• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

kuchnia Malucha

reklama
Ja dają mineralną na której jest napisane, że można na niej przyrządzać posiłki dla niemowląt. Znaczy wyjaśnię, że Maja nie lubi pić (niczego, ani wody ani soku) chyba, że do małej ilości wody dodam trochę wody koperkowej z apteki, wtedy czasem wypije. Natomiast na mineralnej przyrządzam posiłki. Na razie się sprawdza.

Aniiii w sprawie kupy, to mój mąż dzisiaj wyczytał na słoiczku Owoce i zboża z Hippa a dokładnie Klei ryżowy z owocami że rozlużnia to deser stolce może spróbuj to dać Lilce na te zatwardzenia:-)

dzięki Bara.jak wrócę do nowości /bo na razie odstawiłam na kilka dni/to napewno spróbujemy. a kupa się już pojawiła tylko czy te owocki to nie zawierają jabłka???

Pajola - moja Martyna od pewnego czasu nie pije nic poza mamusinym mlekiem, ale jak robiłam jej herbatę to kupowliśmy wodę mineralną "mama i ja" albo dwa razy gotowałam taką zwykłą z kranu.
Wczoraj rozpoczęliśmy starcie Martyna kontra sztuczne mleko - 1:0 dla Martyny - może 3 łyki łyknęła :baffled:. Mam wrażenie, że to cały czas kwestia tego, że nie chce pić z butelki, a nie wyobrażam sobie podawania jej mleka łyżeczką :eek: np. o 3 w nocy. Trzeba zmienić taktykę - zacząć tak jak już próbowałam od mojego mleka w butelce, a to sztuczne zacznę mieszać z kaszką, misiowym ogródkiem itp, potem stopniowo z moim mlekiem, może do września zdąrzę :-D:-D:-D.

reklama
Kasiu u mnie było identycznie. najpierw zaczęłam podawać Lilce moje mleko przez butelkę na noc, jak już spała kamiennym snem:-D...a ostatnio ze trzy razy już na noc podałam jej Bebiko i...wypiła....pluła na początku strasznie ale jakoś się przemogła i w końcu zaciągnęła.a...i też raz jej wczoraj dałam jak nie spała. też pluła ale w końcu wypiła 60ml /z wielkim płaczem/a i tak potem zwymiotowała:sorry:...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry