reklama
iga2421
Fanka BB :)
No diablica z ciebie to jes niezłanie bylo to jakos tak,ze po cc trzeba do 2 lat odczekac?wszystko zalezy w jakiej kondycji ty jestes,idz do lekarza i pogadaj,a moze bedzie opcja kryo.
Kiedyś trzeba było 2lata ale przy obecnym rodzaju ciecia juz nie. Po świętach wielkanocnych bylam u mojej lekarki i mowila ze daje mi zielone światło. Ja wtedy myślałam o lipcu ale jak bym się miesiąc pospieszyla to tragedii by chyba nie było. Przecież i po cc zachodzą normalnie w ciążę i nie odczekuja iluś tam lat i jest czyli może się uda. Tylko kwestia czy refunduja samo krio.
annemarie
Kiedyś trzeba było 2lata ale przy obecnym rodzaju ciecia juz nie. Po świętach wielkanocnych bylam u mojej lekarki i mowila ze daje mi zielone światło. Ja wtedy myślałam o lipcu ale jak bym się miesiąc pospieszyla to tragedii by chyba nie było. Przecież i po cc zachodzą normalnie w ciążę i nie odczekuja iluś tam lat i jest czyli może się uda. Tylko kwestia czy refunduja samo krio.[/QUOT
Sa i takie co zachodz 2 miesiace po porodzie,mnie juz nic nie zdziwi:-) jak ci lekarz pozwolil,to dzwon do kliniki i dzialaj;-)
butterfly1331
Moderator
Ja wiem...i ostatnio bardzo tego wsparcia potrzebuje. Ale ja chyba, wbrew pozorom, jestem skryta..
Chciałam jej powiedzieć, ale miała taki dobry humor, że nie mogłam znaleźć odpowiedniego momentu - żeby jej go zepsuć...Jak znów zapyta "kiedy dzieciaczki?" to może wtedy..
Najki,dobrego momentu niestety nigdy nie będzie, bo to nie jest dobra wiadomość. My też czekaliśmy i się stresowaliśmy rozmową, aż przyszedł właściwy dzień i jakoś poszło. U Ciebie też tak będzie, sama musisz się poczuć gotowa. A póki co, masz nas tutaj :-)
anika11
ogarnąć ten kalendarz po kilkugodzinnej nieobecnosci, to jest wyczyn! a jutro mamy tu wiele ważnych wydarzen
kciuków nie puszczamy 
MAJ
4: Butterfly - transfer
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
4: szila09 - wizyta u gin prowadzącego ciaze
4: kasia_basia - wizyta serduszkowa
4: kinia – betowanie
4: Monia_IBA - betowanie
5: Falka302 – II betowanie
5: onadlaniego - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: pisanka89 - wizyta pecherzykowo-serduszkowa
5: martka83 - wizyta serduszkowa
6: westaice - betowanie
6: Ilka – betowanie
6: wiolciab – II betowanie
6: Natalia89 - podgląd w czasie stymulacji
7: natula – crio
7: koralik – wizyta przed crio
9: koralik – wizyta przed crio
10: strawbelka – wizyta serduszkowa
11: anika - wizyta u gin prowadzącej ciaze
11: ewelin86 – wizyta serduszkowa
12: Ewa651 - usg polowkowe
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze
16: rybka - wizyta kntrolna przed kolejnym crio
19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej
21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze
21: Madzionga – usg połówkowe
CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
Dziewczyny, skontrolujcie kalendarz i zgłoście ewentualne zmiany czy nowe wydarzenia
MAJ
4: Butterfly - transfer
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
4: szila09 - wizyta u gin prowadzącego ciaze
4: kasia_basia - wizyta serduszkowa
4: kinia – betowanie
4: Monia_IBA - betowanie
5: Falka302 – II betowanie
5: onadlaniego - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: pisanka89 - wizyta pecherzykowo-serduszkowa
5: martka83 - wizyta serduszkowa
6: westaice - betowanie
6: Ilka – betowanie
6: wiolciab – II betowanie
6: Natalia89 - podgląd w czasie stymulacji
7: natula – crio
7: koralik – wizyta przed crio
9: koralik – wizyta przed crio
10: strawbelka – wizyta serduszkowa
11: anika - wizyta u gin prowadzącej ciaze
11: ewelin86 – wizyta serduszkowa
12: Ewa651 - usg polowkowe
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze
16: rybka - wizyta kntrolna przed kolejnym crio
19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej
21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze
21: Madzionga – usg połówkowe
CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
Dziewczyny, skontrolujcie kalendarz i zgłoście ewentualne zmiany czy nowe wydarzenia
anika11
Annemarie, trójpaku moj kochany! niech Kropki się dobrze zadomowią i dostarczą wielu pozytywnych wzruszen
a Ty nogi na supełek i leżeć 
Najki, też uważam, że nigdy nie ma dobrego momentu. JEsteś bardz wrazliwą dziewczyną i nie chcesz nikomu ddodawać zmartwieć, więc sama dźwigasz ten ciężar, bo obawiasz się, że inni nie dadzą rady. Powiedz mamie, zaufaj, będzie Ci lżej * zaciskam kciuki za jutrzejsze wieści od koordynatorki!
