reklama

Kwiecień 2009

reklama
a ja nigdy o domu nie marzyłam, w ogóle mnie nie interesowała wyprowadzka za miasto:-D - a teraz od roku mamy własny dom za miastem i to jest super rozwiązanie jak się ma dzieci, synek się urodził okazało się z dnia na dzień,że nie mamy gdzie mieszkać i to nas zmotywowało - w rok się wybudowaliśmy z niemowlakiem pod pachą, systemem gospodarczym - wychodzi naprawdę tanio jak się postarać - za cenę tego domu trudno byłoby nam kupić w mieście mieszkanie 50 m i to w starych blokach:szok:

aniolek20k bardzo ladny ten wasz domek:-) nam tez by taki wystarczyl;-) przyjdzie mezus to chyba razem przegladniemy te projekty;-)
gosiaczek1973 zgadzam sie z toba, ze marzenia sa po to, zeby je realizowac i my staramy sie wlasnie, krok po kroku darzyc do tego co sobie zalozylismy;-) wiesz wydaje mi sie, ze do niektorych decyzji poprostu trzeba dojrzec, wraz z wiekiem zmieniaja sie priorytety itd.. jeszcze jakies 2,3lata temu moj mezus nie chcial slyszec wogule o mieszkaniu poza miastem, a teraz zmielil troche podejscie.. wsumie mi tez ciezko bylo sobie wyobrazic przeprowadzke, z dala od wszystkiego.. teraz mysle jak tak ty wlasnie, ze nie potrzebujemy sklepow, tego ruchu miejskiego, wystarczy, ze bedziemy razem i bedziemy szczesliwi:-)

Witam ponownie!!

jestem już po drzemce, byłam z psem na spacerze nawet nie jest tak zimno :-D jak weszłam do kuchni to sie załamałam tyle garów do mycia :baffled: a jesteśmy tylko w dwójke i tak syfimy obydwoje:-D, nic mi ten brzuch nie przechodzi a może to jest kolka tylko ile ona może trwać nie wiecie może? A co do budowy domu to mi sie też marzy ale niestety mój m sie nie nadaje do mieszkania w domu ja bym sie tam zajechała dlatego teraz kupiliśmy mieszkanie 3 pokojowe 65m i narazie musi wystarczyć może kiedyś.... kto wie.
Ok zmykam bede później bo mamusia dzwoniła że przyjdzzzie a ma do mnie rzut beretem

malutka ja juz dawno znalazlam projekt mojego wymarzonego domku, jesli interesuja cie projekty to polecam strone Projekty domów Archipelag - Archipelag zamowilam u nich za darmo katalog domow i plyte cd z ofertami projektow 300 domkow, sliczne projekty a jak dalam jeden do wyceny to sie okazalo ze wcale az tak drogo niewychodzi.

Hej, my na koniec lutego 2008 wprowadziliśmy się do KORNELII Z ARCHIPELAGU. Mieliśmy wcześniej mieszkanie 3 pokojowe, sprzedaliśmy, troszkę kredytu dobraliśmy i swoje oszczędności. Rewelacja mieszkać w domku na obrzeżach miasta :-)

kurde jak zimno na polu:baffled: brrr.. wybralam sie do banku i zmarzlam jak niewiem co:-( juz bym dzis najchetniej nigdzie z domu nie wychodzila, nio ale moje psiaki do powrotu meza czyli do 22 nie wytrzymaja.. narazie sie grzeje, pije herbatke z cytrynka;-)mam nadzieje, ze calkiem mnie nie rozlozy, bo cos sie nienajlepiej czuje od wczoraj:baffled:
ewelyn_m tez cos moge powiedziec na temat niezlego balaganienia we dwoje:zawstydzona/y: czasem sie zastanawiam jak to bedzie kiedys wygladalo, skoro teraz we dwojke takiego balaganu potrafimy narobic:dry: u nas zmywanie spadlo na mezusia, bo ja nie jestem w stanie wystac przy zlewie.. wymyje ze 4-5 szklanek i juz mnie kregoslup boli strasznie:baffled: chyba bedziemy musieli pomyslec o zmywarce, choc niebardzo mi sie usmiecha, bo bysmy musieli cala kuchnie przemeblowac:baffled:

Projekty domów Archipelag: Calineczka (z garażem) - opis - Archipelag

mi sie bardzo podoba ten domek i dla naszej rodzinki w zupelnosci wystarczy.

My mamy ten domek
Projekty domów Archipelag: Kornelia - opis - Archipelag
Zmiany jakie dokonaliśmy to: powiększyliśmy garaż, czyli na parterze mamy 125m2 + 25m2 garaż. Nie mamy fali na dachu tylko prosto, bez tych przypór na narożnikach i zrobiliśmy poddasze(3 pomieszczenia) ok 80m2. Więc do sprzątania mam ponad 200m2 podłogi:dry: Ale taraz to mój M sprząta, ja mam luzik.

ładny domek:) no i jest co sprzatac ja mam narazie 60 m2 i tez wieksze sprzatanie to mezus a z lenistwa to kupil we wrzesniu zmywarke jak lekarz zabronil mi sie przemeczac i zmywanie spadlo na niego

reklama
Hej,fajnie macie z tymi domkami.
My na razie od pół roku w trzech pokojach mieszkamy.:sorry2: Ale to i tak nasze trzecie mieszkanie,jakoś nigdzie na dłużej zabawić nie możemy,raczej bałagan nam się przestaje po średnio 2 latach mieścić:-D Także poczekamy,zobaczymy.
Malutka cudny piesek:tak:
Miesiące ciąży liczyłam tak,tak liczy tez mój gin i tak liczyli w szpitalu
(28 tydzień w trzecim trymestrze).
Wg "W oczekiwaniu na dziecko":
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX
No ale to bez znaczenia,tydzień w tą czy w tą,jeśli się dotrwa do końca.Bo statystycznie większość dzieci rodzi się po terminie.Ja piszę,że "dopiero" bo jeszcze miesiąc,żeby dziecko jakieś większe szanse miało:zawstydzona/y:
Ech,no i zasmuciłam się.
Blubell,cieszę się,że z Twoja szyjka ok.Tylko co za pacan Ci wtedy te sterydy zafundował:szok: no ręce opadają.Ty masz wręcz dłuuugą szyjkę.
Buziaki.Pa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry