reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

milia ja prawdopodobnie mam endometrioze, tzn w karcie in vitro mam dokladnie wpisane- podejrzenie endometriozy. Mam nawet torbiel endometrialna. A czemu pytasz?

reklama
2 lata temu pisałam; że jestem po udanym crio; mam z niego półtoraroczna córeczkę i obecnie jestem w 11tc; ciąża też po crio; 11dpt miałam betę 192; 32dpt zobaczyłam i usłyszałam piękne serduszko. Gratuluję wszystkim którym się udało i życzę powodzenia tym; które są dopiero przed podejściem do procedusry.

Na rp wydawany jest kwac foliowy 5 mg i 15 mg.
Femibion,Prenatal,Centru Materna,Falvit mama, dostarczaja oprocz kw.foliowego rowniez witaminy i mineraly niezbedne do prawiodlowego rozwoju dziecka...
Ja osobiscie polecam suplementy wileowitaminowe.

Ostatnia edycja:
Co do kwasu foliowego to lekarze mówili mi, że najlepiej jest go barć conajmniej 3 miesiące przed planowana ciążą. Na każdej wizycie w klinice pytają sie mnie czy biorę kwas foliowy. Sam folik biorę juz bardzo długo ok 3 lat z przerwami:-p ale od października biorę specjalne witaminki dla kobiet w ciaży (które zawierają również kw. foliowy) i jest tam napisane że są one tez zalecane kobietom które planują ciążę:tak: Jest tam duuzo witaminek i już wspomniany kwas foliowy. Myslę że juz przed ciążą warto uzupełnić niedobory witamin w oranizmie żeby dzidzia miała dobre warunki do rozwoju:-)

Witam wszystkie przyszłe mamy:-)
Cieszę się ze udało mi się znaleźć to forum, bo już widzę ze będę miała w was wsparcie :-)
ja jestem totalnie poczatkujaca w temacie in vitro, trochę mnie zaskoczyło ze to moja jedyna szansa na dziecko, bo byłam dwa razy w ciąży, ale niestety pierwsza poronilam a druga była pozamaciczna :no: Po ogromnie bolesnym hsg okazało się ze mam niedrozne jajowody. Od października oswajalam się z ta myślą i pod koniec grudnia zdecydowałam się na pójście do kliniki.
dzisiaj mam komplet badań i wizytę wyznaczona na wtorek. Muszę się wam przyznać ze to wszystko mnie przeraża :-:)-( Nie wiem co mnie czeka i po prostu się boje :-(
Staram się być optymistką, wierze ze mi się uda, ale liczę na was, na wasze wsparcie.
Pozdrawiam serdecznie

lotna-mucha witaj!!:-):-) kurcze trochę nierozumiem jak możesz mieć niedrozne jajowody skoro udało Ci się naturalnuie zajśc w ciaze?? Jak to możliwe:eek:
Co do ivf jest to dość skomplikowany i żmudny proces, ale nie ma się czego bać. Dla mnie kiedyś ivf tez było czymś strasznym i nie potrafiłam dopuscić myśli że to będzie jedyna szansa na posiadanie własnego potomstwa. Niestety tak się stało, ale dziś patrze juz na to inaczej, cieszę się ze jest taka możliwość i ze medycyna tak się rozwineła i daje mi szanse na własne dziecko. Trzeba przejść swoje, ale nie taki diabeł straszny. Nie przjmój się kochana dasz radę tak jak my wszystkie:tak: Pomyśl ze dzieki ivf moze juz niedługo będziesz nosić fasoleczkę w brzuszku i tego Ci życzę:-)

reklama
kochane dostalam maila od tych siostr i poprosily tylko o adres, przesla mi ta tasiemke. tylko zastanawiam sie jak to wyglada finansowo czy sie za to placi czy nie? moze zapytac sie ich o to...hmmm...sama nie wiem

lotna mucha...witam serdecznie, ja tez niedawno dolaczylam do dziewczyn...znajdziesz tu na pewno duzo pomocy, odpowiedzi na pytania...dziewczyny sa super i bardzo wspieraja;-) tylko dzieki nim to wszystko nie wydaje sie takie straszne...ja tez dopiero zaczynam sie przygotowywac...wiec jestesmy na podobnym etapie...

Ostatnia edycja:
Do góry