reklama

kuchnia Malucha

Pajola - hahahhahhah och te kupki ja pamietam ze tez po pierwszej dawce marchewki mala zrobila duuuuza kupke

u nas kolejny dzien zwyciezki 90mil z butelki bez mojego mleka zobaczymy ta noc

ja juz wpadlam w pewien rytm z tymi papkami
o 12 zawsze warzywa, albo kurczak z warzywami a o 16.00 samo jabuszko, bo jak dawalam jej papki raz dziennie o 12 czyli przemiennie albo warzywa albo owocke to ciezko bylo jej zrobic kupke a teraz jak mamy rownowage jest super zawsze jest normalna kupka a nie wymeczona:cool2:
mi najbardziej smakuja papki z hippa mamy w sumie jeszcze cow and gate i organik i heinz ale z hippa sa najlepsze az mi smakuja:-D , a Marta jak widzi ze podchodze do niej z lyzeczka to az trzesie z radosci hahahha
pozdrawiam

reklama
Nineczka marchewka działa zapierająco na 100% przynajmniej u mojego dziecka, bo jak zaczęłam mu ją podawać to przez 3 dni nie mógł zrobić kupy,a nigdy wcześniej nie miał takich problemów:szok: więc teraz marcheweczka jest odstawiona.

Cynamonka a czy Twój Kubuś nie płacze coś ostatnio bardziej, bo ja cały czas dawałam tylko pierś i mój Mateusz stał się niespokojny, nie wiedziałam o co chodzi i akurat poszłam na szczepienie do lekarza i jak go zważyli to się okazało że za mało przybiera na wadze w porównaniu z wynikami wcześniejszymi i dlatego go dokarmiam. A mleka miałam baaardzo dużo. Więc może jak się częściej domaga to też jest głodny. Ja na razie daje cały czas mleko z kleikiem bo mały ma biegunkę i nie wiadomo od czego, zobaczymy czy po tym bardziej przytyje. Ale mimo to w nocy budzi się 2 razy na amciu :-)

Odpukac ja juz nie pamietam kiedy Kuba ostatnio plakal. No wylaczajac wyjscie na spacer, bo wtedy z reguly sie drze. Ale mysle, ze w nocy jest glodny. Budzi sie i krotko possie piers i go scina, wiec zasypia ale za 1,5 do 2 godzin znowu chce. Jeszcze nie chce go dokarmiac, bede kontrolowac przyrost wagi.

Nineczka marchewka działa zapierająco na 100%

:zawstydzona/y: Na nas już też, a tak się cieszyłam, bo wcześniej miała zaparcia a po marchewce jej przeszło a teraz znowu :no:

Kupiłam dziś z gerbera jablka z różnymi dodatkami, bo samych jeść nie chce małpiszon.
Niestety w mojej mieścinie wybór słoiczków delikatnie mówiąc beznadziejny. Sama marchew i jabłka. Dziś udało mi sie znaleźć zupki jarzynową i marchewkową z jarzynami. Ta jarzynowa jest na pełnym mleku i maśle to odpuściłam sobie a tą drugą próbujemy. Nie mogę sie doczekać wyjazdu do teściów i zakupów w normalnie zaopatrzonym sklepie. Ale poszaleję :cool2:

Nineczka polecam sloiczki Hippa, my dajemy zupke jarzynkowa teraz (wczesniej sama marchewke, potem marchewke z ziemniakiem i ziemniak z dynia) i nawet sama sprobowalam i niezla ;-) Kubie smakuje! :-)

Dziś dałam Kamykowi ok 3 łyżeczek marchewki. Wszystko zwymiotował. Strasznie to wyglądało. I ma zaparcie. A wczoraj po marchewce zrobił gigantyczną kupę. Męczy się biedaczek. Co dajecie maluchom za zaparcia?

reklama
Moja Martyna zaczęła ulewać. Dzisiaj już było dobrze, zdarzyło sięmoże ze dwa razy, ale przez ostatnioe 2-3 dni, to ze 3 razy w ciągu dnia musiałam bluzkę zmieniać, bo mnie z zaskoczenia brała.
A dzisiaj zrobiłam jej kaszkę ryżową z bananami nestle - dostałam od nich takie gratisy i pomyślałam, że spróbujemy. Bardzo jej smakowało, a jaka była zdziwiona. Chyba będę jej robić na wieczór kaszunię z maminego mleka, potem cyc do popicia, może będzie lepiej spała :dry:. Ucieszyłam się, że przypadło jej do gustu, bo na jarzyny i owoce coś ma "długie zęby" :-D:-D:-D. A taka kaszka to zawsze jakaś nowa konsystencja i z łyżeczki :happy:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry