reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

mitaginka - dziękuję za numer!! w razie co bedę dawać znać... puszcam teraz ci sygnałek to będziesz miała mój numer

reklama
co mam zrobic zeby mi sie cokolwiek chcialo?? nawet do gin nie chce, a wiecie co mi sie chce?? isc do pracy!!! czy ja jestem normalna?? tylko ze pracy brak dopiero bede rozkrecac swoj biznes :-)

najpierw chcialam prywatny zlobek, ale zrezygnowalam- boje sie ze z dzieckiem swoim + obce bylo by to za trudne
i chyba sklep zoologiczno-mysliwski. moi rodzice maja 2 sklepowe lokale w dobrym p-kcie a jednak to tego typu sklep ze spokojnie malutka moze spac w lozeczku turystycznym na zapeczu

no wlasnie nie wiem :(
ale raczej nie przed porodem, po pierwsze nie mam sily po drugie od razu po otwarciu bym musiala na min 2 tyg zamknac. wiec mysle ze jakos msc po porodzie jakos tak. Pozatym w te sklepy rodzice maja wynajete wiec tez jakas ich umowa obowiazuje.

A propos luteiny i duphastonu...choćby lekarz mi kazał odstawiać, to nie odstawię przed 38tc ;-) jak mój poprzedni kazał mi w 15tc stopniowo odstawiać duphaston, to skończyło się rozpoczęciem bóli jak na @ i skurczy :wściekła/y: i moim łażeniem od Annasza do Kajfasza w poszukiwaniu pomocy ;-)zresztą, jak on nawet ginekologicznie badał od przypadku d przypadku, a na infekcje globulki zapisywał generalnie w ciemno ;-) mówiłam, że cos mnie tam swędzi, to dawał jakiś preparat, ale żeby sprawdzić, czy to grzybica, czy infekcja bakteryjna czy może jeszcze coś innego, to już nie. Oczywiście acronka Twój lekarz na pewno wie, co robi, a poza ty, Ty jesteś już w 33tc, a nie w 15tc...mi chodzi tylko o to, że psychicznie ja osobiście czuję się lepiej z tymi wszystkimi wspomagaczami :tak:
koot w dalszym ciągu masz brać tyle asparginu? pytam, bo też brałam 3x2 i lekarz kazał mi zrobić jonogram (badanie sodu, potasu i chloru) i wyszło, że potas mam dość wysoki :szok: i teraz kazał mi odstawić aspargin, a brać tylko magnez...

Powiem Wam szczerze, że ostatnio bardzo za mną chodzi myśl, że chciałabym chyba mieć cc...nie umiem tego racjonalnie wytłumaczyć, ale tak czuję. Aha- ale takie cc umówione wcześniej, zaplanowane, a nie na szybciocha, bo coś idzie nie tak...
Tylko że wskazań nie mam do cc :-( i sama nie wiem, dlaczego tak to za mną chodzi...
mitaginko - ja odstawiam, ale nie miałam takich "sensacji" skurczowych jak Ty, więc mogę sobie pofolgować :-DDam szansę naturze się wykazać, niech zacznie działać. Nie marzę o doczekaniu do 38tc.

ducha - pedicure to od dawna robię przy pomocy mężą. O malowaniu paznokci u stóp już dawno zapomniałam.Odbiję sobie latem.

Golenie intymne też przy pomocy męża. Po omacku to bym się pozacinała, a operowanie lusterkiem i maszynką to czysta abstrakcja dla mnie.

aenye - kuruj się moja droga. Niestety u Was te zarazki krążą, i nic na to nie poradzisz. Paracetamolu bezpieczna dawka dla dorosłego to 3g na dobę (kiedyś było 4) ale jednorazowo nie więcej niż 500-1000mg. W ciąży trzeba uważać krótkotrwałe stosowanie jest dopuszczalne ale pod kontrolą lekarza, paracetamol przenika przez łożysko, jednak nie ma potwierdzenia że ma jakieś działanie na dziecko.
Proponuję cerutin lub rutinoscorbin wspomagająco nawet kilka tabletek jednorazowo. Dodatkowo wzmacnia naczynia krwionośne, więc pomaga przy krwawieniach z nosa i dziąseł.

jola - trzymam kciuki, że to przedwczesny alarm.

Ehh, zapomniałam co komu więcej miałam napisać.

Dzięki siostrze mam wszystkie ciuszki poprasowane, komoda pęka w szwach.
Byłyśmy dzisiaj w Smyku bo są różne przeceny i kupiłyśmy dla mojej siostrzenicy buciki m.in. za 9zł para - obniżka z 36!

reklama
Witam po usg :)

Fotki wrzuciłam w wątku do zdjęc fasolek i brzuszków.

Dzidzia nadal głową w dół, waży 1950 g ( mi wychodzi z suwaczka 32 tydzien, a lekarz wpisuje 33 tydzien). Wszystko dobrze z Małą. Jedyne co muszę kontrolować, to przepływ gdzies tam ...
Mam napisane tak : stwierdzono dyskretnie zaznaczony objaw"notch" w tętnicy macicznej lewej". Podobno nie muszę się tym martwić.
Wymiary ok, podobno najmniejsza nie będzie, więc pewnie szykuje się powtórka.
Dziś pytałam gina o szpitale u nas i polecił mi jeden, gdzie dają łatwo znieczulenie i powiedział, że mi poleca ZO bo jednak porody dużo fajniej przebiegają.

Do góry