reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

nika85
o tez myslalam o salve powiedz mi jakie tam jedst podejscie do pacjenta bo spotkalam rozne opinie wiecej tych zlych dlatego wybralam gamete!
ile mialas tam podejsc czym cie stymulowali>?

reklama
szczerze mówiąc to cięzko mi powiedzieć niby jest ok, podchodzę tam tylko dlatego , że polecił mi to mój lekarz ginekolog, a do niego jeszcze mam jakieś zaufanie, jak będę po to może będę mogła więcej powiedzieć. To moje drugie podejście, ale pierwsze było w Invimed w Warszawie, niestety nieudane. Stymulowana byłam gonalem 150, merianalem i fostimonem.

ONA232- ja mam AMH 1.4 i miałam 13 pęcherzyków a pobrano mi tylko 5 komórek z czego 2 były dojrzałe a 3 niedojrzałe. Z tych dojrzałych jedna się zapłodniła, a 3 dali do dojrzewania i 3 zapłodniono z czego 1 obumarł. w rezultacie miałam 3 zarodki z 2 transfer a jeden zamrożony. też byłam stymulowana na długim protokole i 225 menopuru

nika85
rozumiem wiesz ja tam bylam tez na konsultacji ale tak jakos poszlam wkoncu do gamety!
nie wiem czy zle dobrze okaze sie za tydzien heeh:)
buziulek
to jak na swoje amh tez mialas malo ja tez mialam 13 tylko ze mi pobrano 5 w tym 4 dobre
wiec juz sama nie wiem jak to jest

Ona ja byłam pacjentką prof R z Gamety. Przestymulował mnie, moje AMH 0,4, miałam dawkę 2-5 dc 225 menopuru a później zwiększono do 400 jm i dołączono puregon. Pobrano 5 pęcherzyków, 2 przedojrzałe, jeden niedojrzały, dwa sie zapłodniły, jeden podany w 4 dobie, szerg niedociągnieć ze strony prof, podanie tylko duphastonu 3*1 po ivf :zawstydzona/y:

Dziewczyny czy którejś z Was na skutek stymulacji zrobiła się torbiel endo na jajniku? Jestem załamana swoja sytuacją, staram się nie myśleć negatywnie ale przeraża mnie myśl o laparo, utrata jajnika czy zmniejszenie i tak skrajnie obniżonej rezwy komorek:zawstydzona/y: Jutro przed 9 mam dzwonić do Antrum do dr H, chciałabym iść do niego na konsultację. Bo nie pójde się kroić na podstawie opini jednego lekarza a jeśli będzie to konieczne to muszę znależć dobrego specjalistę a to łatwe nie jest, torbiel miała 5 cm, od czw będe brala luteinę 50 2*2 dopochwowo, 4 czerwca mam wizytę u zwyklego gina, bo chce się przygotować, za 4 tyg wizyta u dr M w Gyncetrum. Sama nie wiem co moge zrobić, w środę zrobię AMH i marker CA125

Fusun i inne dziewczyny, bardzo mocno obciąża stymulacje jesli chodzi o raka??
sama jestem w grupie ryzyka :/

gotadora
w kazdym po jednym ?? dlaczego tak zmienialas kliniki jesli moge wiedziec?>

ona najpierw był Invimed, jedna stymulacja trzy transfery, dużo łez, brak jakichkolwiek wskazówek ze strony doktora, brak badań, nawet polecenia jakichkolwiek witamin, jednak po fakcie wiem,że mogłobyć inaczej. W dniu ostatniej bety po crio mąż postawił mnie na nogi przez telefon, bo jest daleko i kazał szukać innej kliniki ... to tu na forum poznałam opinie i dzięki nim wybrałam Invictę, zdecydowaliśmy się na badania genetyczne zarodków, no i ja przeszłam również wiele badań, mąż również, choć mniej, chcieliśmy mieć jaknajwiększą szansę powodzenia, bo szczególnie mi zostało już mało czasu na kolejne próby ( wiek) - no i udało się za pierwszym razem w Invicta. Mogę dodać,że nasze wyniki były dobre a jednak z tylu maluszków tylko 4 przeszły badania. Jest też kolejny plus, że mieliśmy zrobione te badania - mam o wiele mniej stresu, że coś niedobrego może się stać, nie że nie martwie się w ogóle, ale jestem bardziej spokojna.

reklama
Do góry