reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Hola, na mnie też możesz zawsze liczyć z "zasadzeniem kopów":-D I teraz wysyłam Ci jednego na lepszą motywację. Na razie wirtualnego, ale kto wie, jak motywacja Ci spadnie. Miejmy nadzieję, że nie:-D

reklama
JoM - czekam na poprawe kobito. sie nie dawaj.... wiem ze ciezko.... Moj niuniek a jak - duzy. jest bardzo dlugi:) i juz zeby mu wychodza. szczerbak z niego. i zaczyna juz jesc zupki. tez przez to bedziesz przechodzila:)

hola
- a no jestem wielka. 181cm zywej wagi ;)))))
proponuje ci zebys se ten encorton brala i clexane tez. immunologia to powazna sprawa i niemal nie do zbadania. takie powierzchowne badania malo wykryja o ile wogole wykryja. mozna miec problem z krzepliwoscia choc nic badanie moze nie wykazac. ja se na wlasna reke wzielam oba leki bo lekarze czesto nie chca przepisywac. a ja uwazam ze trzeba do tego testu chociaz pobrac jak sie 2 czy 3 razy nie udaje. ja w udanym podejsciu wzielam clexane po raz pierwszy, i zajelam sie tarczyca ktorej nikt mi nie chcial leczyc bo wyniki niby w normie ( a gowno bylo nie w normie). sie sama podleczylam i mysle ze w duzym stopniu to mialo wplyw na powodzenie - choc nigdy nie wiadomo do konca. teraz jak bede podchodzic to tez se bede oba leki podawac. encorton juz se kupilam. pozniej clexane dokupie

elala - nawet w polsce czesto nie robia immunologii. ja mieszkam tez za granica i osttanie 2 podejscia robilam w polsce i tez sama musialam sie podleczyc....trza byc sternikiem wlasnego statku bo konowalow nie brakuje

Ostatnia edycja:
hola - no tsh mialam 3.2... a to za duzo jak dla starajacych (choc dla ogolu spoleczenstwa jest to ok wartosc). i przez to mialam tex ft4 w niskich wartosciach (ale znowu - norma dla ogolu). wiec se leki wzielam, tsh zbilam przed podejsciem i bylo cacy. niby nie mam niedoczynnosci tarczycy w doslownym tego slowa znaczeniu, ale wyniki sa zle jesli mowimy o staraniach

sen
- ja se nie zaszkodzilam i nie zaszkodze:) ja se stymulacje do ivf tez sama prowadzilam (czytaj: sama dawkowalam, inne dawki niz lekarz stosowalam). a ostatnie podejscie to juz szukalam lekarza ktory po prostu zrobi mi to co chcialam i jakimi lekami: napisalam jaki chce miec protokol, z jakimi lekami, jaka stymulacje i czy sie zgadza na to czy nie bo inaczej ide gdzie indziej szukac. i sie zgodzil..... cala ciaze tez se sama leki dobieralam....

Ostatnia edycja:
lolitka zazdroszczę ci odwagi no i wiedzy. musisz ją mieć skoro wszystko poszło ok. masz jakieś wykształcenie w tym kierunku?
kurcze to clexane jest cholernie drogie a mój gin wali wszystkie leki na 100 % bo podobno jest ju sprawdzany że za dużo wypisał na zniżki:cool:. fraxiparine jednak tańsza a działanie takie samo może gin pozostanie przy niej.

Hola: na necie mozna wsio kupic za polowe ceny. A wyksztalcenia medycznego nie mam. To raczej wynik samoksztalcenia ostatnich 4 lat, siedzenia w literaturze medycznej itd (to moje hobby)

Co do clexane to jasne mozna zastapic fragminem. Ten sam lek

Niuska - tak mi przykro
unhappy.gif
wiem jak Ci teraz musi być ciężko, słowa tu mało pomogą .... ale uwierz - niedługo się uda, ja jestem tak pełna wiary, że musi się niedługo nam wszystkim poszczęścić :-)

niedawno wróciłam z moimi bąbelkami, testowanie mam 22go .... dziękuje wszystkim za słowa otuchy i kciuki

co do clexane - doktor powiedział, że jakiś czas temu zmienili przepisy i mają zakaz wydawania go na ryczałt, jeśli jest jakiekolwiek zagrożenie dla kobiety odnośnie ciąży

reklama
Do góry