reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A czy miałaś podawane 2 zarodki czy jeden? i czy transfer miałaś z usg ?

Gosiu , dziękuję, właśnie nikt nic nie wspomniał, chyba jakby to było potrzebne to by coś wspomnieli?
Rybko, dziękuję, kurde daleko mam do Katowic, a mąż już wiecęj razy nie chce podchodzić.
O tym pregnylu jak napisałaś to powiem szczerze, że pierwszę słyszę, coś nowego, może to to właśnie.
Kiedyś czytałam, że przepłukiwanie macicy spermą męża po transferze przynosi też efekty, ale nie wiem gdzie to robią.
wszystkie cuda świata, żeby tylko był osiągnięty cel.
Miałam podany jeden zarodek w piątej dobie. Miałam 4 transfery i nigdy nie miałam usg.

Po nieudanym transferze jak juz bylam madrzejsza i wiedzialam ze sa jakies ulepszacze bylam na wizycie i pytalam sie dr D czy za ulepszacze dodatkowo sie placi i czemu nikt nic nie mowil ze mozna cos dodatkowo zrobic. Uslyszalam ze nie ma podzialu na biednych ktorzy nie mieli by pieniedzy i bogatrzych ktorzy chcieliby doplacic za dodatowe rzeczy wszyscy sa traktowani na takim samym poziomie. O ulepszaczach decyduje embriolog jesli twierdzi ze jest taka potrzeba to to robi jesli nie to nie. Musisz sama porozmawiac z embriologiem ale skoro jestes juz po punkcji to zostaje ci do nich zadzwonic chyba ze jestes z Bialegostoku to przejechac sie i porozmawiac. A jak sie spytalam czemu nikt o tym nie wspomina ze mozna dodatkowo ulepszyc podejscie to uslyszalam ze przy piereszym podejsciu to nikt nie wie jak beda sie rizwijac zaeodki z czym jest problem jakiej jakosci sa komorki wiec to taki test jak wyjdzie to dobrze jak nie trzeba probowac dalej

No to ja nic nie zapytałam, ale wiem, że oni mieli do mnie dzwonić, to chyba jutro w drugiej dobie po punkcji? jak było u Ciebie? nie, ja mam 4, 5 godziny jazdy do Białego więc jeśli nie zadzwonią to zadzwonię. Kurcze u nich podchodziłam w marcu , ale nic więcej nie wiem nt czy coś tam robili czy nie dodatkowo. Myslałam, że tam tego nie robią skoro nic nie wspominają.
A ty ile tam miałaś procedur?
Ja tam pojechałam ze względu na embriologów, podobno dobrzy są

Rybko a co dokladnie z tym pregnylem mialas powiedz :)
jedna ampułki miałam podana do macicy za pomocą strzykawki i cieniutkiego cewnika tak jak przy transferze i tyle trwało to sekundę i P. D. powiedziała zze on działa tak na macie ze czuje się i zachowuje jakby już była w ciąży wiec jak juz znajdzie się zarodek w macicy ma większe szanse bo ma już przygotowane środowisko dodam że miałam podany trzy dni przed crio

A ja dopiero dziś czytam o tych wszystkich wspomagaczach a jutro punkcja wiec po punkcji pogadam czy cos poleca , zobaczymy :)
Transfer mam miec juz w sobotę czyli w drugiej dobie, to nie za szybko ?

reklama
Dam znac
Androbit i l karnityne mozesz juz mezowi podsunac :)
My uzyealismy profertilu jak jeszcze staralismy sie naturalnie i wyniki m byly ok nic nie pomogl a nie wiem czy wlasnie on nie pogorszyl wynikow :)
Z lekami jest roznie na jednych dzialaja na innych nie ale pamietaj ze lekarzy nakrecaja firmy farmaceutyczne a ze w naszych przypadkach sa to wspomagacze nigdy nie pojawi sie firma ktora ma niedrogie leki za to ta ktora ma leki z wyzszej polki zjawia sie u lekarza od razu proponujac profitu za przepisywanie dokladnie tego leku.
Przyklad z samej siebie moge podac jak przed sama punkcja trafilam nie do swojego lekarza na ostatnie usg i lekarka wcisnela mi luteinus za 300 zl a jak po transferze dzwonilam do swojegolekarza to powiedzial zeby zwiekszyc luteine ja na to ze biore lutinus a on ze gdybym trafila do niego w ostatni dzien to nie naciagnal by mnie na takie koszta bo to to samo co luteina za 6 zl :)
Ja swojemu M podaję już l karnityninę, cynk, selen, magnez, wit c, kwas foliowy i koenzym Q plus 2 orzechy brazylijskie. Wszystko jednak osobno. Nie wiem jeszcze jakie to da wyniki, za jakiś czas sprawdzimy. Boję się jednak, żeby taki zestaw może zaszkodzić, bo każda pastylka to ta właściwa substancja plus jakieś dodatki. Przy jednej, dwóch pastylkach pewnie nie ma to znaczenia, ale im większa ilość tym może być gorzej.
A co do lutinusa to dopytam następnym razem lekarza czy może być luteina, bo cena lutinusa też mnie trochę powaliła po transferze.

Do góry