reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Gotadora, nie zastanawiałam się jeszcze nad kliniką.
Czytałam opinie o Bocianie i Artmedice i obie mają dobre. No Bocian ciut lepsze.

KrolowaFal, to znaczy Marcysiowa (chyba się nie przestawię na Twój nowy login:-D), co to znaczy, że Twój lekarz niezbyt pochlebnie wypowiadał się o Invimedzie? Mówił coś konkretnego?

reklama
Aduś dziękuje, ja piłam zioła Ojca Sroki, ale u mnie jajeczka zawsze były ok, moje amh było 4.5 . jeden jajnik mam mizerny, bo kiedyś go poturbowali ( ocalili 8mm przy operacji gdy miałam 21 lat- miałam conajmniej 8 cysts zrośniętych w jedną całość, te cysty to podobno zrobiły się w okresie dojrzewania z powodu takiego,że jak byłam dzieckiem miałam źle zrobioną operację na wyrostek ( w sumie to chyba 3 miałam), który się rozlał, doktor stwierdził,że z dziecka nic nie będzie i nie zaszył mi jelita, ja się uparłam i jestem, no ale to nie na temat...) , tak sobie myślę,że trochę to ja już od dawna miałam pod górkę
realmad2.gif
.... i tak, chyba spróbuje teraz w Invikcie

Właśnie oglądami wiadomości i mówią o dofinansowaniu in vitro ale ... samego zabiegu. A to przecież leki pochłaniają najwięcej pieniążków :wściekła/y: Jak dla mnie to żadna pomoc :no:

Elala, podwójne gratulacje! Coraz więcej bliźniaków się pojawia :-) Super, czas zapełnić niż demograficzny :-)

Godatora, przykro mi. Nie poddawaj się i walcz o szczeście. Jak widać po naszych dziewczynach z forum, walka o dzieciątko przynosi prędzej czy później sukces.

Sluchajcie z tą refundacją to mylse że i tak duzy postęp! trzy próby zaplodnienia nawet bez leków nawet to jest sukcesem jesli chodzi o postep w tej sparwie.. Uwazam ze jak na nasz 'zacofany' w tych sprawach kraj z swaitopodlądem z czasow średniowiecza to ogromny postęp.. brawo Tusk! dobre i to.. martwi mnie jednak to ze klucą się o mrozenie zarodkow..co oznaczalo by kazdorazowe stymulacje! a to jeszcze bardziej wyniszcza oragnizm!! oczywiscie o to klocą sie tępaki z PISu koledzy naszej wczorajszej sabotazystki Katoliczki z forum..wystrzelic ich w kosmos ale bez spadochronu jaki miał Felix :wściekła/y:
Kurcze ja caly czas mysle czy nie wyklucic sie o krotki protokół :( pojde chyba do prof. przy najblizszej miesiączce moze on jeszcze zweryfikuje plan mojego nowego doktora..

Dziewczyny wydaje mi się, że Invimed w Gdyni ma słabych embriologów 2 bardzo młode dziewczyny ok 30 lat i słabe laboratorium. Pewna dziewczyna, którą poznałam podczas punkcji mówiła, że jedna laska jechała na samą punkcję do INVIMEDU w Warszawie bo ponoć mają dobrych embriologów i porządny sprzęt, jakieś mega powiększające plemniki itp. Dostała zarodki i sama je przetransportowała, w Gdyni miała transfer. Dzisiaj jest w ciąży.

Gotadora - te zioła nr 1 są głównie na zrosty ..będe mieć histero to się okaże czy mam te zrosty ale mysle ze po moich przejsciach to bardzo prawdopodobne :( a jutro do wampirów na pobranie do badań immuno... :(

reklama
Do góry