Sylha, ja tez lubie trzymac reke na pulsie. Przy ostatnim podejsciu bardziej bylam wyluzowana i mialam pelne zaufanie do lekarzy.Maz mi powtarzal,ze lekarze wiedza co robia i mam przestac panikowac. Dzis mam wyrzuty,ze nie naciskalam na icsi i ze uwierzylam w to co mi lekarka mowila. Podczas wizyty z embriologiem zapyatm sie,czy oni faktyczne w ostatniej chwili moga zmienic decyzje i przejsc bezposrednio do icsi. Cos mnie sie wydaje,ze nie bo przeciez tutaj wymagaja do icsi badania na kariotyp.
reklama
sylha
mama bliźniakowa
Aga- no tak co klinika to inny zwyczaj, u nas po wszystkich badaniach hormonalnych (M też miał wszystkie w normie) nie kazali nic więcej robić, poza tym embriolog mi powiedziała, że te 4 które się nie zapłodniły były wadliwe dlatego się nie rozwijały, dlatego oni czekają głównie na 3 dobę, bo w tedy facet wkracza do akcji i jeżeli z kolei plemnik jest "wadliwy" to przestaje się zarodek dalej rozwijać, ach nie wiem
. Ja wierzę, że będzie dobrze, moja koleżanka też miała zarodek, który był cofnięty o dobę i malutka jest zdrowa jak rybka!!!!Będzie dobrze!!!!!!!!

lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
ewelina - nie dostalam priv od Ciebie ale to nic. ucieszylas mnie jak nie wiem. warto bylo poczekac z ta ostatnia parka do crio i prosze bardzo. informuj na biezaco co i jak. bede sledziec
sylha - naciecie otoczki statystycznie w niektorych kliniach daje lepsze rezultaty, w niektorych odwrotnie. warto robic hatching jak wczesniej ivf zawiodlo albo jak otoczka jest faktycznie gruba. zwiekszenie szansy tutaj zalezy od przyczyny niepowodzen
co do zarodkow to jesli na poczatku sie zarodek wolno rozwija to on moze jeszce podskoczyc. wazne zeby sie nie zatrzymal w rozwoju bo wtedy to obumrze
kosik - gratuluje dziewuszki. choc troche wczesnie ci powiedzili o plci i sie jeszcze moze zmienic bo na tym etapie to nie jest pewne rozpoznanie
sylha - naciecie otoczki statystycznie w niektorych kliniach daje lepsze rezultaty, w niektorych odwrotnie. warto robic hatching jak wczesniej ivf zawiodlo albo jak otoczka jest faktycznie gruba. zwiekszenie szansy tutaj zalezy od przyczyny niepowodzen
co do zarodkow to jesli na poczatku sie zarodek wolno rozwija to on moze jeszce podskoczyc. wazne zeby sie nie zatrzymal w rozwoju bo wtedy to obumrze
kosik - gratuluje dziewuszki. choc troche wczesnie ci powiedzili o plci i sie jeszcze moze zmienic bo na tym etapie to nie jest pewne rozpoznanie
sylha
mama bliźniakowa
Lolitka- wiem, wiem, dlatego jutro będziemy wiedzieć na 100% czy trzeba, czy nie u mnie tylko ze względu na grubość otoczki- zobaczymy, mam nadzieję, że rano mi gin nie będzie dzwonił
!!!!!Raczej nie mam zamiaru czekać na jego telefon

Syha, zazdroszze Ci tego wspanialego kontaktu z embriologiem. Wszystko ladnie Ci wytlumaczyli. Mnie pierwszego dnia jak dowiedzielismy sie ,ze jest tylko jeden zaplodniony i bardzo slaby bylismy tak zaskoczeni,ze nie wiedzielismy o co pytac a embriolog sam z siebie nic nie mowil. Do dzis nie umieja nam wyjasnic co jest przyczyna tak kiebskiego rezultatu. Gdzies wlasnie wyczytalam,ze wada genetyczna moze byc tego rzyczyna, bo wedlog lekarzy ilosc i jakosc plemnikow byla wystarczajaca.
Czesc dziewuszki, ja wlasnie z kliniki wrucialam, na dzis mialam wlasciwie zaplanowana bete, czekam na tel. od nich, maja zadzwonic i powiedziec co dlalej, wczoraj napieorzal mnie tak brzuch jak nigdy
zaczelam plamic ale to chyba nie@ jeszcze... ciekawa jestem ile teraz bede musiala czekac crio, moze ktoras wie?
A jak czuja sie nasze ciezaroweczki?
sylha - ty to pewnie warjujesz
A jak czuja sie nasze ciezaroweczki?
sylha - ty to pewnie warjujesz
palu_nr1
Fanka BB :)
ala kiedy masz wyniki bety? a ta pierwsza bete odebralas??
lolitka200 mnie jak sie przemecze bola plecy chociaz wysoka nie jestem i w sumie dlatego chce plywac
sylha trzymam &&& za transfer
sakmi1 super betka chyba ten naciety babelek Ci sie przyjal z tych trzech
)
joweg moze przy tych Twoich mrozakach warto naciac?
Ewelina125 gratulacje
))))
Roxii o ktorej masz wynik bety?
lolitka200 mnie jak sie przemecze bola plecy chociaz wysoka nie jestem i w sumie dlatego chce plywac
sylha trzymam &&& za transfer
sakmi1 super betka chyba ten naciety babelek Ci sie przyjal z tych trzech
joweg moze przy tych Twoich mrozakach warto naciac?
Ewelina125 gratulacje
Roxii o ktorej masz wynik bety?
sylha
mama bliźniakowa
Agapl- moja koleżanka miała tak, że w 3dobie 8 zarodków stanęło i transferu niestety nie było
, dlatego ja też sama panikowałam o tą 3 dobę
, choć wiadomo nadal jestem niespokojna...Też jej lekarze nie potrafili wytłumaczyć dlaczego, choć mieli badania genetyczne porobione...Mi natomiast embriolog również powiedziała, że też się może taka okoliczność przydarzyć i oni tez już mieli takie przypadki co prawda nie wiele ale mieli, echh wszystko to też jedna wielka loteria.....

reklama
Podziel się: