reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2009

Wpadlam na chwile zobaczyc ile naskrobalyscie i widze ze jak zawsze sporo :) Az trudno doczytac. Ja posprzatalam troche mieszkanko, poprasowalam i zapakowalam czesciowo torbe do szpitala - tak dla swietego spokoju bo moj Ł juz od jakiegos czasu mnie o to meczy....nie chce sie stresowac jakby znow sie znienacka wczesniej zaczelo -jak z Oliwka :) Zreszta jak to mowia - strzezonego Pan Bog strzeze.
Co do jedzonka to mu tylko dzis robie bo ma imieniny. Ale oswiadczylam mu ze starczy ze musze oddzielne posilki dziecku robic, wiec jemu nie mam zamiaru, wiec jak chce byc na tej dziwacznej diecie (strasznie czasochlonne jest przygotowywanie w niej posilkow), to sobie sam musi te wymyslne dania robic :) Nie dam sie tak latwo, niech sobie nie mysli....
No nic ide do wyrka bo jutro czeka mnie wielkie sprzatanie i pieczenie ciast....W czwartek mamy w przedszkolu Dzien Babci i Dziadka, wiec rodzice i dziadkowie mojego meza wpadaja do nas do domku po przedstawieniu, wiec musze cos przyszykowac no i chalupke ogarnac. Szczegolnie ze nie byli u nas juz dlugo, przy okazji chca zobaczyc co sie zmienlio - a tu sporo - wlasnie skonczylismy wieszac oswietlenie w calym mieszkaniu, mamy szafy-zabudowy no i firany+zaslony, czego tez jeszcze nie widzieli. Mam nadzieje ze uslysze od nich same pozytywne komentarze bo ostatnio jestem mocno na krytyke wyczulona :>
Spokojnej nocki Wam wszystkim

reklama
hurrra spalam cala noc bylo super jakas nawet wypoczeta jestem, zrobilam herbatke i ide jakies sniadanko wszamac, Julka jeszcze spi:szok:poszla spac o 18.30.
czekam na braciszka ktory wyjdzie mi z psem i na zakupy bo zimno na dworze:-)

aniolku moj olek poszedl spac o 20.00, a o 6 rano juz na nogach i budowac zamek dla kulewicza z klockow mi kaze:szok:
co do alkoholu to mnie wogole odrzucilo w tej ciazy. w walentynki m otworzyl winko czerwone i napilam sie go moze lyzke stolowa i normalnie zauwazylam, ze mnie cos zaczyna brac, wiec juz nie pilam, a piwo uwielbiam, ale w ciazy zapach mnie normalnie odrzuca:baffled: jak m sie napije to sie zblizac do mnie nie moze bo mam odruch wymiotny. mam nadzieje, ze mi przejdzie ;-)
kamile gratuluje zareczyn, nasze wygladaly standardowo, ale slub byl nieprzecietny ja cala msze przeplakalam, a przysiegi to nie moglam z siebie wydusic bo wylam ze szlochaniem, goscie zastanawiali sie czy ja placze czy sie smieje, a niektorzy podejrzewali mnie o dopalacza
uciekam na sniadanko bo synek wlasnie stwierdzil, ze zrobil sie glodny
udanego dnia zycze i powodzenia na wizytach. ja mam jutro i wizyte i usg i doczekac sie nie moge

Hej laseczki!!!

Widzę, że u niektórych ze spaniem kiepsko :-(

Ja zaraz oszaleję:wściekła/y:
Od 3 spać nie mogę, wypiłam właśnie kubek kakao i mam nadzieję, że pomoże:-(
Życzę udanych wizyt dzisiaj laseczki;-)

Sylvii współczuję :-( Ja co prawda przespałam całą noc, ale jakos wszystko mnie w nocy bolało ( i brzuch i krocze ) :baffled: , że za każdym razem jak zmieniałam pozycję, to się budziłam i stękałam z bólu i teraz się czuję niewyspana jak po jakiejś balandze :baffled:

hurrra spalam cala noc bylo super jakas nawet wypoczeta jestem, zrobilam herbatke i ide jakies sniadanko wszamac, Julka jeszcze spi:szok:poszla spac o 18.30.
czekam na braciszka ktory wyjdzie mi z psem i na zakupy bo zimno na dworze:-)

Aniolek gratuluję przespanej nocki :tak:

Ale twoja Julka daje po spaniu :rofl2:

Miłego dzionka!

My dostalismy fazy na Discovery Science:-) byly juz cuda starozytnego egiptu, czyli moja pasja, teraz lecimy podroze w czasie;-) a Junior dalej szaleje...

Powiedz mi tylko czy było powiązanie piramid i gwiazdozbioru pas oriona? poluję na ten film - widziałam tylko fragment w liceum na jakiejś wychowawczej i nie wiedziałam, że będę miała problem z odnalezieniem go.

Ostatnia edycja:
Ja juz sie na dobre rozchorowalam, kaszel i katar na calego.....i glowa mi opeka w szwach. Zaraz sie do lekarza zapisze i zmykam...Milego dnia dziewczyny bo ja to dzis pewnie w lozku wyladuje....musze jakos wypedzic ta wstretna chorobe....a jeszcze jutro Ci goscie :((

cześć dziewczyny :-)

My dostalismy fazy na Discovery Science:-) byly juz cuda starozytnego egiptu, czyli moja pasja, teraz lecimy podroze w czasie;-) a Junior dalej szaleje...

o rany, ja też na ten film o Egipcie poluję i żałuję że nie oglądałam, bo to mój bzik

co do alkoholu to w ciąży nie odrzuciło mnie:zawstydzona/y:, ale się hamuję i ograniczam ;-) czasem ukradnę mojemu P. łyka piwa, czasem otworzy winko, to jak lamkę na miesiąc się napiję to chyba nie jest aż tak źle, za to się bardzo cieszę bo mnie od papierosów odrzuciło :-) zawsze brakowało mi motywacji do rzucenia, a teraz mam ją bez problemu, mam tylko nadzieję że nie wrócę do tego paskudnego nałogu, no i mam nadzieję, że jak nasze maleństwo przyjdzie na świat, to mój P. tez rzuci, bo głupio takim prześmierdniętym od dymu do maluszka podchodzić.

I jeszcze coś dla zainteresowanych praniem:
przyszła do mnie;-) gazetka z reala, oferta od 19.02 proszek JELP 2,4 kg + płyn do płukania JELP 1 l gratis za 26,95 zł,
to chyba się opłaca, bo sam proszek w Lidlu widziałam za coś koło 30 zł.

Zmykam na śniadanko

... mnie od papierosów odrzuciło :-) zawsze brakowało mi motywacji do rzucenia, a teraz mam ją bez problemu, mam tylko nadzieję że nie wrócę do tego paskudnego nałogu, no i mam nadzieję, że jak nasze maleństwo przyjdzie na świat, to mój P. tez rzuci, bo głupio takim prześmierdniętym od dymu do maluszka podchodzić...

Gratuluję rzucenia paskudnego nałogu. Pamiętaj tylko, że w trakcie karmienia też nie wolno palić to będzie Ci łatwiej nie wracać... Ja jestem bardzo nietolerancyjna jeśli chodzi o palaczy tym bardziej, że jak czuję dym to jest mi po prostu niedobrze.

Nie to żebym nigdy nie zapaliła, ale na szczęście nigdy się nie uzależniłam więc miałam bez problemowe pójście po rozum do głowy... obecnie wkurza mnie mój 50letni sąsiad który z 3 piętra schodzi z fajką w buzi i smrodzi na klatce pomimo zakazu palenia. Aż mi głupio bo on ma dzieci w moim wieku prawie. Spółdzielnia ostatnio powiesiła przypomnienie regulaminu użytkowania wspólnych pomieszczeń więc następnym razem mu zwrócę uwagę... mam nadzieję że w końcu się odważę.
Wiem - brak tolerancji niestety nic na to nie poradzę.

reklama
no cześć dziewczyny:-D
doczytałam was :rofl2:
ja od czwartku dobrze śpię nawet zasypiam tak około 23 i śpię tak do 8 rano ( chociaż zależy jak Marlenka wstanie przeważnie przed 8 00 wstaje ale dzisiaj była pobudka o 7 rano i mini mini kazała włączyć i jak bym była taka dobra to jeść jej się chce poprosiła o płatki z jogurtem:rofl2::rofl2: masakra włączyłam jej bajki zrobiłam w dużym kubku ciapek z latków czekoladowych i jogurtu naturalnego i poszłam dalej spać:-) dziecko się najadło i o 8 30 powiedziało ze czas się bawić . No dobra ubrała się i ja już tez i teraz popijam mała kawkę dla relaksu:rofl2::rofl2:
Babcia ma dzisiaj po nia przyjśc aby zabrać ja na sanki ale snieg pada mocno... może po południu:rofl2:

Do góry