reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Lawendowy Sen te tabletki to nie są zbyt tanie, ciekawe czy skuteczne, fajnie Wam z tym drugim zaleceniem ...ja to mam męża przez telefon :-( teraz to nawet interentu nie ma :-( i w ogóle zajęty bardzo :-( dwa domy buduje, kurcze tylko nie dla nas :-( ... ale już niedługo przyjedzie :-)

No niestety, tanie nie są. Ale jak trzeba brać, to trzeba.
Ja sobie nie wyobrażam, jakby mojego męża miałoby nie być na miejscu.
Na początku znajomości widywaliśmy się co dwa tygodnie i kursowaliśmy na trasie Warszawa-Gdańsk. Aż w końcu musiał przeprowadzić się do Gdańska, bo ja nie lubię Warszawy:-D
Gotadora, pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale chyba musi być Ci ciężko. Szczególnie wieczorami jesienno-zimowymi.

reklama
Dziewczyny gratuluje tym co się udało.
Retinolda trzymaj się, wiem przez co przechodzisz, też doświadczyłam poronienia.

Mam do Was pytanie:
Oto moje wyniki w 3 d.c.
TSH 1,3767 norma 0,350-4,9400
E2 29 norma FAZA FOLIKULARNA 21-251
FSH 5,92 norma FAZA FOLIKULARNA 3,03-8,08
LH 6,94 norma FAZA FOLIKULARNA 2,39-6,6
PROLAKTYNA 11,02 norma 5,18-26,53
P/C ANTY TPO 0,11 norma 0,00-5,61
INSULINA 9,5 norma 8,00-25,00

I tu moje pytanie czy podwyższone LH może mieć wpływ na stymulację, czy jeszcze coś z wyników mam złe?

No właśnie podczas transferu nie miałam żadnego usg.
Dlatego mnie dziwi co piszecie.... Wychodzi na to że faktycznie każda klinika ma 'swoje' metody i podejście...
W dniu transferu dostałam zastrzyk z nospy na rozluźnienie i po ok 30-40 min był transfer. Bez usg.

Różyczka - to jak Ci niby robili transfer? Przecież jak lekarz podaje zarodek to nie rzuca go w ciemno do macicy i gdzie wpadnie, tylko po brzuchu usg robią ( nie mówimy o usg dopochwowym) i podglądają na ekranie jak ułożyć zarodek. To u Ciebie nie patrzyli się na ekranie jak zakładają? Tylko wrzucili? Czy jak?

Lawendowy Sen gdy się poznaliśmy ja byłam w PL ( ale po 8 letniej nieobecności w naszym kraju) a on w UK ( już wtedy mówił,że jest tu 10 lat i co roku tak gada) i od razu zadecydowaliśmy,że będziemy razem ... miałobyć nie ważne gdzie, ważne aby być szczęśliwym , ale niestety projekt za projektem, pieniądze potrzebne, nie wiedzieliśmy,że będziemy musieli się starać o dzidzię w ten sposób, ale dla dzidzi trzeba wszystko znieść, a ja przynajmniej tutaj troszkę remontów pilnuje, no i zrobiłam sobie salon-sklep :-) i próbuje odnaleźć się w polskiej rzeczywistości, smutno tym bardziej,że rodzina i znajomi ponad 100 km dalej

A u mnie odnośnie formy IVF decyduje embriolog ( a nie tylko lekarz prowadzący). Na razie zapłaciłam za normalne IVF, a resztę lekarz mi powiedział, że czy dodatkowo ICSI czy coś innego jeszcze to embriolog. W końcu on dba o zarodeczki, a poza tym ma dostęp do wyników pacjentów na pewno, bo system komputerowy mają. Jak przyszłam po punkcji to już wiedziałam ile mój emek oddał nasienia w mln policzone ( taką informację dostałam od doktora).

reklama
Gotadora - świetnie rozumiem temat męża na telefon. Niestety przez parę lat tak miałam ( cosik około 6). No i wizyty co jakiś czas. Niestety rzadziej niż na miesiąc, ale jak już to na jakiś konkretniejszy czas ( parę tygodni chociaż).

Do góry