reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

Witajcie! Nie nadążam za Wami, bo dzisiaj jakoś nie mam na nic siły! O 12 kładłam mojego synka i zasnęłam razem z nim i teraz obudzić się nie mogę!! Widzę, że już szykujecie ciuszki- ja najpierw muszę w końcu kupić proszek dla maluszka. Właśnie jakiego Wy używacie?

reklama
Morgaine - ja dziś poszalałam, upiekłam ciastka ( w sumie 5 minut roboty) sprzątnęłam cały dół domu, umyłam podłogi itp itd, a teraz nachrzania mnie kręgosłup i twardnieje brzuch ( no spę brałam.....) ale co tam, byle do rana wytrwać. Pawełek w Budapeszcie, ale już niedługo wraca, do rana dojedzie mam nadzieję.
rozumiem CIę, sama z dzieciaczkami to nie tak łatwo wybrać się na IP, ale może jednak się "przelecisz"? ja powoli przestaję, aż tak bardzo przejmować się tymi skurczami. wcześniej panikowałam, nawet podczytywałam o wcześniakach urodzonych w takim tygodniu, w jakim właśnie byłam. a dziś odliczam godziny do jutra do 11.00
na allegro sama czasem próbuję trafić w ostatniej sekundzie, kilka razy mi się udało, nawet nie wiedziałam, że są do tego specjalne programy

a mi sie wstawac nie chce sprawdzac jaki proszek. wiem wiem len ze mnie. cos mnie glowa boli i spac sie chce. corka za 10 min wraca to dam Jej jesc i ide spac. zapisalam na 18-tego i jeszcze na 17.50 corke na szczepienie wiec do tego czasu nie moge urodzic. :-)

ja też mam lovellę ale jeszcze nic w niej nie prałam.

Tararararara!!!! Pedicure zrobiony, pazurki czerwoniutkie :-). Iiiii.... zupełnie sama to wszystko zrobiłam :happy2:.

w Rossmanie kupiłam płyn Lovella do białego i kolorowego prania. jakoś lepiej mi się tego używa niż proszku, bo nie zawsze mi się cały wypłukiwał z dozownika, a teraz nie mam problemu.
pożarłam talerz pomidorówki i bułę z kotletem mielonym (z indyka) i po obiedzie. nie mam weny już na nic więcej

boje sie na IP ze mnie zostawia, a ja chce sprawdzic czy to grozne. jeszcze poscieli nie mam:)
chyba pojde do gina jutro rano...wejde bez kolejki bo sie zle czuje... wszedzie juz bede wchodzic bez kolejki:) nawet do kolejki hihi

Witam Pączusie
nadrabiam wątki i mało się odzywam i nie wiem co komu odpisać, ale utkwiły mi w głowie tematy książek wiec ost. czytałam i polecam " Cień wiatru " Ruiz Zafon Carlos oraz "Katedra w Barcelonie" Falcones Ildefonso. Jeśli chodzi o proszek to używam Lovellę.
Kolejny wątek co mnie troszkę zmartwił to dziadkowie i chołbienie jednych wnuków a drugich nie.
U mnie chyba będzie podobnie tak coś czuje ale w sumie zlewam to. Teściowa póki co zapatrzona w swoją pierwsza wnuczkę, a moja nienarodzona jeszcze córcia będzie dla niej zawsze tą drugą. Tak jak traktuje mojego męża jako tego drugiego syna. Wiecznie tylko pierworodny a mój M idzie w odstawkę. Jakoś teściowa nie umie sobie poradzić z uczuciami albo ich okazywaniem. Pierworodny wychwalany a mój M wiecznie oczerniany, czepia się go i mu dokazuje jakby chłop swojego rozumu nie miał. Już nie mam siły z tym walczyć. Pocieszające jest to, że Wiktoria dla moich rodziców będzie pierwsza wnuczką i Ci oszaleją na jej punkcie. Już tak jest bo moja mama firanki uszyła do pokoiku malutkiej, to pościel wyhaftowała dla wnusi, dziadek już huśtawke w ogrodzie montuje :)

Co do naszego sypania się to chyba jest to zaraźliwe, dotychczas było ok a ost jakoś troszkę u mnie gorzej. Dość, że w sob pierwsza wizyta na IP i te leki to dziś kolejny raz. Dziś mi lekarz dopisał isoptin 40 i nospe forte i pocieszająco mówi ze moja Mała - wielka Córcia to wielkość ma jak na 39tydz a my dopiero ciążowo weszłyśmy na 36 :) Objawy typowe po fenoterolu - trzesawki, ból głowy, zawroty głowy, palpitacje serducha. Leki mam brac tylko do 10 marca bo na moim etapie ciąży to już powinnam je odkładać, ale mam dać małej czas do 37-38tyg.
Kolejna wizyta u lekarza, co najprawdopodobniej bedzie odbierał poród, zbiega się z wizyta lekarzem prowadzącym ciąże czyli 10 marca. Dodam tylko, że to dwóch różnych lekarzy.
A teraz troszkę Was opuszczę bo padam na twarz, idę się położyć noc nie przespana
trzymajcie się i nogi zaciskać :)

Ostatnia edycja:
reklama
herbatita dobrze, że jesteś już w takim "fajnym" tygodniu, dzięki temu i dzidzia duża, i leki będziesz krótko brać ;)
morgaine jak masz możliwość, to podejdź jutro do gina, zawsze to lepiej, niż zastanawiać się, co jest grane...
anawoj na Twoim miejscu też coraz mniej bym się przejmowała ;)

Do góry