reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
dziewczyny nie tratcie nadzieji - wiem ze to trudne, ale uwierzcie że lepiej że beta nie wyszła niż tak jak ja miałam beta ok a po 5 tygodniach cieszenia sie nadeszła dla mnie zła wiadomość że to poronienie. to co działo sie z moim sercem to, ta strata, ten ból. .... masakra. ale wiara wróciła i zaczynam odnowa. teraz wiem czego unikać i jakie sa złe oznaki.i wole dmuchać na zimno i z każdą bzdurą bede szła do lekarza. i wam też radze nie ma co lekcewazyc.

kosik ja absolutnie nie mówię, że to źle choćby nawet jedna para dostała jakąś pomoc i szanse na ukochane dziecko. tylko zastanawiam się jak miasto ma zamiar dobierać kobiety/ pary które dostaną te pieniądze. Bedzie to zapewne niesprawiedliwe bo starających się jest mnóstwo, każda chciałaby być traktowana tak samo. No i przede wszystkim co z zasadą zachowania anonimowości? Ja np nie chciałabym aby całe moje otoczenie wiedziało od razu że - sory za wyrażenie- mam dziecko z probówki? (napisałam tak bo większość naszego nieświadomego społeczeństwa właśnie tak to odbiera. Ja natomiast jestem gorącą zwolenniczką tej metody. Sama zamierzam w niej szukać ratunku)

Kajka78
bardzo mi przykro. 3 maj się jakoś:*

U mnie niestety tym razem sie nie udalo.
Dzisiejsza beta 17
Doktor powiedzial, ze to ciaza biochemiczna.
Kolejne podejscie w nowym cyklu - mam jeszcze 3 zamrozone zarodki.

kajka, ewa przykro mi dziewczyny, bardzo ;/ mimo tych przeciwnosci nie podlamujcie sie

lo matko dziewczyny, ale was na 13tego jest;) to bedzie szczesliwa 13tka ;) trzymam mocno kciuki

u mnie powolutku, piatek wiec ciesze sie ze juz weekend. Z tak wydetym brzuszyszkiem nie tak przyjemnie chodzic do pracy, ludzie juz zerkaja i szeptaja po katach czy nie jestem w ciazy.a to efekt lekkiej hyperki, ciaza dopiero 4.5 tyg. Po moich ostatnich przejsciach bacznie mnie obserwuja, och nie lubie tego ale coz zrobie, taka ludzka natura.mam niesamowite mdlosci i zgage od zeszlego czwartku. zdecydowanie wczesniej niz w poprzedniej ciazy ale mam nadzieje ze to dobry znak.
do usg zostalo jeszcze 13 dni. nerwy...

Witajcie Dziewczyny! Jestem tu nowa, zaglądam na fora, wtedy kiedy jestem po nieudanej próbie. Gratuluję wszystkim, którym się udało:happy2: Reszta, trzymać się!
Chociaż sama mam okropnego doła! Nie będę opisywać całej historii. W skrócie brak jajowodów, wycinana przegroda macicy 4-krotnie, 1x laparskopowo nacięta, 2x laparotomia, ale "odtworzyła się", więc potem 2x histeroskopowo dokończono dzieła (prawdopodobnie). Łącznie: 3 różne operacje, kilka krótkich zabiegów. 1x inseminacja zanim usunięto mi prawy jajowód, bo lewego już nie miałam, a potem 4x ICSI i 1x IMSI i klapa:no: Chociaż po raz pierwszy beta wyszła pozytywna, ale szybko spadła - wynik 05.12.
W styczniu czeka mnie kolejna histeroskopia, aby sprawdzić, czy faktycznie ta przegroda została wycięta, a potem transfer mrożaczków (o ile przetrwają).
Powoli zaczyna brakować mi sił....

kajka, ewa - ściskam Was mocno ...
aniołeczku nic takiego sobie nie pomyślałam. Uważam tylko, że chętnych zawsze będzie więcej niż potrzebujących i zawsze ktoś będzie czuł się pokrzywdzony. Takie życie ot co. Pozdrawiam
Agniecha75 - oj silna z Ciebie babka, tyle Kochana przeszłaś, że musisz być dalej silna. Nie możesz się teraz poddać. Jak tylko będziesz miała potrzebę wygaduj się na forum, zawsze jakieś wsparcie. Buziaki

reklama
kosik - czy masz jeszcze usg w sobote?
ja może bede miała transfer w poniedziałek tak sie szykuje.
a ty w nvium czy w inwimedzie?

Do góry