reklama

Kwiecień 2009

reklama
hejka:)
Pierwsza się dzisiaj witam z wami:-D:-D:-D normalnie szok!!
ja już śniadanko jem z kawka poranna a Zuzka się bawi ładnie i towarzyszy mi:-D A przy okazji brzydule powtórkę oglądam:-)

Cześć dziewczyny!!!!

Ja wyspana jako-tako bywało gorzej....,po śniadanku i porannym spacerze do szkoły ,mamy dalszy ciąg nicniejedzenia:no::no::no:.Jutro wybieram sie do ZUS ...normalnie już jestem chora.Ucho zatkane nadal.....chyba będę musiła się wybrać do lekarza:eek::eek::eek::eek:

Adusia - do lekarza lepiej idz. Ty matka potrójna jesteś, to potrójnie dbaj o siebie :-)
U mnie poranek miły i pracowity, nie wierzę że odwaliłam kawałek prasowania, zmywarkę, pranie, dzieci do szkoły, a m. do pracy :cool2:
Zabieram sie teraz za przegrywanie zdjęć do wywołania, bo moja babcia jedyne zdjęcie jakie miala z Juleczką wysłała znajomej.... :szok: To jest taka jej zaprzyjaźniona od czasów wojny koleżanka i chyba dlatego.

O włansie Julcia zapakała.
No to lecę - milego poniedzialku kwietniówki :happy:

Witam, się i ja z rana
My się szykujemy do porannego spacerku, bo mały marudny że szok, a skrzeczy jak sroka :confused2: A starszy nadaje jak nakręcona katarynka :cool2:

Marzenka pewnie Vojtę macie, co?....

Skunkanka my mamy tego drugiego Boba. Ponoć dzieci lepiej go znoszą, ale nie mój. Początek w miarę, a końcówka to jeden wrzask i wychodzi bordowy jak burak

Sylcia007 wszystkiego najlepszego :tak: spóźnione ale szczere.

A mi siada system w kompie :wściekła/y: o ile nie cały komputer :eek: dzisiaj uruchamiałam go z 20 razy. Tak, że jak by mnie nie było parę dni to znaczy, ze oddany do naprawy.

Witajcie. :-)

Wracam po krótkiej przerwie. Rodzina rano poleciała do domu. :tak: Odprowadziliśmy ich na lotnisko, a potem wybraliśmy się z Julianem na spacer. Pogoda super, posiedzieliśmy sobie na ławeczce nad rzeką. :tak: To może ostatnie takie ciepłe i słoneczne dni więc trzeba korzystać. ;-)

niea problem jak moj małżonek mówi
Wrazie bede cos miala ciekawego to mam wasze maile i bede podsylala

teraz z innej beczki
w poradniku zywieniowym z 2009 r jest napisane ze 4 polskie zboza zawieraja gluten: pszenica, ryz, jeczmien i owiec
lekarze bebnia zeby gluten (np. kasze manna) podawac od 6 miesiacu a do tej pory produkty bezglutenowe - kaszki ryzowe
no ale ryz zawiera gluten to kaszka ryzowa nie zawiera
to sie mija z celem

Ostatnia edycja:

teraz z innej beczki
w poradniku zywieniowym z 2009 r jest napisane ze 4 polskie zboza zawieraja gluten: pszenica, ryz, jeczmien i owiec
lekarze bebnia zeby gluten (np. kasze manna) podawac od 6 miesiacu a do tej pory produkty bezglutenowe - kaszki ryzowe
no ale ryz zawiera gluten to kaszka ryzowa nie zawiera
to sie mija z celem
Witajcie!
No to Madziu faktcznie, az mnie zatkalo, bylam swiecie przekonana, że ryż nie ma glutenu, no ale jak tak pisza....???? a te kaszki to może jakoś "odgluteniają":-p:-p:-p:-psama nie wiem, no ale jak pisze ze produkt bezglutenowy to chyba tak musi byc:))

tylko na chwileczke wpadlam bo dziecie padlo, niech pol godz pospi ja wyprasuje i potem kąpanko zrobimy :))
milego wieczoru dziewczyny:-):-)

Madziu w tym artykule jest ogromne przekłamanie bo ryż i kukurydza nie zawierają glutenu jak również gryka.....no i ryżu w polsce raczej się nie hoduje:-D:tak::-D:tak:.............................................inna jest sprawa że jeśli w zakładzie produkują mąkę np pszenną i nie są oddzielone od siebie linie produkcyjne to często dochodzi do skażenia glutenem np kaszy gryczanej,i dla tego produkty bezglutenowe są oznaczone....chorzy na alergię na gluten muszą mieć w domu osobne deski do krojenia pieczywa żeby produkty się nie spotykały.... ja glutenu nie podaję dopiero za miesiąc a wszysto przez skazę:-(:-(:-(

reklama
wogole zglupiec mozna...ja to trafic za tym wszystkim nie moge...
ech...
ja malej dodaje 2 plaskie lyzeczki na 250 ml wody kaszki mannej...gotuje 5 min a potem dodaje mleko...
po kaszkach bobovita i nestle brzuch boli i prezenie...od czwartku wszystko sie poprawilo odkad zaprzestalam dawac jej kaszki...
jedyne co nic jej nie jest to kleik kukurydziany...ale czekam juz na przesyleczke od Humany

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry