuwam skórcze, nie wiem jak bym to przeszła bez magnezu

Ja w pracy (miałam wtedy dwie prace) otwarcie powiedziałam o in vitro bo za duzo było kombinowania. Przyjęli to nadzwyczaj dobrze, ale na pewno nie byli zadowoleni z tego, że mnie nie ma w pracy aż do 12tc. Potem zrezygnowałam z jednej pracy, zostawiłam sobie tylko tą lżejszą. Ale w UK jest inne podejście do ivf, turaj to jest cos normalnego i nikt nigdy palcami mnie nie wytknie (No moze niektórzy Polacy)

Ostatnia edycja:
A jakie masz wskazania do zaplodnienia wszystkich komorek juz za drugim razem?
Mogę sobie tak zazyczyc to będzie moje 1 podejście znaczy 1 byłam już stymulowana ale zniosłam zero jajek wiec do zapłodnienia nie doszło . W dniu punkcji mówią ile jest a ja mówię ile zaplodnic A embriolog decyduje jaka metoda w przypadku endometriozy która mam jak mają w czym wybrać v to zapladniaja pół na pół

Heee,a dlaczego niby nie zapladniaja wszystkich,przeciez z tego co sie zaplodni i tak wszystkie sie nie podziela,czesc padnie itp to takie troche dzialnie przeciwko nam:sad:mi tam zawsze i wszystkie bez pytania:wink:

Mogę sobie tak zazyczyc to będzie moje 1 podejście znaczy 1 byłam już stymulowana ale zniosłam zero jajek wiec do zapłodnienia nie doszło . W dniu punkcji mówią ile jest a ja mówię ile zaplodnic A embriolog decyduje jaka metoda w przypadku endometriozy która mam jak mają w czym wybrać v to zapladniaja pół na pół
Bo wg ustawy można max 6 jajek zaplodnic chyba ze to 3 podejście lub gdy ma się więcej niż 35 lat..ja kombinuje co tu zrobić by mi zaplodnili wszystkie cztli więcej niż 6 (o ile tyle się uda pozyskać ) juz za 2 razem :()

reklama
Heee,a dlaczego niby nie zapladniaja wszystkich,przeciez z tego co sie zaplodni i tak wszystkie sie nie podziela,czesc padnie itp to takie troche dzialnie przeciwko nam:sad:mi tam zawsze i wszystkie bez pytania:wink:
No mi lekarz pwoiedział, że tylko 6 mogą zapłodnić bo jakaś ustawa a drugie, że jestem za młoda ;p A moje jajka nie chciały słuchać i tylko 6 było pięknych :D

Do góry