reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana ja miałam bete w 10dpt 241 a w 15dpt juz ponad 2200. Co do progesteronu nie wiem, badalam tylko raz i byl ledwo ponad 40. Jak teraz pytałam w szpitalu czy badać to powiedziano mi,ze nie trzeba badać progesteronu juz, ze to stara szkoła. Jak zapytalam o bete to też mi lekarka powiedziała,ze mam nie badać bo to bez sensu jak jest ciaza. Musisz cierpliwie wytrzymać do wizyty. Kiedy ją masz?
W czwartek za tydzień u mojego gina, w piątek za tydzień w klinice.

No już zaczęłam. Tymi strzykawkami od Menopuru jednak istotnie mniej boli.
Głąb znaczy lekarz nie był jakis wylewny, ale byl przekonany ze wynik proga jest po prolutexie i pyta o której brałam (dzwonił o 14),a ja mu na to, że dopiero 2h temu i cisza 😂
Popierwsze nowa stymulacja, po drugie swiezy transfer po trzecie takiego progesteronu jeszcze nie mialas. Bedzie dobrze ❤

Załączniki

• 1582045093050483120584899717562.jpg
    1582045093050483120584899717562.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 64
W sumie każda ciaza na samym początku jest biochemiczna. Tylko tu po prosty nie rosnie do wystarczających ilości żeby ja zobaczyć.
Natomiat pozamaciczna np jajowodowa może rozwijać się jak typowa ciaza tylko poza jama macicy może być też biochemiczna jeśli nie rozwija się prawidłowo. Problem jest tylko taki że jajowod jest za wąski i jak pęcherzyka rośnie to pęka.
Straszne ja to obserwowanie i czekanie na bete.
Normalnie w zwykłych ciazach ludzie robią test i czekają na wizytę u ginekologa i tyle.
A tu euforia a potem wielka kicha i depresja.
Jestes kochana ja tez mam ochote cie przytulic [emoji173] Kurcze ja zawsze bylam przekonana ze cb nie widac na usg bo przeciez pecherzyk sie pojawia przy Beta powyzej 1000... A ciaza pazamaciczna tez nie widac oona sie zatrzymuje w jajowodzie... Miejmy nadzieje ze bedzie sie onizac ale teraz to bardzo wazne zebys to kontrolowala. Ja tez jak pierwszy raz mialam cb pi zobaczylam wynik 14 to byl moj pierwszy transfer to cieszylam sie jak glupia nie zapomne tego. Pobieglam do Łukasza i cieszylismy sie jak idioci, pozniej za malo przyrastala i zadzwonilam do lekarza i mi powiedzial co jest grane. Myslalam ze mi serce peknie bo nie wiedzialam jak Łukaszowi o tym powiedziec...

reklama
Do góry