reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Witam Dziewczynki :)
może nie udzielam sie na forum tak często , ale systematycznie pdglądam :)
ja w przyszłym tygodniu mam transfer :)
mam do was takie pytanko odnośnie kwasu foliowego, oczywiscie zażywam w miare systematycznie ( czasami zapominam) ale do rzeczy...ja mam taki problem ze po kwasie foliowym mam metaliczny posmak w ustach jest to tak cholerne nieprzyjmne uczucie jakbym trzymała w buzi łyżeczkę i ja gryzła :( i jak dotknę czegos metalowego to mam dreszcze np. pisze piórem które jest metalowe-musiałam z niego zrezygnować , poręcze metalowe nie dotykam, o łyżeczkach, stuććach już nie wspomne. to ne jest że mam tak codziennie , bo są dni kiedy jest oki, ale np. 1 raz w tygodniu mam takie uczucie...myślałam czy to od foliku ale obserwuje siebie i raczej na 90 procent to to.sama juz nie wiem...da sie z tym żyć. Wy też tak macie ?
co do kościoła i in vitro każdy robi jak uważa, razem z meżem jesteśmy wierzący i praktykujący.
długo zastanawialiśmy się nad in vitro, rozmawialiśmy z księdzem (przyjaciel rodziny) ... i zdecydowalismy się ...:)
jestem na forum mniej wiecej od czerwca...matko jak to zleciało...niektóre z Was sa już okrąglutkie :) , niektóre powoli pęcznieją ...:) cholera ja też już chcę już być OKRĄGLUTKA
Pozdrawiam :)

reklama
SUPER Z Ciebie dziewczyna Asiu,ze dalas czasteczke siebie aby dac komus upragnione szczescie.SZACUNEK w 100% DLA TAKICH KOBIET. Jsli mozna opowiem w skrucie swoja sytuacje. W 2005 roku bylam w ciazy,ale poronilam nie wiadomo z jaka byla przyczyna.W 2006 wyjechalismy do UK, 2007 wyszlam za maz a 2008 dowiedzialam sie ze mam raka macicy ( swiat sie zawalil)po przejsciu tych wszszystkich chem-radi ale nic mi nie wycieli, na obecny czas jest okey.Rok temu dowiedzialam sie aby miec dziecko musze przejsc zaplodnienie in vitro( radosc nie do opisania)Dawczynia jajeczka miala byc moja siostra ktora sama ma 3 dzieci,ale pod koniec ubieglego roku oznajmila mi iz nie moze mi pomuc bo zaszla w ciaze ( i znow zawalil sie swiat)wiedziala ze licze bardzo bardzo...na nia:-(ale wiem czyja to sprezyna mojego szfagra(nie jest pomocnym czlowiekiem jesli chodzi o rodzine wlasnej zony) 11 styczniza mam spotkanie z e specjalista nie mam pojecia co mi powie czy bedzie jakas nadzieja aby mieli jajeczka? Pozdrawiam i DZIEKUJE ZE POMAGASZ PAROM.

lotna-mucha witaj w Naszym gronie-masz już komplet badań więc jest dobrze-teraz wizyta i ustalenie protokołu- bedzie dobrze-jesli coś chcesz wiedzieć pytaj smiało-możesz sobie też przygotować nurtujące Cie pytania na kartce i pytać na wizycie.
W ktrórej klinice podchodzisz?Novum?

milia ja prawdopodobnie mam endometrioze, tzn w karcie in vitro mam dokladnie wpisane- podejrzenie endometriozy. Mam nawet torbiel endometrialna. A czemu pytasz?
bo mysle jak wyglada in vitro u kobiet z endometrioza...czy mamy mniejsze, wieksze szanse na powodzenie...zastanawiam sie po prostu...

tu jest forum odnosnie endometriozy i nawet na nim jestem, ale jakos malo sie tam dziewczyny udzielaja...wiec jakos jestem tu no i oczywiscie na staraczkach, z ktorymi bylam od samego poczatku z nadzieja na naturalna ciaze...:-)

Hej myszka! No to trzymam kciuki żebyś już niedługo była okrąglutka:-D Jesteś już po punkcji???
Co do kwasu foliowego to ja nie mam nieczego podobnego, jak wcześniej już pisałam biore go od ok 3 lat i nie mam żadnych skutków ubocznych. Dziwne te Twoje objawy, może porozmawiaj o tym z lekarzem, bo to chyba nie jest normane.

Roxii ja mam transfer mrożaczków, w poniedziałek dowiem się dokładnie :-) mam nadzeje że dzieciaki przeżyją rozmrażanie ... a potem zostana z mną :-)
z tym metalicznym posmakiem to zapytam się lekarza

alaT co kto lubi:) no i co ma zlecone. Ja np nie potrzebowalam kompletu wiatmin, oprocz acidum folicum (rzeczywiscie 5mg-sorry:) biore tylko witaminy B6 i B12.

milia mi Pani doktor powiedziala, ze powinnam jak najszybciej zajsc w ciaze, to pomoze przy endo:) Na pewno jakies trudnosci sa, mysle ze z utrzymaniem ciazy bardziej niz z zajsciem, chociaz juz dobrze nie pamietam jak to bylo. Wiem tylko ze nie warto sie denerwowac, co ma byc to bedzie...tego przekonam sie jutro, jak widzisz mimo endo- zaszlam w ciaze, ale poki co w pecherzyku bylo pusto, jutro okaze sie, czy jednak dzidzia sie rozwinela.

reklama
lotna-mucha witaj:) Powodzenia :) Najgorsze jest czekanie na kolejne etapy, jak juz zaczniesz dzialac bedziesz szczesliwa,ze wreszcie mozesz zaczac co robic. 3mam kciuki!

Do góry