reklama

Kwiecień 2009

hejka:)
ja juz jestem po lekarzu, wszystko z dzidzią w porządku:-):-)cisnienie mam 129/74 to chyba dobrze:-) posluchalam sobie serduszka mojego skarbka, lekarz patrzyl czy moze odwrocil sie juz glowka w dol ale jednak za wczesnie:)
wolny dzionek mam dzis wiec chyba wypadaloby cos ugotowac........tylko co:confused: na razie wcinam bagietke kupiona po drodze od lekarza:-)

reklama
Cześć laski.Ja zaraz umrę na kaszel:wściekła/y:
Idę poczytać co napisałyście.Buziaki.Na razie.
A i chciałam napisać,że się zakochałam:-D jedna z majówek na bb urodziła córeczkę,ach:rofl2:

Gabi nio to kuruj sie;-) my tu caly czas czekamy na wiadomosc, ze jestes juz calkowicie zdrowa;-) a jesli chodzi o ta twoja nowa milosc, to ona za wczesnie czy z tamtego roku??;-)
nio i jadlam ten kisielek;-) slodka chwila owoce lesne poslodzona 2 lyzeczki:zawstydzona/y: ale byla pycha;-):-) pozniej mezus mnie namowil na wypad do piwnicy.. ile "skarbow" znalezlisny to szkoda gadac.. pol smietnika zapelnione, a tam konca nie widac:baffled: ale znalezlismy hustawke dla mlodego, jeszcze po moim mezusiu:sorry: babcia zamelinowala w piwnicy i teraz sie nam przyda:-D hi hi nio ale nie bylismy tam zbyt dlugo, bo inspektora prac, czyli mnie zaczelo cos kluc w lewym boku:szok::zawstydzona/y: niewiem czy to jajnik, czy co, ale zebralam sie stamtad i teraz bede odpoczywac.. narazie przeszlo, ale sie wystraszylam troche:-(

Malutka nie rozumiem pytania.Nowa miłość jest na świecie od poniedziałku:-D w całkiem przepisowym terminie.
A ja dumam czy do gina zadzwonić czy gdzie? Może leki na astmę wziąć? Kogo sie poradzić czy samej?Bo si zaraz uduszę albo urodzę:wściekła/y:

Gabi nio dobra przyznaje sie moj blad;-) zakrecona jestem.. zatwierdzilam posta i sama sie z siebie smialam jakie ja glupoty pisze i jakie mam problemy z koncentracja i kojarzeniem faktow:-D hi hi chodzilo mi o to, czy ta kolezanka z majowek to urodzila dzidzie w zeszlym roku, czy to wczesniak:zawstydzona/y::eek: dopiero jak to jeszcze raz przeczytalam to sie skapnelam ze glupoty pisze:sorry: a wogule nie skojarzylam, ze majowka moze byc tez styczniowka na przyklad:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a jesli chodzi o ten twoj kaszel to moze faktycznie zadzwon d gina i sie dowiedz, bo nie ma co ryzykowac..

auliya a co to ta zalewajka :zawstydzona/y:

Zalewajka to taka zupa z barszczu z ziemniakami, czasem ze śmietanką, grzybkiem, kiełbaską, co kto lubi. Mam na nią taką ochotę, że jutro będzie na obiadek :laugh2:

Ja po szkole rodzenia, dowiedziałam się dzisiaj trochę o pielęgnacji i nacinaniu krocza, no to wam cosik napiszę. W szpitalu, w którym będę rodzić, położne najpierw robią masarz, i nacinają dopiero jak to nie poskutkuje. Lepiej jak jest nacięcie niż ma pęknąć, bo nacina się w stronę pośladka, w okolicy neutralnej, a pęka w kierunku odbytu i może go uszkodzić. 80% kończy się nacięciem, a szycie odbywa się po znieczuleniu miejscowym. Zakłada się szwy rozpuszczalne, i szyje warstwę po warstwie (mięśnie, poóźniej inne). Rozpuszczają się szwy w środku, te na wierzchu wypadają. Ranę należy myć wodą i mydłem po każdym wypróżnieniu i nie ma że boli. Można stosować tantum rosa, który trochę znieczula. Podkłady należy zmieniać często, a najlepiej wietrzyć cały czas. Jeśli majtki, to tylko te z siateczki.
Była jeszcze pani z Johnsona i mowiła o pielęgnacji skóry noworodka (m.in., że oliwka nie nawilża ciała, tylko tworzy warstwę ochronną i może wysuszać skórę), wszystko to jest na stronie Johmnsona, więc możecie sobie poczytać :-) Dostałyśmy pudełko próbek no i to tyle :-)

reklama
ja po obiedzie zafundowałam sobie kawę z mlekiem i bitą śmietaną (ubilam mikserem śmietanę 30%) i też mi bleee teraz:-D:-D:-D

oglądamy pilkę reczną w tv, miałam trzy podejścia żeby przykimać,2 razy M. mnie wybił ze snu bo do mnie zagadał, a trzeci raz telefon od mamy że jej kot znowu sobie plecy rozdrapał (to reakcja jego trzustki na normalne ludzkie i kocie jedzenie, on może tylko jedną karmę weterynaryjną), pewnie znowu się czegoś ze śmietnika nażarł albo mama z litości dała mu polizać albo spróbowac, teraz szuka tabletek i do czasu aż mu się nie zagoi będzie musiała mu wtykać, a on będzie ją gryzł, dom wariatów dosłownie
najbardziej śmiać mi się chce z tego, że ja tu w Poznaiu, ona w Gorzowie i dzwoni do mnie z pytaniem co ma robić, a ja przecież nawet nie mogę zobaczyć jak mocno się rozdrapał, muszę siostrę wysłać na oględziny

oczywiście na balkonie porządku nie zrobiliśmy, teraz patrzę na choinkę i przypomniałam sobie, że miałam ją dzisiaj rozebrać, ale pewnie skończy się na słodkim leniuchowaniu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry