reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Mówi, że boli ją już dłuższy czas i że nie chciała mi mówić, bo bała się iść do lekarza (skąd takie myśli u 8 latki, która zawsze wesoło chodzi do lekarza?). Wygląda to tak jakby powoli zaczęły jej rosnąć piersi, z zewnątrz nie ma żadnych oznak, że coś się dzieje złego i wolę to dobrze sprawdzić. A wczoraj wyszło tylko dlatego, że spytała mnie czy piersi bolą, gdy rosną.
Moze rzeczywiście boli bo rosną piersi. Mnie mocno bolało oj bardzo mocno. Ale sprawdzić warto.

reklama
Dzieki za slowa otuchy dziewczyny i kciukasy. Niestety ja w zaden cud nie wierze, poniewaz nie ma juz tego "uczucia", wszelkie objawy ustaly zaraz po oproznieniu. Dzis tez jeszcze krwawie choc to raczej plamienia juz tylko. Wizyte mam niestety dopiero pod wieczor. Tak jakos wiem juz, co lekarz powie i jakos spodziewam sie, ze wyjde stamtad tak samo jak po pierwszym poronieniu. Wszystko bylo super, nawet super zarodki, no ale macica madrzejsza, odrzucila zarodka bo byl jednak chory. Chyba ze to bedzie ten moment, kiedy zaproponuje mi wlewy za 4 tys jeden, nie badajac poprzednio zadnej dalszej genetyki lub immunologi. Wtedy chyba sie usmieje, ze proponuje mi dla przykladu wlac diesel do benzynowca zamiast sprawdzic pierw czemu on sie krztusi haha. Boze, jakie to jest absurdalne. Moja matka, wczoraj tez juz pobila sama siebie, no to bierzcie dzidiusia z domu dziecka! No tak, bo to przeciez takie proste, bez slubu, stazu malzenstwa, ichniejszych testow, naszego wieku, no i napewno dostaniemy dzidziusia :) Jezeli nie jestem w stanie utrzymac ciazy, to nawet adopcja zarodka nic mi nie da, no bo moje sa przeciez super mimo wieku, aha. Nosz ku.... Nic tylko niektorym przyjefac.

Dzieki za slowa otuchy dziewczyny i kciukasy. Niestety ja w zaden cud nie wierze, poniewaz nie ma juz tego "uczucia", wszelkie objawy ustaly zaraz po oproznieniu. Dzis tez jeszcze krwawie choc to raczej plamienia juz tylko. Wizyte mam niestety dopiero pod wieczor. Tak jakos wiem juz, co lekarz powie i jakos spodziewam sie, ze wyjde stamtad tak samo jak po pierwszym poronieniu. Wszystko bylo super, nawet super zarodki, no ale macica madrzejsza, odrzucila zarodka bo byl jednak chory. Chyba ze to bedzie ten moment, kiedy zaproponuje mi wlewy za 4 tys jeden, nie badajac poprzednio zadnej dalszej genetyki lub immunologi. Wtedy chyba sie usmieje, ze proponuje mi dla przykladu wlac diesel do benzynowca zamiast sprawdzic pierw czemu on sie krztusi haha. Boze, jakie to jest absurdalne. Moja matka, wczoraj tez juz pobila sama siebie, no to bierzcie dzidiusia z domu dziecka! No tak, bo to przeciez takie proste, bez slubu, stazu malzenstwa, ichniejszych testow, naszego wieku, no i napewno dostaniemy dzidziusia :) Jezeli nie jestem w stanie utrzymac ciazy, to nawet adopcja zarodka nic mi nie da, no bo moje sa przeciez super mimo wieku, aha. Nosz ku.... Nic tylko niektorym przyjefac.

Kochana, Ty juz wiesz dajesz do Pasnika na pierwsza wolna wizyte i wszystko bedzie jasne !

Mówi, że boli ją już dłuższy czas i że nie chciała mi mówić, bo bała się iść do lekarza (skąd takie myśli u 8 latki, która zawsze wesoło chodzi do lekarza?). Wygląda to tak jakby powoli zaczęły jej rosnąć piersi, z zewnątrz nie ma żadnych oznak, że coś się dzieje złego i wolę to dobrze sprawdzić. A wczoraj wyszło tylko dlatego, że spytała mnie czy piersi bolą, gdy rosną.
Mam nadzieję, że to po prostu dojrzewanie i niepotrzebnie się wystraszyłaś... sprawdzić wiadomo nie zaszkodzi.szczególnie, że dłuższy czas boli, daj znać jak się dowiecie o co chodzi.
Może się wstydziła dlatego nie chciała mówić? Inna sprawa iść z katarem a inna sprawa z piersiami do lekarza. Poza tym w tym wieku dzieciaki się z objawów dojrzewania podśmiewają...
Ja jestem dobrej myśli...
Swoją drogą to będziesz miała ubaw ona będzie nastolatką, do niej chłopaki będą przychodzić, a tu dwujeczka małych szkrabków będzie biegać... :p

reklama
Felia, to moze sie na cuda nie nastawiaj a raczej podejdz do tego czysto prewencyjnie, jedziesz sprawdzic czy macica sie oczyscila i tyle, nie ma co sobie wciskac czegos, czego kompletnie nie czujesz.
Na zadne wlewy sie nie zgadzaj tylko podziekuj za wizyte.
Jedziesz najpierw do Pasnika potem bedziesz dalej myslala...
Trzymaj sie kochana❤️

Do góry