reklama

kuchnia Malucha

A mnie wczoraj podkorcilo, zeby sprobowac dac cos malemu z butelki. Dostal wode i.... mial swietna zabawe, bo smoczek potraktowal jak gryzak. Zul go i zul, zamiast ssac a jak cos mu do buzi wreszcie skapnelo to wyplul. I tak skonczylam przygode ze smoczkiem i butla.

reklama
Maja Inna ma rację. dziecko głodne wszystko zje. tylko szkoda aż tak przegładzać malucha skoro masz pokarm. ale wiem to po Lili. raz jeden dałam jej mleko modyfikowane jak miałam problem z pokarmem i wszystkiego dosyć to rzuciła się na mleko i w ciągu 5 min. opędzlowała 100ml.ale jak potem dawałam jej po piersi /najpierw pierś a potem miało być mleko mod./to już nie chciała i krzywiła się że ho, ho. widocznie nie była na tyle głodna...już kiedyś to pisałam ale jak pilnowałam pewną dziewczynkę trzymiesięczną której mama poszła do pracy /a karmiła piersią/to mała najpierw zjadała po 20, 30ml mleka modyfikowanego, strasznie pluła ale potem się przestawiła. trwało to kilka dni...

No a u nas kaszka jabłkowa 'a fe fuj' :baffled: , jedyna fajna sprawa - dla Oliwii oczywiście - że można było sobie tak fajnie popluć we wszystkie strony :laugh2: :-D .Próbowałam też dać Małej troszkę banana ze słoiczka - takiej niezadowolonej to mojej córci jeszcze nigdy nie widziałam ;-) .No i chyba sama tego banana będę jadła :happy: , dobrze,że jako tako smakuje ;-) .No i jak tak dalej pójdzie to Oliwka będzie jak pomarańcza wyglądać, bo tylko marchewka, marchewka z jabłkiem, znowu marchewka...:eek:

u mnie nie było problemu z butlą...jakoś zawsze dostawała kiedy była głodna i bardzo ładnie ssała więc napewno nie obawiam się przejścia z cyca na modyfikowane...

Inna, Paula też tylko marcheweczke je i jabłuszko i narazie będzie dostawać tylko to...może po 5 miesiącu spróbujemy coś nowego...może wtedy jakąś kaszke...narazie sytuacja wróciła do normy i Paulinka polubiała cycusia:tak:

Ja dziś próbowałam Oli pierwszy raz dać mleko z butli. Najpierw był cyc a butli już nie chciała :baffled:.
Mojej koleżanki córcia nie chciała butli (podobnie jak i smoczka) więc dodatkowo do cyca wprowadziła jej kaszki, ładnie je z łyżeczki.

Dzieki dziewczyny za podpowiedzi :-)

powiem wam ze zrobilo sie u nas tez troszke smutno bo bylam dzis na kontroli i okazalo sie ze moja mala za malo przybiera wazy teraz 6g i wieczorkiem mam jej podawac mleko modyfikowane wiem ze NAN podobn jest bardzo dobre tylko nie chce malej przyzwyczajac do mleka ktorego nie zawsze bede mogla kupic:-(
wiec dzis sprobowalam znowu dac jej wieczorem i nie chciala ssac 2godz sie meczylismy na zmiane z mezem i nic ale buziulke otwierala i byla bardzo glodna wiec dalam jej z kubeczka i normalnie pila jak dorosla osoba od razu sie uspokoila to byl dla mnie szok ze takie male dziecko moze tak pic ale dla bezpieczenstwa zaczelam podawac jej z lyzeczki i poszlo nam szybciutko, dzis u lekarz doradzono mi ze z kubeczka niekapka pojdzie glatko :tak:

wczoraj dziwilam sie jak pieknie Kasi coreczka pila z kubeczka niekapka a dzis moja corka tez pije z kubeczka szok:-)
wiec zjadla 60mil z butelki i z piesi i zasnela i spi bardzo spokojnie mam nadzieje ze do rana tak pieknie bedzie spac:-)

przepraszam ze sie tak rozpisalam:-( mam nadzieje ze mi darujecie:tak:

Maju...no cóż, na pocieszenie napiszę Ci że mój Lilek też waży coś ok. 6kg /ważenie tydziń temu/, czyli w niecałe 1,5 m-ąca przybrała 500gr.to też mało i w dodatku teraz jest chorutka i bardzo mało zjada, dziś to dopiero podjadła o 15.00 ale też nie za wiele.usypiała przy cycku i musiałam co chwila jej przypominać. trwało to jakieś 10 min. aż usnęła na dobre...a jak mąż był u dr z Lilą to ta stwierdziła że mój kurczaczek wygląda dosć dorosło jak na swoje 4,5 miesiąca:confused::confused::confused:

anii- i badz tu madrym co lekarz to opinia:confused: , w kazdym razie my zaczelismy uzywac niekapka i to dziala mala swietnie i latwo z niego pije a myslalam ze to nie mozliwe mam nadzieje ze teraz przytyje :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry