reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Fredka jutro robię placka z Twojego przepisu i właśnie Cię miałam pytać jak Ty ten mak zaparzasz i robisz a dopiero teraz przeczytałam że robisz z gotowej masy [emoji15] to będę zdana sama na siebie. Ja jestem taka noga z pieczenia, że tylko sernik potrafiłam zrobić. Zobaczymy [emoji1745] i zabij mnie ale o wynikach w Łodzi sobie przypomniałam już w drodze powrotnej do domu [emoji24] teraz znów będę powtarzać te badania po raz ostatni- może będę prosić te kobiety niech mi wysla te wyniki.
Ja tez go jutro robię pierwszy raz i tez jestem ciekawa jak wyjdzie.. nie chciałabyś zobaczyć jaki mi dzisiaj wyszedł biszkopt[emoji85][emoji85][emoji85] nigdy nie wyszedł mega wysoki ale dziś nie podniósł się nawet o milimetr [emoji85][emoji85][emoji85]

reklama
Poczytam w chwili wolnej, ale przez te ostatnie dni tyle miałam stresu ze ja nawet nie robię świat, kilka potrać żeby było co skubać i tyle. Nie miałam ochoty nic robić a teraz jest za późno więc mam święta pół na pół 😊
Jeszcze będzie czas na świętowanie 😊Są następne okazje, więc nie przejmuj się wielkanocą😘😘😘odpocznij przede wszystkim😘

Czasem coś jest i jak się pojawi hcg już w 5dpt to świetnie rokuje! No, ale bardzo rzadko to się zdarza. A jaki stopień rozprężenia blastocysty był? Powyżej 3?
Nie wiem kochana wiem tylko ze 4.1.1 i wzięłam ah i embrioglue a w dniu punkcji miałam kroplówkę z atosibanu.
Bardzo się boje ze nic z tego nie będzie bo tsh 2,8 nie spadło mimo euthyrox
I progesteron 3 dpt 15,6. Nie są to dobre wyniki ale mam nadzieje ze kropek tam walczy bo ja o niego walczyłam jak lwica ❤️

Jeśli któraś ma ochotę i wolny wieczór to za chwilę na TVP2 będzie leciał piekny, ale trudny film "Chata". Polecam jeśli ktoś nie widział.
O nie, dla mnie za trudny na piątkowy wieczór.
Ja dziś odpalam odmóżdżacz "ślub od pierwszego wejrzenia" 😬 to jest ciekawe na co ludzie potrafią się zdecydować 😁

Chociaż to nie jest takie proste, masz racje to nie jest pewniak. Ogółem mówimy o statystykach i jeżeli mamy blastocyste 6AA i bety nie ma w 6dpt to kiepsko. Ale jak jej nie ma 6dpt a była to morula/ wczesna blastocysta to szansa nadal jest. Dlatego odstawiamy leki po 10dpt gdy beta 0. Zły podział zarodka może być na każdym etapie i nigdy nie mamy 100% gwarancji. U mnie podano morule w 5 dobie beta była 9 w 6dpt to jak 5dpt bo zarodek był o jeden dzien do tylu. I tez biochemiczna. No, ale rokowało świetnie do 10dpt :-) taki mały ocaleniec był...:-) na 15 komórek odmrozilo się tylko 2 i był tylko jeden zarodek... Te przyrosty i inne loty to tylko rokowania. Były sytuacje gdy beta naprawdę wariowała a dzieci się rodziły. Wariowała w granicach rozsądku...
ja nie do konca znam te oznaczenia. Poprzednim razem z 5 komorek mialam 4 blastki: 3 blastki 4AA i jedna 4 CC i ta jedna ostatnia dala ciaze w postaci pustego jaja. Czyli musiala sie zle podzielic. A zaimplanowala sie tylko dlatego ze moje cialo ja przyjelo. Tym razem z tylu komorek pozostalo 5 zarodkow, wszystkie trzymali do blastki, jedna zostala a 4 pozsotale padly w 6 dobie - o czym to swiadczy nie mam pojecia? Wiem ze moja stymulacja i hodowla miala na to ogromny wplyw. Pozostala bastocysta tez oznaczenia 4 AA i jest zdrowa genetycznie. A to nie jest gwarancja sukcesu. Mam 50% to i tak duzo bo wczesniej bylo 30%... Dlatego badam calą immmuno, wszystko co mozliwe. Piszesz o moruli i z takich mrozonych komorek jest ciezko o zarodki - one sa np ilumneau ma z takiej moruli dziewczynke chyba o ile sie nie myle. Ale anansowa ma crio z gotowca ;)

Nie wiem kochana wiem tylko ze 4.1.1 i wzięłam ah i embrioglue a w dniu punkcji miałam kroplówkę z atosibanu.
I progesteron 3 dpt 15,6. Nie są to dobre wyniki ale mam nadzieje ze kropek tam walczy bo ja o niego walczyłam jak lwica ❤
To świetny zarodek! Współczynnik implantacji ma bardzo wysoki.No to będzie się działo :-)

Kurcze to chyba tak samo zaczelysmy bo ja tez rano ścięcie z mezem😕wkurzył mnie ale ja jestem chyba przed okresem bo wszystko mnie wkurza. Teraz piekę chlebus 😁wiec juz mi lepiej😉
Pogodzeni?😛 chlebek wyszedl:) ja sobie nagrywam film co to @Liliana87 poleca:) obejrze jutro bo dzis juz sie zaraz kładę:)

reklama
Badania nie są złe nie denerwuj się TSH 2.8 wcale nie jest dramatyczne. A progesteron 15 to nie kłopot leki zwiekszysz i podskoczy. Musisz niestety czekać spokojnie .
I progesteron 3 dpt 15,6. Nie są to dobre wyniki ale mam nadzieje ze kropek tam walczy bo ja o niego walczyłam jak lwica [emoji3590]

Do góry