reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

reklama
u nas wanienka też trochę mała, więc zaczynamy praktykować kąpiele w dużej wannie z mamusią, wkładka z fotelika już też wyciągnięta:tak:

a my się wiatrujemy w domu przy otwarych drzwiach na ogródek i co jakiś czas się wychylamy żeby nie skisnąć:baffled: fotka z ogórdka;-)

a na 17 szczepienie, może będzie mniejszy skis

Załączniki

• P6300006.jpg
    P6300006.jpg
    65,2 KB · Wyświetleń: 49
spaczyna tez mam takie odczucie! i one niby do 9 kg aja ciekawa jestem jak za miesiąc w to dziecko wejdzie...

a mozna dziecko przewozic przodem jak kupi sie wiekszy fotelik? bo te co mamy to tyłem do kierunku jazdy

dzień dobry:-D

dzisiaj chyba bedzie upał
wpadam pochwalic sie - moja zuza usnęłą wczoraj po 22.00 i dopiero teraz się budzi
Marzenie taki sen. U nas nocka średnia, częste pobudki, od 5:30 godzina zabawy, ale potem jeszcze pospała trochę.

bardziej się obawiam wizyt na szczepieniach gdzie w przychodni siedzą zarazki bo to już nie te czasy gdzie dla dzieci zdrowych jest osobne wejście i inna część placówki a szkoda...
To my mamy to szczęście, ze u nas w przychodni jeszcze jest taki podział.
A szczepienie pierwsze 07.07 więc jeszcze się nie martwię, jak Ania je zniesie. Zdążę ;-)

U nas w dzień duszno i gorąco, Ania pierwszy raz w krótkim rękawku wystąpiła (bo dotąd albo nie było pogody, albo wydawała mi się jeszcze za malutka, ale częściej to pierwsze).
A przed chwilą przeszła właśnie burza, więc powietrze lżejsze.

Za chwilę przyjadą do nas goście z Warszawy. Coś się nam tydzień goścmi zaczął - wczoraj kuzynka, dzisiaj następni...

Ale ten czas leci - za dwa dni mój niemowlaczek skończy 2 miesiace!!!:szok::szok::-)

OK, wracam bawić się z Anią- bo znacząco mnie zaczepia na łóżku ;-)

Z tym oceanem to ja się też pisze, dajcie znać kiedy robimy najazd na Kluchę ;-)

Ja tez nad ocean chce!!!!!!!!
Jak narazie jem obiad:baffled:wczesniej niestety nie mialam czasu,bo troche ogarnialam dom no i co chwile musialam cos przy Domisiu obic,bo moj K tylko umie go trzymac i robic do niego miny:confused:
Teraz usnal po wyczerpujacej "chwili" placzu wiec moge napisac cokolwiek.
Niestety nie bylismy na spacerze bo w sumie straszna duchota i dlugo by nie wytrzymala a w domu chlodniej wiec przyjemniej,chociaz okna pootwierane.

Co do fotelika to jak narazie dobry jest ale my nie jezdzimy tak czesto znowu wiec narazie nie wyjmuje wkladki.A jesli chodzi o wanienke...mamy z fisherprice i do tej pory kapie Domiska na hamaku ale juz musze go zdjac i kapac na polsiedzaco.

Spaczyna nie boisz sie kapac z takim malenstwem??:szok:Jesli mozesz to opisz jak to wyglada(ile trwa kapiel,jak trzymasz maluszka itd),bo ja sie kiedys zastanawialam czy mozna sie kapac z taka dzidzia.

diabliczka my tez idziemy 7.07 na szczepienie:-)tylko nasze jest juz drugie:tak:

reklama
mojaznajoma latala juz z 6tyg bobasem ja jednak wole poczekac. ale czekam narelacje jak lot zniosl Filipek
acodo fotelika to mojej tez bylo niewygodnie dlatego wlozylam jej pod tyllek zlozony kocyk

Dziewczyny!Jeżeli chodzi o foteliki to one są tak wyprofilowane by dziecku było jak najlepiej.Wczoraj byłam z moją Emilką u neurologa z takim właśnie fotelikiem i wyobraźcie sobie,że dr kazała mi w ciągu dnia często w nim układać małą:szok::szok::tak:Do szóstego miesiąca życia dobrze jest by dziecko układało plecki w fasolkę,bo tak czuje się najbezpieczniej.A broń Boże podkładać jakieś kocyki pod pupcie!!!Nawet jak nóżki zaczynają wystawać to nie jest dziecku niewygodnie.To bezpieczna i wskazana pozycja:-).

Do góry