reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Lawendowy - a Ty na bezsenność cierpisz ?? :-D
Pytałaś co u nas - przygotowania na Maluchy trwają, w sumie większość rzeczy już mamy - albo są wybrane i czekam na odpowiedni czas/pogodę/finanse żeby je zamówić. Termin mam na początek lipca - ale z uwagi na to że to bliźniaki rozrabiaki - nastawiam się na czerwiec - mam nadzieję na drugą połowę :)
Trzymam w takim razie za Was kciuki żeby się udało :-) Za dużą ilość ładnych komórek jajowych a później śliczne i mocne zarodki - no i mega wielką betę oczywiście :)
Pozdrawiam ciepło :-)

Różyczko
, wczoraj miała miejsce bezsenność w Gdańsku:-)
A tak serio, ja zawsze byłam nocnym markiem. Uwielbiam siedzieć po nocach. I nawet wczoraj popełniłam jajo-karczoch.

Bardzo Ci dziękuję za życzonka :-)

Będę trzymała za Was kciuki, za szczęśliwe rozwiązanie :-)
No i wpadaj tutaj na nas.

reklama
Jogo dodałam Ciebie
Martka i TeQuila dodane, proszę mi ich nie usuwać!!!

20 marzec
Mayyka83- udany transferek
20 marzec Jogo- udany transferek
21 marzec
Milagors - podgladamy zdrowego maluszka
21 marzec Darii - wizyta przed owocna stymulacja
21 marzec Ann84 wysoka beta!
21 marzec Molla - udany transfer
22 marzec Malinuś podglądanko przed udanym crio!
22 marzec--lkasia--podglądanko pęcherzyków:)
25 marzec Sylwia1985 histeroskopia
25 marzec Roxii (11 dpt) wysoka beta!
27 marzec Asia_77 ​wizyta przed owocną stymulacją
28 marzec masia123 - wizyta przed owocną stymulacją
Marzec Kamryn owocna stymulacja
Marzec Aneszka81
owocna stymulacja
Marzec Darii
owocna stymulacja
kwiecień Asia_77 ​owocna stymulacja
kwiecień Martka udane crio
kwiecień
TeQuila udane crio

kwiecień
Dagnes przygotowania do owocnej stymulacji
kwiecień Malinuś
udane crio
Marzec/kwiecień Fusun -
owocna stymulacja
18 kwiecien - Agapl -
podgladamy zdrowego maluszka
Sierpień/Wrzesień -
Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków

Ostatnia edycja:
Ja bym jeszcze nieśmiało chciała wrócić do ostatniej propozycji TeQuili odnośnie spotkania? Czy sprawa jest aktualna? Czy ktoś miałby jakąś konkretną propozycję odnośnie daty i miejsca? :eek:

Witam Was Dziewuszki,

Molla, trzymam nadal mocno kciuki za Ciebie i bobaski na szkielku. A Twoj "plemniczek" ,tak jak pisalam,ze wybudzi sie ze snu zimowego, tak tez sie wybudzil. ;-)Fantastycznie. Fakt,ze mysli o duzej gromatce dzieci z Toba swiatczy tylko o tym,ze teraz bedzie juz tylko lepiej i szczesliwiej :-)

Madzialenak, ciesze sie ,ze maly Sebastianek rosnie jak na drozdzach :-) ,niech przyniesie mamie i tacie duzo radosci :-)

Asia,
nie martw sie slowami kolezanki. Tak mowia tylko Ci , ktorzy pozwalaja na to, by kosciol wypral ich umusly. To sa ludzie, ktorymi kosciol manipuluje, ktorzy nie potrafia sami spojrzec na problem z innej strony.Znam osobe bardzo wierzaca i jest jak najbardziej za in vitro. Sama jestem katoliczka moze niepraktykujaca ale nia jestem i zawsze sadzilam ,ze in vitro to dar dany od Boga lekarzom, by mogli w obecnych czasach, gdzie istnienie czlowieka jest zagrozone temu zaradzic.Nie moge sluchac jak ktos mowi,ze bezplodnosc dotyczy tylko kobiet, ktore zdecydowaly sie na macierzynstwo zbyt pozno lub ,ze prowadzily rozpustny styl zycia. Ci ludzie nie rozumieja sedna problemu. Sama podczas jedenj z pierwszych wizyt bylam zaskoczaona jak wiele jest mmlodych par przesiadujacych w poczekalni. Z czasem dowiedzialam sie jak wiele jest mezczyzn w tym bardzo mlodych , ktorzy sa bezplodni. Gdzie jest przyczyna??? Przyczyna tkwi w zatruwaniu przez czlowieka srodowiska. Przeciez, to co my wdychamy i jemy , to jedna wielka tablica mendelejewa.Najwazniejsza w obecnych czasach jest szybka i tania produkcja. Zdrowie czlowieka sie nie liczy a rzady zezwalaja na takie powolne wytruwanie istoty ludzkiej zapewniajac ,ze taka czy inna substancja w tak malej ilosci jest bezpieczna. Dobrze,ale jak ja zjem to troche w jablku i to troche w salacie, gruszce to sila rzeczy, jego ilosc sie zwiekrzy i juz bedzie grozne dla organizmu.
Z tego tez wzgledu uwazam,ze swietym obowiazkiem rzadu jest finansowanie in vitro, bo to z ich winny tak bardzo szerzy sie bezplodnosc.
Dodam jeszcze,ze bardzo przykre jest to co zrobila Twoja mama i to na dodatek w dniu I Komuni Swietej. Mogla poczekac na bardziej odpwiedni moment. Na takie zjednanie sie z rzeczywistocia trzeba dziecko przygotowac a nie doprowadzic do tego, by spadlo na niego jak grom z jasnego nieba. Na dodatek wypowiedziala wiele smutnych i bolacych slow. Jestem jednak przekonana ,ze to co czulas pozniej do niej nie mialo wplywu na Twoje obecne problemy z zajsciem w ciaze.

Oj ale sie rozpisalam, ale to chyba dlatego,ze wracam do zywych. :-)Mdlosci juz mi coraz mniej dokuczaja.

reklama
Do góry