reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

I ja się narazie tylko witam i idę z małą na spacer bo po pierwsze marudzi już, a po drugie nie jest jeszcze tak gorąco.
Do później!!!

Ma_Dunia - najlepszego dla synka! I tradycyjnie buziak w stópkę ;-)

reklama
I ja się witam!
U mnie dziś pochmurno i od czas do czasu popaduje. Myślę, że ze spaceru nici :zawstydzona/y:. Zaraz w odwietki ma przyjść była niania mojej Emilki, kobieta ma 80 lat, a powera jak nie wiem kto.:blink: Jakoś dzionek zleci. Może uda mi się upuścić do fryzjera - tylko podcinka bo co do koloru, to jeszcze nie zdecydowałam:confused:.
Ma_Dunia - buziaczek w pępuszek Juliankowi :-).

Czesc Babki:-)
Madzia ja robie fotki w TinyPic - bezpłatny hosting obrazw, udostępnianie zdjęć i hosting filmw wideo pozniej tylko sie wkleja ten link, co jest do forum:tak: wykasowujesz tylko poczatkowej i koncowe , klikasz w obrazek na pasku i wklejasz link:tak:

Mlody spi, niebo blekitne i upal jak diabli, wiec raczej poki co nie wychodze, nie ma szans...wczoraj mielismy tu gradobicie z piorunami, wiec dodatkowo wilgotnosc nieziemska... no autentycznie nienawidze takiego lata....grrrr

Milego dnia Kobietki!

a dlaczego???:confused: ja kupilam zjajkę od 1 dnia życia i tym smaruję....nic nie wiedziała że nie można, poza tym jak sie paceruje to nie da sie caly czas w cieniu byc... musialabum chyba pieluche zawiesic na budzie ale to strasznie duszno malej sie zrobi...:confused:

dziewczyny , nie mam dostepu do zamkniętego, dpo kogo trzeba się zgłosić... Didi chyba tam coś działął ale jej już daaawno nie widzialam na bb

słyszałam mówili w dzień dobry tvn, żeby nie stosować, bo skóra noworodka, niemowlaka powinna sama wytworzyć jakąś naturalną ochronę - barierę, a stosując filtry jest to zakłócone, no nie wiem, ja widziałam na opakowaniach - bo nawet się rozglądałam:-p, to jest napisane, że dla niemowląt, po czym na odwrocie małymi literami pisze, żeby nie stosować u dzieci poniżej 6 miesiąca życia, no ale może ziajka ma jakąś serie od 1m:baffled::confused: nie wiem, nie przejmuj się różne rzeczy mówią w tv, może źle zrozumiałam.

A ja na 11:30 do okulisty z ropiejącym oczkiem, a duchota straszna, samochodu brak, więc pozostają autonogi:happy2: potem was doczytam, bo teraz nie zdążyłam.

HEJKA!!!

Kocham tetropikalne klimaty,doczytałam i odpisuję...
Wnerwiłam się taki ładny pościk sklepałam i mi go wceło. W skrócie:
adusia - norma jest od 100g na tydzień, także się mieścisz:-)
To jestem troszkę spokojniejsza...
a widzicie.....co lekarz to opinia. moja neurolog powiedziała, że FOTELIK ABSOLUTNIE. właśnie tak, powiedziała mi drukowanymi literami;) jak najkrócej w foteliku, tylko gdy to konieczne - czyli w samochodzie, a podczas podróży częste przerwy. i że w domu w żadnym razie.http://
Jestem za!!! I podłożyłam maciupką poduszeczkę pod pupę bo wcześniej była złożona w scyzoryk a teraz jest lepiej i wygodniej
i kogo tu sluchac???chyba robic samemu co sie podoba:confused:
Tak jest zawsze pozostawiają nam pole do popisu:-D
klucha to sie pakujemy i jedziemy -jak ty wytrzymnasz ten najazd ciotek z bb :-D
Ciotek jak ciotek ale te tabuny malutkich człowieków;-);-) i dzieci w tym wieku już zaczynają się solidaryzować więc razem się cieszą i razem płaczą:confused::confused:
dla dzieci poniżej 6 miesiąca życia nie należy stosować żadnych kremów z filtrem w ochronie przed słońcem!!!
Coooo???? Ludzie a ja kupilam krem z filtrem od pierwszych dni i co teraz??
a dlaczego???:confused: ja kupilam zjajkę od 1 dnia życia i tym smaruję....nic nie wiedziała że nie można, poza tym jak sie paceruje to nie da sie caly czas w cieniu byc... musialabum chyba pieluche zawiesic na budzie ale to strasznie duszno malej sie zrobi...
No właśnie mam ten sam a kupiłam bo wybieramy się na działkę gdzie duuużo słonka a cienia mniej i nie da się uniknąć słońca
A, zapomnialam wspomniec - Wojtas ma 65 cm i wazy 7 kg:-p
Kawał faceta!!!
kurcze suże te Wasze dzieciaczki. Hania tydzien temu ważyla 4830gram i niby 58 cm, ale wkładam ubranka na 62 i sa niektore już cianawe. Lekarka mowila ze nie da sie dziecka dokladie zmierzyc, dopóki nie stanie na wlasnych nogach:))
Drobniutka panienka:-):-)

Dziewczyny jestem pokręcona jedziemy na trzy dni tak 100 km od Łodzi a jaki układam sobie w głowie i na kartce to pół mieszkania powinnam zabrać:baffled::baffled: a autko nie z gumy:-D macie jakieś sprawdzone rzeczy do zabrania i ciekawe pomysły???No dzieci i jakieś ubranka,jakie ubranka i ile????Albo co z apteczką??? Ludzie ja chyba zostanę w domku:shocked2::shocked2: bo ten wypad mnie przerasta troszkę!!!

Żeby nie było lekko Konstancja dostała okropnej wysypki po jagodach.... jestem dobita ciekawe co będzie jadła jak zaczniemy rozszerzać dietę:-:)-(

Muszę się pochwalić wczoraj byliśmy w ZOO całą ekipą i miałam debiut w karmieniu piersią na powietrzu było świetnie!!! Ubrałam Tinę w cieniutką sukieneczkę na ramiączka wyglądała słodko a dziś występuje w samym pampersiaku .

Spaczyna - a u mnie leje. Miałam dziś iść na pierwsze szczepienie, ale też się nie ruszę.
kainkas - co do kremów, to lepiej nie stosować póki co, bo ja to słyszałam z wielu wiarygodnych źródeł. Póki co cień no i oczywiście nie opalać.
Ja nagminnie piję soki z karotki - no i u mnie efekty już widać, ale u malutkiej słabo.

witam babeczki ja juz wyspana wykapana pojedzona i mala dalej spi :-)
baby wredne jestescie bo zabralyscie mi slonce nic kompletnie nic nie zostalo wczoraj wieczorem lalo i dzis zapowiada sie to samo. jak u mnie bylapiekna pogoda to uwas padalo a teraz na odwrot

helo!!!
u nas znow tropiki wiec balkonowanie znow w planie,co do fotelikow samochodowych to tez nie wydaje mi sie to najlepsze miejsce dla malucha.Moj Alus to jest taki poskladany w tym foteliku ze na prawde tylko w czasie podrozy z tego korzystamy.Najlepiej chyba na plaskim,twardym podlozu.Dlatego wczoraj wyciagnelam poduszke-klin z lozeczka bo w sumie to ppo co jemu ona???a wy kladziecie jakies podusie?
kremow tez nie stosuje na slonce tylko cien a jak na chwilke go sloneczko zlapie to przeciez sama witaminka.Poza tym Alus jest mulatkiem wiec u niego pewnie jakos wszystko troszke inaczej.

Kainkas dzieki za info o basenie,przemyslimy

aha macie jakies linki na allegro np gdzie moge kupic parasolke do wozka???bo jakos szuka i znalezc nie moge:nerd:

reklama
witam babeczki ja juz wyspana wykapana pojedzona i mala dalej spi :-)
baby wredne jestescie bo zabralyscie mi slonce nic kompletnie nic nie zostalo wczoraj wieczorem lalo i dzis zapowiada sie to samo. jak u mnie bylapiekna pogoda to uwas padalo a teraz na odwrot
Nie zabrałyśmy,nie zabrałyśmy mamy go tyle że chętnie sie z tobą podzielimy!!!

Do góry