gdzie się podziała pisanka? ktoś ją widział?
agatek, teraz najważniejsze jest leżenie. jutro lekarz znowu Cię pewnie zbada i powie więcej o tym krwiaku, o jego wielkosci, połozeniu itp ja miałam bezwzględny nakaz leżenia (tylko toaleta) i brałam relanium 3xdziennie, magnez, clexane i zwiększyli mi bardzo dawki progesteronu.
wiem, że okropnie się martwisz i boisz, ale wierz w swojego Malucha - jest silny i nigdzie się nie wybiera!
u mnie krwiak się pojawił wcześniej niż serduszko i powodował odklejanie się pęcherzyka na jego 2/3 powierzchni, a Mała się nie poddała! u CIebie ciąża jest już dużo starsza, więc jestem pewna, że nic złego się nie stanie!
Iga, z tego co wiem, nie ma refundacji crio.Moze być osobno refundacja leków i procedury, ale w samej procedurze nie ma rozgraniczenia na transfery świeżaków i crio. albo się ma od początku refundację, albo wcale.
Najki, też uważam, że nigdy nie ma dobrego momentu. JEsteś bardz wrazliwą dziewczyną i nie chcesz nikomu ddodawać zmartwieć, więc sama dźwigasz ten ciężar, bo obawiasz się, że inni nie dadzą rady. Powiedz mamie, zaufaj, będzie Ci lżej * zaciskam kciuki za jutrzejsze wieści od koordynatorki!
Hej dziewczyny, zaczelam krwawic mocno duzo zywa krwia, jestem w szpitalu, ciaza zywa, mam duzego krwiaka
agatek, teraz najważniejsze jest leżenie. jutro lekarz znowu Cię pewnie zbada i powie więcej o tym krwiaku, o jego wielkosci, połozeniu itp ja miałam bezwzględny nakaz leżenia (tylko toaleta) i brałam relanium 3xdziennie, magnez, clexane i zwiększyli mi bardzo dawki progesteronu.
wiem, że okropnie się martwisz i boisz, ale wierz w swojego Malucha - jest silny i nigdzie się nie wybiera!
u mnie krwiak się pojawił wcześniej niż serduszko i powodował odklejanie się pęcherzyka na jego 2/3 powierzchni, a Mała się nie poddała! u CIebie ciąża jest już dużo starsza, więc jestem pewna, że nic złego się nie stanie!
Bo żeby mieć refundowane ivf musielibyśmy czekać rok od zdiagnozowania a nie chcieliśmy czekać a stymulacje refundowali bez takich wymagań. Po cc najlepiej odczekać przynajmniej rok ale w czerwcu byloby 11miesiecy.
Ewelina a nie można zrefundować samego krio? Chyba gdzieś czytałam że można...
Iga, z tego co wiem, nie ma refundacji crio.Moze być osobno refundacja leków i procedury, ale w samej procedurze nie ma rozgraniczenia na transfery świeżaków i crio. albo się ma od początku refundację, albo wcale.
iga2421
Annemarie, trójpaku moj kochany! niech Kropki się dobrze zadomowią i dostarczą wielu pozytywnych wzruszena Ty nogi na supełek i leżeć
A no właśnie. Czyli pewnie dooopa z tego. To nie wiem co mi się ubzdurało ze kiedys czytałam o refundowaniu krio. A może mi się przyśniło?! W programie nie jestem. A juz się napaliłam jak królik na marchewkę
agatek28
Dziewczyny mi duphastonu nie zwiekszyli, lekarka nazwala to suplementem. Brak slow... Jeszcze jebnela mi wyklad, ze biore acard, tak jakbym go sobie sama przepisala... Przeciez jestem lekarzem.... Ze acard tylko przy zespole antyfosfolipidowym czy cos w tym stylu, a skad ja mam to wiedziec... Ze ja szkodze swojemu dziecku, ze moze umrzec od acardu!!!!!!!! Miec chore serduszko!!!!!!!! Na uspokojenie sie nic nie dostalam, a jak zapytalam czy moge pic meliske to tylko wzruszyli ramionami, a ja chcialabym sie uspokoic. Jestem klebkiem nerwow....
reklama
Podziel się: