Ja w wrześniu wracam do pracy, ale jak podołam to chciałabym jeszcze karmić. Poza tym od czwartku Martyna zaczęła jeść jabłuszko - zalecenie gastrologa w związku z zaparciami jako uzupełnienie błonnika. Bardzo jej smakowało aż się rozchachała. Później marchewka, ale ostrożnie bo zapiera i papka z suszonych śliwek. Mi to też sprawia dużą frajdę.
Jeśli chodzi o plan żywienia to na stronie nestle jest coś w rodzaju rozpiski:
Witamy na stronach Nestl�
bobovita też ma poradnik żywieniowy:
NUTRICIA - Od�ywki dla dzieci i niemowl�t oraz �ywienie kliniczne
Można też planować po produktach:
Gerber
A w ostateczności każdy pediatra ma aktualny schemat żywieniowy.
Jeśli chodzi o plan żywienia to na stronie nestle jest coś w rodzaju rozpiski:
Witamy na stronach Nestl�
bobovita też ma poradnik żywieniowy:
NUTRICIA - Od�ywki dla dzieci i niemowl�t oraz �ywienie kliniczne
Można też planować po produktach:
Gerber
A w ostateczności każdy pediatra ma aktualny schemat żywieniowy.
), a mi ciężko było odciągać, więc zakończyłam karmienie w 7 m-cu. Szkoda, ale dobre i tyle :-).
)a tu taka niespodzianka soczek jabłkowy lubi.
) i gastrolog polecił podawać jabłko ( bo błonnik) mimo, że na piersi i nie ma jeszcze 4 m-cy. Nasz pediatra jeszcze nie wie;-). Wiem, że zbyt wczesne wprowadzanie pokarmów stałych uznawane jest za błąd żywieniowy. Ja też chciałam czekać do 6 miesiąca, ale nie wyszło. Na razie Martyna je jabłko, pije debridat i bakterie i czekam... Z zupami, kaszkami i deserami poczekamy. Znalazłam poradnik żyweniowy Hipp - taki co był w pudełku malucha ze szpitalnej wyprawki. Tam jest fajnie napisane co kiedy i na co działa. Zeskanuje i dorzuce. A jeśli chodzi o samowolę, to podawałam herbaty też Hippa. Obecnie zaczynamy jabłkową. Tutaj dzieci raczej dorodne