reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kubuś 28 tc+2, 770 g

reklama
wrócilismy przed chwilką ze szpitala. Kubuś waży 2130, infant stoi wyłączony w kąciku, a mój Skarbuś cały czas oddycha beż wspomagania. Cały czas ma monitorowane serduszko, ale lekarze są zadowoleni, bo sytuacja sie ustabilizowała.Zawieźlismy dzisiaj pierwsze ubranka , ale nie trafłam z rozmiarem. W sklepie wydawały mi się takie maleńkie a jak przyłożyłam do Niunia to się okazało, że w jednym body zmiesci sie dwóch Kubusiów, ale co tam... Najważniejsze, że wszystko jest ok i mam nadzieję, że teraz to już pójdzie z górki

Kubulek drugą dobę oddycha bez wspomagania:-) Serduszko coraz lepiej, chociaż cały czas jest monitorowany. A ja wpadłam w szał zakupowy i chyba w koncu muszę sie wziąć za dokończenie pracy dyplomowej, bo do tej pory nie miałam głowy do pisania:-)

Sylwetka, ja też myslałam, że jak kupie Małej rozmiar 44,to będzie dobrze,a okazało się,że za duże. No ale moja Niunia miała ledwie 2 kg przy wypisie. Nie kupuj za wiele ubranek, bo synus szybko wyrośnie. Fajnie, że Kubuś tak idzie do przodu!

ja zaczęłam od 50, w sklepie wydawały sie takie malutkie te ubranka. A w szpitalu przykryłam Kropka od nosa po pięty. Więc zamówiłam kilka ciuszków na 44, bo wg metek to do wagi 2700 mozna zakladać.

Super Kubusiu :tak::tak::tak: rośnij szybko :-)
Sylwetka , jak sobie pomyslę, ze moje dziecko rok temu nosiło ten sam rozmiar body co teraz to sama sobie nie wierzę :-D mam nadzieję, ze Kubuś jak na faceta przystało będzie lepiej zbudowany ;-) a Ty ani się obejrzysz a będziesz wymieniać garderobę na coraz to nowszą :-)

trzecia doba bez wspomagania infantem:-) Serduszko galopuje tylko kiedy Kubuś budzi się głodny i głosno domaga sie jedzenia. no i za nami pierwsze próby picia z buteleczki, na razie jeszcze troche brakuje koordynacji ssania z połykaniem i oddechem, ale Mały szybciutko sie uczy:-)

reklama
Do góry